شرح یکی از خونین‌ترین دوره‌های استالین در «محاکمه‌های نمایشی»

کتاب «محاکمه‌های نمایشی» (تصفیه‌های استالینی در اروپای شرقی ۱۹۴۸ـ۱۹۵۴) نوشته گئورگ هودوش با ترجمه هوشنگ جیرانی به بازار کتاب آمده است.

به گزارش ایسنا، این کتاب شرح‌ کاملی از تصفیه‌های استالینی در اروپای شرقی مابین سال‌های ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۴ به قلم یکی از محکومان جان‌به‌دربرده از این محاکمه‌ها است.

اروپای شرقی در فاصله سال‌های ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۴ یکی از خونین‌ترین ادوار خود را تجربه کرد. استالین در پی اختلاف با تیتو به دستیارانش در کرملین فرمان داد سناریویی بنویسند که اندکی بعد در اروپای شرقی به روی صحنه رفت. هزاران نفر از کارمندان دون‌پایه تا مقامات عالی لشکری و کشوری به زندان افتادند و تا سر حد مرگ شکنجه شدند و سرانجام درهم شکسته و رنجور و تهی از انسانیت در پیشگاه قاضیان این محاکمه‌های نمایشی ایستادند و متن‌های ازبرکرده‌ای را طوطی‌وار خواندند و سپس سر به تیغ جلاد سپردند یا روانه اردوگاه‌های کار اجباری شدند.

این نمایش از آلبانی آغاز شد و در لهستان به پایان رسید و در این میان بازیگران در بلغارستان و مجارستان و چکسلواکی و رومانی و آلمان شرقی نیز به صحنه آمدند. بدین‌سان استالین، این صحنه‌گردان کبیر، یکی از بزرگ‌ترین نمایش‌های قرن بیستم را پدید آورد؛ نمایشی مالامال از افسانه و دروغ و بهتان و وحشت و خون.

این کتاب در ۲۷۶ صفحه و با قیمت ۱۷۰ هزار تومان در نشر خانه هنر مد درآمده است.

«اوا براون؛ زندگی با هیتلر» نوشته هایکه بی. گورتماکر، «زندانیان جغرافیا: ده نقشه‌ای که همه چیز را درباره سیاست‌های جهانی توضیح می‌دهد» نوشته تیم مارشال، «ارنست همینگوی؛ آخرین مصاحبه و دیگر گفت‌وگوها» نوشته ارنست همینگوی، «۱۹۶۸؛ سالی که جهان را تکان داد» نوشته مارک کورلانسکی، «دیگری» نوشته ریشارد کاپوشینسکی، «در برابر جباریت؛ بیست درس از قرن بیستم» نوشته تیموتی اسنایدر، «آخرین روزها (یادداشت‌های روزانه گوبلز» نوشته هیو تره‌ور روپر، «بازجویی از صدام؛ تخلیه اطلاعاتی رییس جمهور» نوشته جان نیکسون و «فلاسفه ناکام در عشق» نوشته اندرو شافر از دیگر ترجمه‌های هوشنگ جیرانی هستند.

جیرانی همچنین مؤلف کتاب «درآمدی بر جنبش دانشجویی در ایران (۱۳۵۷ - ۱۳۲۰)» است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401122316610
  • خبرنگار : 50562