منوچهر غفاری با حضور در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز، با اشاره اهمیت موضوع مدیریت بحران گفت: در این زمینه میتوان در البرز کارهای زیادی انجام داد تا مدیریت بحران به جایگاه واقعی خود دست پیدا کند.
زیرساختهای مدیریت بحران البرز با نیازها تناسب ندارد
وی ادامه داد: البرز جوانترین استان کشور است و تجهیزات و زیرساختهای مدیریت بحران استان با نیازهای آن تناسب ندارد. مثلاً وجود یک ساختمان مناسب، ایمن و پایدار برای فرماندهی و مدیریت وضعیت بحرانی یکی از بدیهیترین ابزارهای لازم است اما مدیریت بحران البرز از یک ساختمان با چنین شرایطی هم برخوردار نیست.
غفاری در ادامه به برنامهریزی مدیریت بحران البرز برای ایجاد یک نرمافزار جامع مدیریت بحران اشاره و خاطرنشان کرد: با ایجاد این نرمافزار میتوان به موضوعاتی چون آموزش مستمر و پیشگیری پرداخت. تجربه سیل ناریان و قطع شدن ارتباط با این روستا در ساعات اولیه برای برآورد میزان خسارت و نحوه کمکرسانی اهمیت ایجاد این نرم افزار را بیشتر گوشزد کرد.
وی با بیان اینکه طی این مدت اطلاعات لازم در مورد اینکه چه مخاطراتی در چه زمانی و در چه مناطقی از استان احتمال وقوع دارد تهیه نشده است، گفت: باید در این زمینه یک سند مخاطرات استانی تهیه شود تا زمان، مکان و نوع مخاطراتی که در استان ممکن است رخ دهد را بدانیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز خاطرنشان کرد: علاوه بر سند شناسایی مخاطرات طبیعی و انسانساخت، در صدد تهیه سند پاسخ به بحران در صورت وقوع مخاطرات هم هستیم.
همیشه نگران زلزله هستیم
این مسئول با بیان اینکه زلزله همیشه به عنوان یک موضوع نگران کننده در بحث مدیریت بحران مطرح است و باید در برابر آن از آمادگی بالایی برخوردار باشیم، افزود: البرز به دلیل وجود گسلهایی چون باغستان-فشم، گسلهای شمالی جنوبی، ملارد و اشتهارد با پهنه وسیعی از خطر زلزله مواجه است و به همین دلیل حتی ساختمانهایی که قانونی و نظاممند ساخته شدهاند هم از تهدید زلزله مصون نیستند. این وضعیت در کنار تراکم جمعیتی بالا در شهرهایی چون کرج و فردیس هوشیاری هرچه بیشتر مدیران ارشد استان را میطلبد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز ادامه داد: علاوه بر این تعداد بالای ساختمانهای ناپایدار هم استان البرز را در برابر زلزله آسیبپذیر کرده است که چارهاندیشی برای آن به یک عزم جدی و مهم نیاز دارد. عمر مفید این ساختمانها که در ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر ساخته شدهاند تمام شده و فاقد استحکام لازم هستند.
وی با بیان اینکه علاوه بر خطر زلزله، ساختمانهایی هم در کرج وجود دارد که در حالت عادی هم با خطر ریزش مواجه شدهاند، خاطرنشان کرد: ساختمان خیابان بوعلی منطقه ۶ کرج هر لحظه ممکن است فرو بریزد اما متأسفانه شهرداری هیچ اقدامی در خصوص آن انجام نداده و تخلیه هم نشده است. خطر این ساختمان از ساختمانهای حسن آباد که چند ماه پیش مورد توجه رسانهها قرار گرفت هم بیشتر است.
در آینده ممکن است با بحران ریزش ساختمانهای ناپایدار مواجه شویم
غفاری افزود: یک ساختمان دیگر در منطقه حصارک به دلیل نفوذ آب ۴۰ سانتیمتر کج شده که البته تخلیه آن هم انجام شده است. در حیدرآباد هم یک ساختمان با چنین مشکلی مواجه شده و در اسلامآباد هم یک ساختمان نشست بدی داشته و ممکن است ریزش کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز اظهار کرد: این وضعیت در آینده ممکن است به یک بحران تبدیل شود و با پدیده ریزش ساختمانهای ناپایدار مواجه شویم بنابراین باید از الان چارهاندیشی کنیم.
وی در بخش پایانی به فرارسیدن چهارشنبه سوری و وقوع حوادث دلخراش در این ایام هم اشاره کرد و گفت: باید به موضوع چهارشنبه سوری نه فقط در دو هفته پایانی سال بلکه در تمام طول سال پرداخت تا رفته رفته با فرهنگسازی سمت و سوی درستی پیدا کرده و از حوادث و آسیبهای آن کاسته شود. امیدواریم امسال چهارشنبه سوری شادی داشته باشیم.
انتهای پیام