محمد میری دیسفانی در حاشیه اولین جشنواره برداشت بیدمشک مشهد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به واسطه تغییرات اقلیمی که در سالهای اخیر اتفاق افتاده یکی از سیاستهایی که در دستور کار جهادکشاورزی قرار گرفته، توسعه کشت محصولات کم آب طلب است.
وی ادامه داد: گیاهان دارویی جزء عمده محصولات کم آب طلب است که به دلیل ساختار مخصوص عمدتا میتوانند خود را با شرایط محیطی تطبیق دهند. این گیاهان نیاز آبی کمتری نسبت به سایر محصولات که در فضای آزاد کشت میشوند، دارند.
میری بیان کرد: گیاه بیدمشک نیز از جمله این گیاهان است که از ارزش اقتصادی بالا و مطلوبی برخوردار است. مشهد نیز از جمله شهرستانهای مستعد به لحاظ کشت گیاهان دارویی و تنوع در این محصولات است.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰۰ هکتار زمین در شهرستان مشهد زیر کشت گیاهان دارویی است. بر اساس سیاستگذاری انجام شده، امید است در بهار ۱۴۰۲ شاهد توسعه حداقل ۱۰۰ هکتاری سطح زیر کشت گیاهان دارویی خواهیم بود. مقدمات کار برای احداث خزانه برای محصولاتی مانند آنغوزه فراهم شده است.
وی افزود: در کنار کشت گیاهان در فضای آزاد نیز محصولاتی داریم که در فضای بسته و محیطهای کنترل شده کشت و کار میشود که جزء گیاهان دارویی هستند. گیاهانی مانند نعنا فلفلی و آلوئه ورا از جمله این گیاهان است که در فضای بسته کشت میشود.
میری بیان کرد: سیاست جهاد کشاورزی با برگرازی کلاسهای ترویجی، آموزشی، احداث مزارع، شناسایی کشاورزان پیشرو توسعه کشت اینگونه از محصولات است.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد با اشاره به باغ تولید بیدمشک در مشهد خاطرنشان کرد: این باغ که ۲۰ سال است زیر کشت بیدمشک بوده از حمایتهای آموزشی جهاد کشاورزی نیز برخوردار شده است.
وی با اشاره به کم هزینه بودن کشت این محصول اظهار کرد: گیاه بیدمشک جزء گیاهان عطری به شمار میآید و به دلیل خواصی که دارد به عنوان نوشیدنی برای جلوگیری از گرمازدگی مورد استفاده افراد زیادی به ویژه درفصل گرما قرار میگیرد.
میری با بیان اینکه بهترین مکان برای کشت این محصول در حاشیه رودخانهها و پرچین باغات است، اضافه کرد: اگر این گیاه در مناطق کوهستانی کشت شود با توجه به اختلاف دمای شبانه روزی میزان عطر گیاه افزایش مییابد.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد با اشاره به اینکه فاصله کشت این درختچه بین یک و نیم تا دو متر است، اظهار کرد: این گیاه از سال سوم صرفه اقتصادی دارد و برای برداشت و عرضه به بازار آماده میشود. همچنین نیاز است که سالانه جوانسازی بر روی این گیاه انجام شود.
وی با بیان اینکه میزان برداشت محصول از این باغ بین سه تا چهار تن در هکتار است، گفت: با توجه به اینکه این گیاه جزء پنج عرقیات مهم و پرتقاضا است لذا کلیه کارخانجات عرقگیری برای خریداری این محصول اقدام میکنند.
میری در خصوص فصل کاشت و برداشت این محصول افزود: نهال این گیاه معمولا در آذرماه کشت شده و برداشت این محصول از اواخر اسفند تا اوایل فروردین ماه است.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد گفت: گیاه بیدمشک به لحاظ درآمدی محصول خوبی است و هر کیلو بیدمشک با شاخه ۳۰ هزارتومان و بدون شاخه کیلویی ۵۵ هزار تومان به فروش میرسد.
انتهای پیام