به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، در روز ۱۴ دسامبر سال ۲۰۲۲، یک فضاپیمای حامل خدمه سایوز که به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شده بود، تمام مایع خنککننده خود را در فضا از دست داد؛ اتفاقی که مقامات روسی آن را به برخورد احتمالی یک ریز شهابسنگ نسبت دادند.
سپس، در تاریخ ۱۱ فوریه، یک فضاپیمای باری رباتیک به نام «پروگرس» در ایستگاه فضایی بینالمللی دچار نشتی شد. روسکاسموس این موضوع را به یک برخورد خارجی نسبت داد که احتمالا مشکلی است که در جریان پرتاب فضاپیمای باری در ماه اکتبر ۲۰۲۲ رخ داده است.
به گفته جوئل مونتالبانو (Joel Montalbano)، مدیر برنامه ایستگاه فضایی بینالمللی ناسا؛ در واقع، حوادث پشت سر هم، آژانس فضایی روسیه موسوم به روسکاسموس را بر آن داشته است تا نگاهی دقیقتر به فرآیندهای ساخت فضاپیمای کشور خود بیندازد.
مونتالبانو شنبه شب در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی که در مورد بازگشت موفقیتآمیز فضانوردان ماموریت کرو-۵ اسپیسایکس به زمین بود، گفت: علاوه بر ریز شهابسنگهای فضایی، تیم تحقیقات و روسکاسموس در حال بررسی فرآیند تولید فضاپیما هستند.
روسکاسموس سایوز نشتکننده معروف به MS-22 را برای حمل سه خدمه خود یعنی فرانک روبیو (Frank Rubio) ناسا، سرگئی پروکوپیف (Sergey Prokopyev) و دیمیتری پتلین (Dmitri Petelin) به جز در موارد تخلیه اضطراری ایستگاه فضایی بینالمللی، نامناسب دانست. بنابراین، ماه گذشته، روسیه یک سایوز جایگزین با نام MS-23 را به این آزمایشگاه مداری پرتاب کرد.
مونتالبانو گفت که ناسا به سایوز جدید اطمینان دارد.
سایوز MS-22 روبیو، پروکوپیف و پتلین را در ماه سپتامبر ۲۰۲۲ به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل کرد. این سه نفر قرار بود زودتر به زمین بازگردند، اما بروز این حادثه باعث شد که بازگشت آنها به تعویق بیفتد.
آژانس فضایی روسکاسموس روسیه در بیانیهای اعلام کرد که بازگشت آنها در حال حاضر برای ماه سپتامبر سال ۲۰۲۳ بوسیله سایوز MS-23 برنامهریزی شده است.
انتهای پیام