سیدمحمد موسوی در گفتوگو با ایسنا درباره بازار کیف در روزهای پایانی سال در استان اظهارکرد: نزدیک سال جدید فروش کیف زنانه و چمدان افزایش پیدا میکند. در حال حاضر بازار خرید و فروش کیف نسبت به سال گذشته که بیماری کرونا نیز شیوع داشت، بسیار ضعیف است.
وی افزود: دلیل این ضعف بازار افزایش قیمت کیف، سردرگمی خریداران، نوسانات قیمت دلار و قیمت مواد اولیه و افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران و .... است.
رئیس اتحادیه صنف سراجان مشهد با بیان اینکه به طور میانگین قیمت کیف نسبت به سال گذشته بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: مواد اولیه کیف ۶۰ الی ۷۰ درصد داخلی و ۳۰ الی ۴۰ درصد خارجی است؛ البته مواد اولیه داخلی هم به مواد خارجی وابستگی دارد و یک درصدی از آن خارجی است. طی دو هفته گذشته به دلیل نوسانات نرخ ارز مواد اولیه کیف بیش از ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
موسوی درباره کیفهای موجود بیان کرد: بالغ بر ۶۰ درصد کیفهای عرضه شده در بازار تولید مشهد بوده و باقی آن از تهران خریداری میشود.
صادرات کیف به صورت چمدانی و پلاستیکی
رئیس اتحادیه صنف سراجان مشهد از صادرات ۱۰ تا ۱۵ درصدی تولیدات کیف مشهد خبر داد و افزود: صادرات کیف از منابع قانونی نیست و کیف به صورت چمدانی و پلاستیکی صادر میشود و صادرات به صورت کانتینر و پلمب شده نیست. همچنین طی ۷ ماه اخیر صادرات کیف به عراق و افغانستان کاهش داشته شده است.
موسوی محدودیتهای تولیدات کیف استان را به دلیل کمبود کارخانه کیف در استان برشمرد و عنوان کرد: بیشتر کارخانهها در اصفهان است و آنها هم هر زمان که تمایل داشته باشند، توزیع کیف به استان ما را قطع و یا به صورت قطره چکانی با قیمتهای دلخواه ارسال میکنند. متاسفانه هیچ نظارتی بر تولید کارخانجات وجود ندارد.
وی درباره نظارتها بر بازار عید خاطرنشان کرد: از طریق اتاق اصناف دستورالعملها صادر شده و اتحادیه صنفی هم بازرسیهای میدانی را انجام داده که این نظارتها در ایام تعطیلات نوروز بسیار زیاد است.
رئیس اتحادیه صنف سراجان در مشهد افزود: امیدوارم دولتمردان بتوانند قیمت دلار را به ثبات برسانند تا تولیدکنندگان و سرمایهگذارانی که تمایل به احداث کارخانه دارند، نگرانی در این زمینه نداشته باشند.
وی درباره تعداد واحدهای صنفی اتحادیه بیان کرد: اتحادیه ۱۰۵۰ عضو فعال دارد که از این تعداد تقریبا ۵۰ درصد واحد تولیدی دارند.
انتهای پیام