به گزارش ایسنا، نشست خبری رویداد هنری «سرو قامتان تهران» با حضور مجید قادری (معاون فرهنگی و هنری سازمان زیباسازی تهران)، علی فروزانفر (معاون هنری حوزه هنری) و محمد زرویی نصرآبادی (سرپرست مرکز تجسمی حوزه هنری و مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری نام) دوشنبه (۲۲ اسفند ماه) در حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست فروزانفر بیان کرد: امروز ۲۲ اسفند روز بزرگداشت شهداست و ما هم یاد قهرمانهای اصلی کشور و اسطورههای ملی خود را گرامی میداریم. خیلی مهم است فعالیتهای هنری ما به نحوی ساماندهی شود که پاسداشت مقام شهادت در جامعه جلوه متمایزی داشته باشد. در دهههای گذشته بخش عمدهای از فعالیتهای حوزه هنری به موضوع شهید و شهادت و انتقال پیام شهید و زنده کردن نام شهدا در بخشهای مختلف فرهنگی و هنری اختصاص داشته است. این آثار بارها و به طور مکرر در مناسبات مختلف ملی و انقلابی نمود رسانهای داشته و در معرض دید مردم قرار گرفته است. امروز ضرورت دارد به این موضوع دقت مضاعف شود و توجه مردم و اقشار مختلف جامعه با استفاده از ابزار رسانه و هنر به موضوع شهید و شهادت جلب شود.
او ادامه داد: در یک سال و نیم گذشته موسسه «نام» در این مسیر قدم گذاشته و در این مدت کوتاه که فعالیت خود را آغاز کرده کارهای درخشانی انجام داده و دوستان توانستهاند خیلی از این آثار هنری را به خانههای مردم بکشانند. البته نیاز است یکسری کارهای میدانی و عملیاتی اتفاق بیفتد؛ مانند فعالیتهای «سرو قامتان تهران» که موسسه «نام» توانست با موضوع شهید و شهادت خیلی از کارهای شاخص را از گنجینهها استخراج کند و آنها را بر دیوارهای شهری و عرصههای قابل نمایش ۲۲ منطقه تهران ثبت کند.
در ادامه قادری عنوان کرد: سازمان زیباسازی در یک سال و نیم اخیر تمام تلاش خود را کرد تا در راستای وظایف خود برای هویت بخشی به شهر و زیباسازی عمل کند. یکی از اتفاقات خوب که آغاز شد و هنوز در سطح شهر به وقوع میپیوندد در حوزه نقاشیهای دیواری است که تلاش شد از هنرمندان شاخص استفاده شود که علاوه بر هویتبخشی، ذوق هنری شهروندان را ارتقاء دهیم و با هنرمندان شاخص این حوزه آنها را آشنا کنیم. در همین رویداد «سرو قامتان» ۲۲ هنرمند در تمام ۲۲ منطقه تهران اسامی شهدای هر منطقه را به تصویر میکشند. علاوه بر دیوارنگارههای شهری، دیوارههای یادمانی شهدا را دستور کار داریم.
سعی ما این است که بتوانیم حال مردم را در عید نوروز با برگزاری رویدادهایی همچون جشنواره تخممرغهای رنگی که هر کدام نوید نوروز و بهار را به مردم میدهد، خوب کنیم. میتوانیم از فروردین ماه کار را آغاز کنیم و مقدمات آن انجام شده است و در دستور کار خود داریم.
همچنین زرویی نصرآبادی بیان کرد: تمرکز موسسه «نام» بر رویکرد اجتماعی هنر و انتشار آثار هنری در بین مردم است؛ یعنی آثاری که در گنجینهها، گالریها و موزهها که مردم از آن بی خبر هستند به نوعی به دست مردم برسد، مثلاً با قرار گرفتن روی محصولات فرهنگی یا اینکه در سطح شهر قرار بگیرد.
او درباره ایده «سرو قامتان تهران» گفت: خانوادههای شهدا از سازمان زیباسازی درخواستی داشتند، مبنی بر اینکه اسامی و تصاویر شهدای آنها در سطح شهر دیده نمیشود. در همین راستا سعی کردیم از سه یا چهار نسل هنرمند برای این کار استفاده کنیم. در ابتدای کار از مهرماع یک شورای تخصصی شکل گرفت که بعد از پژوهشها به این ختم شد که ۲۲ هنرمند پیشکسوت و جوان به این رویداد دعوت شوند.
زرویی نصرآبادی ادامه داد: قرار است براساس اسامی شهدای هر منطقه که براساس لیستی که بنیاد شهید به ما میدهد، آثار جانمایی شوند؛ به این صورت که نام کلیه شهدای هر منطقه روی آثار ثبت میشود، حال اگر تعداد اسامی یک منطقه زیاد باشد اثر مربوط به آن منطقه مثلاً سه بار در رنگهای مختلف تکرار میشود. برای هر منطقه سه دیوار پیشبینی شده که با مالکان آنها صحبت شده و موافقت کردهاند. تاکید شده این آثار به عنوان اثر هنری ماندگار بمانند تا در هوای بیرون فرسوده نشوند و مشکلی برای آنها پیش نیاید.
او اضافه کرد: البته تنها از نام شهدای جنگ تحمیلی استفاده نمیشود و اسامی کلیه شهدای در این دیوارنگارهها میآید. انشاءالله در شهرهای دیگر هم بتوانیم این کار را تعمیم دهیم و همینطور در کشورهای منطقه بتوانیم این پروژه را با شهدای آن کشور رقم بزنیم. از سال آینده آماده شروع این پروژه هستیم. منطقه به منطقه این کار را با حضور خانواده شهدا و خود هنرمندان انجام میدهیم. روی هر کار یک QR code قرار میگیرد که همه اطلاعات را مخاطب بتواند ببیند. هر هنرمندی با مِتُد خود کار میکند و تنوع کامل هنرمندان را حس میکنیم ولی قابی که دور کار قرار میگیرد نشان دهنده این است که کار متعلق به یک مجموعه است.
مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری «نام» تصریح کرد: آثار را باتوجه به بافت شهری آن منطقه جانمایی میکنیم و ممکن است تغییراتی در اثر باتوجه به بافت آن منطقه ایجاد شود. اسامی شهدا از زنان و مردان است.
در انتها نمایشگاه این ۲۲ اثر در قالب طرحهای کوچکی که قرار است روی دیوار پیاده شود، افتتاح شد.
انتهای پیام