نجات یک زندانی غیر عمد؛ تغییر سرنوشت انسان های بی شمار

این روزها به دلایل مختلف، شاهد اصطکاک‌ها و تنش‌های گوناگونی در زندگی اجتماعی هستیم که بعضا زمینه‌های تحقق یک جرم را پدید می‌آورند و فرد را از زندگی در کنار خانواده و اجتماع محروم می‌کنند.

گذشت فرصتی است برای بخشیدن، برای فراموشی، برای آشتی با خویش، برای آرامش جسم و روح تا پلیدی‌ها دور شود و روشنایی تمام قد در برابر آدینه‌مان رخ بنماید. آری هرروز بهترین ساعات شروع خودسازی است.

تا وقتی نبخشیده‌ایم، انرژی حیاتی وجودمان را صرف آن اتفاقاتی می‌کنیم که باعث رنجش ما شده است، تا وقتی در پس ذهن پر شتابمان به آن اتفاقات فکر می‌کنیم، در جایی از وجودمان، انگار یک نیرویی بیرونی روح ما را به زنجیر می‌کشد و به دنبال خود به اسارت می‌برد.
 وقتی دیگری را برای اتفاقات پیش آمده نمی‌بخشیم، در واقع لیاقت دریافت خود را از هستی پایین می‌آوریم. وقتی نمی‌بخشیم، نمی‌توانیم با زندگی جاری باشیم. این یعنی سکون و این سکون حتی آب زلال را هم به گندابی متعفن می‌کشاند.

این روزها به دلایل مختلف، شاهد اصطکاک‌ها و تنش‌های گوناگونی در زندگی اجتماعی هستیم، تنش‌ها و اصطکاک‌هایی که بعضا عامدانه و گاهی هم خارج از برنامه‌ریزی‌های متداول صورت می‌پذیرد. برخی مواقع این تنش‌ها تا حدی پیش می‌رود که خطوط قرمز قانونی یک کشور را نادیده می‌گیرد و عناصر لازمه برای تحقق یک جرم پدید می‌آید و به تبع آن، مجازات متناسب لحاظ می‌شود تا یک یا چند یا همه فلسفه تعیین مجازات‌ها تحقق یابد.

درست یا غلط، یکی از مجازات‌های رایج در کشور ما، حبس یا زندان بزهکاران است. در این میان تفاوت چندانی بین جرایم گوناگون از حیث نوع مجازات وجود ندارد و مدت زمان حبس، وجه ممیز تمام این جرم‌ها است که به نظر می‌رسد نیاز به بازنگری دارد. به‌وضوح به اهمیت کمک به افرادی که نه از روی لجاجت و دشمنی و نه از روی تندخویی و حالات خطرناک بلکه به‌واسطه اشتباه محاسباتی یا تدبیر نادرست یا جبر زمانه اسیر میله‌های زندان شدند، پی خواهیم برد. کمک به کسانی که الحق و الانصاف جایشان کنار مردم عادی در کوچه و خیابان و اداره و بازار و مهم‌تر از همه در کنار پدر و مادر و همسر و فرزندانشان است نه در ردیف کسانی که حالت عادی نداشته و مخل نظم و آرامش مردم و حتی خودشان هستند.

کمک به آزادی زندانیان غیر عمد فقط کمک به یک نفر زندانی نیست، کمک به آینده بهتر فرزند او هم هست، کمک به حفظ پاکی و طهارت همسر او هم هست، کمک به دل شکسته مادر او هم هست، کمک به قلب دردمند پدر او هم هست؛ بنابراین از آنجایی که کمک به این قشر از جامعه کمک به داشتن جامعه‌ای با آسیب‌های اجتماعی کمتر است، می‌توان اینطور نتیجه گرفت که این اقدام به نوعی کمک به خانواده خودمان و کمک به آرامش عموم مردم است

شاید بسیاری تصور کنند همه زندانیان به واسطه جرائم مهم و سلب آرامش از جامعه روانه زندان شده‌اند، اما باید افکار عمومی جامعه را نسبت به نحوه زندانی شدن افراد و اعمال قانون در خصوص مددجویان جرائم غیر عمد روشن کنیم که این امر یکی از وظایف مهم ستادهای دیه است.

در قوانین حقوقی، مجازات شخصی است و تاوان هر اقدامی را مرتکب آن باید دهد اما در قبال حبس مجرمین جرایم غیرعمد می‌بینیم که به واسطه زندانی شدن سرپرست یک خانه، متاسفانه کیان خانواده از هم گسسته و اعضای آن و به‌ویژه زنان و دختران در معرض آسیب‌های بعضا جبران ناپذیر اجتماعی و روحی قرار می‌گیرند. پس چه رواست اگر با اقداماتی پیش‌گیرانه و سیاست‌های خیرخواهانه از بروز چنین عوارضی جلوگیری کرد.

در این خصوص با رئیس ستاد دیه استان قم به گفت‌وگو پرداختیم.
رضا مرادی پور در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: ستاد مردمی دیه، با هدف آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در استان فعالیت می‌کند.

وی افزود: جرایمی که مشمول کمک و مساعدت ستاد دیه می‌شوند شامل نفقه، مهریه، تصادفات، حوادث کارگاهی و محکومیت‌های مالی غیر از کلاهبرداری می‌باشد.

مرادی پور با بیان اینکه ستاد دیه با کمک خیرین تنها متولی آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می‌باشد، گفت: در سال جاری با کمک خیرین محترم و تلاش همکارانم در ستاد دیه از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون موفق به آزادی ۱۷۳ نفر از زندان‌های استان شدیم که از این تعداد ۱۶۱ نفر آقا و ۱۲ نفر خانم هستند.

وی مبلغ کل بدهی‌های پرداختی را ۱۸۵ میلیارد برشمرد که از این مبلغ ۳۵ میلیارد ریال گذشت شاکی آن جرم، ۶۵ میلیارد ریال کمک بلاعوض ستاد دیه، ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال وام قرض الحسنه ستاد دیه، ۲۰ میلیارد ریال آورده خانواده و ۶۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال سایر منابع از جمله اعسار و بیمه بوده است.

رئیس ستاد دیه استان قم تصریح کرد: با توجه به اینکه در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان هستیم، از خیرین محترم تقاضا داریم کمک‌های خود را جهت آزادی زندانیان جرایم غیرعمد به شماره حساب‌های ستاد دیه استان قم واریز نمایند تا با تلاش شبانه روزی همکاران عزیزم در ستاد دیه زمینه آزادی زندانیان جرایم غیرعمد را فراهم کرده که انشاالله در شب عید نوروز و ماه مبارک رمضان در جمع خانواده خود حضور داشته باشند.

مرادی پور در خصوص شماره حساب های ستاد دیه قم بیان کرد: شماره حساب بانک ملی ۰۲۰۱۲۳۱۶۱۸۰۰۹ و شماره حساب بانک تجارت ۱۵۳۰۰۸۵۵۹۳ و شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۵۶۰۰۰۰۸۸۸

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401122417311
  • خبرنگار : 50349