بزرگداشت حکیم نظامی در ترکمنستان برگزار شد

مراسم بزرگداشت داستان‌سرای نامی ایرانی، حکیم نظامی در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق‌آباد-ترکمنستان- برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در ترکمنستان،  غلام‌عباس ارباب خالص سفیر جمهوری اسلامی ایران در عشق‌آباد طی سخنانی اظهار داشت که نظامی، خدمات زیادی را به فرهنگ و زبان فارسی در قالب نظم داشته است برای همه فارسی‌زبانان قابل احترام می باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حق بزرگی که شعرای گذشته ما به گردن مردم معاصر دارند، افزود: شاعر گذشته از این که یک ادیب و سخنور و شعرسرا است، یک اندیشمند و صاحب تفکر نیز می باشد و آن چه را در ذهن دارد در قالب شهر خلق و برای مردم بیان می کند. شعرا افراد نکته سنج، ریزبین و متفکری هستند که تمام ظرافت های محیط پیرامونی خود را از قالب شعر به تصویر می کشند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در پایان با اشاره به نقش شعرا به عنوان شاعر و نویسنده گفت: شعرا کلام خود را در قالب نظم و نثر بیان می کنند و در واقع از منابع فرهنگ یک کشور بشمار می آیند و این مهم درباره همه فرهنگ ها و تمدن ها مصداق دارد به همین دلیل، امروز آثار شعرا و نویسندگان به عنوان منابع اصلی فرهنگ یک کشور محسوب می‌گردد و جامعه بشری از آن بهره مند می شوند. 

همچنین نوید رسولی رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به ثبت 21 اسفند در تقویم ایران به نام روز بزرگداشت حکیم نظامی و گرامیداشت مقام و منزلت شاعر بزرگ پارسی گوی ایرانی در تقویم ملی ایرانیان گفت: حکیم نظامی، شاعر پارسی‌گوی بزرگ و آفریننده حماسه های عاشقانه قرن ششم هجری در ایران در کتاب دیوان اشعارش درباره نژاد، زبان، ملیت خود سخن گفته است.

وی در ادامه افزود: واژه پارسی در متون کهن ما دو معنا دارد یکی ایرانی و دیگر زبان پارسی؛  و نظامی در اشعار خود بارها دو واژه پارسی را در این دو معنی به کار برده و گاهی به جای پارسی در معنی زبان، دری را هم به کار برده است؛ در خمسه و در لیلی و مجنون و در آغاز بخش «رفتن پدر مجنون به دیدن فرزند»  نظامی خود را چنین معرفی کرده است:

دهقان فصیح پارسی‌زاد          از حال عرب چنین کند یاد

رایزن فرهنگی ایران با اشاره به شعر معروف خود نظامی درباره زادگاه وی گفت: درخصوص زادگاه حکیم نظامی نقل قول‌های متفاوتی وجود دارد اما این قول که نظامی گنجوی اهل تفرش و فارسی زبان است، دارای شهرت خاصی است و در این خصوص، اسنادی در کتب مختلف وجود دارد که به تفرشی بودن نظامی به عنوان زادگاه اصلی نظامی اشاره کرده است که از مهم ترین آنها، وجود شعر معروف خود نظامی است:

نظامی که در شهر گنجه گُم است         ولی از دهستان شهر قم است

به تفرش دِهی هست «تا» نامِ او          نـــظامــی از آنـــجا شــده نامجو

رسولی در پایان سخنان خود تأکید کرد؛ نظامی که به زبان فارسی، اندیشه‌های بلند خود را بیان کرده است و جایگاه ارزشمندی در ادبیات جهان دارد، مایه افتخار همه جهانیان می باشد و جهان باید تلاش کند تا شاعرانی همچون نظامی بیش از پیش به جهانیان معرفی شوند.

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401122114821
  • خبرنگار : 71290