به گزارش ایسنا، نشریه انگلیسی دیلی تلگراف نوشت، لهستان در سال جاری میلادی چهار درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف ارتشش میکند که دو برابر نرخ الزامی تعیین شده از سوی ائتلاف ناتوست. این بودجه سبب میشود که لهستان به ازای سرانه خود، مبدل به کشوری که بیشترین هزینه را در ائتلاف ناتو صرف بودجه نظامی کرده، شود.
برخی از معاملات لهستان برای دریافت تجهیزات نظامی جدید به زمان قبل از جنگ اوکراین، هنگامی که این کشور شروع به نوسازی نیروهای مسلح خود و انبوه تجهیزات متعلق به دوران شوروی در ارتشش کرد، برمیگردند.
با این حال به نوشته نشریه دیلی تلگراف، حمله روسیه به اوکراین این فرآیند را در لهستان تسریع کرد و این کشور به سراغ انعقاد قراردادهای جدید بیشتر رفت.
ماریوش بلاشاک، وزیر دفاع لهستان در مصاحبهای به پایگاه اینترنتی دیفنس ۲۴ گفت: "حمله مجرمانه فدراسیون روسیه که اوکراین را هدف قرار داد و ماهیت غیرقابل پیشبینی پوتین به این معنی است که ما نیاز به تسریع روند نوسازی تجهیزات حتی بیشتر از قبل داریم."
وی در این مصاحبه گفت: "افزایش سطح امنیت در سریعترین زمان ممکن برای لهستان از اهمیت اساسی برخوردار است. ما فقط با ایجاد یک ارتش قوی میتوانیم این کار را انجام دهیم. ارتشی آنقدر قوی که هر متجاوز احتمالی را از تصمیم به اجرای حمله باز دارد."
لهستان در راستای این طرح نوسازی تسلیحاتش، سفارش دریافت ۱۰۰۰ دستگاه تانک جنگی اصلی K۲ از کره جنوبی و ۲۵۰ دستگاه تانک جدید آبرام مدل M۱A۲ SEPv۳ از آمریکا را داشته است. لهستان پس از دریافت این سفارشها، مالک بزرگترین یگان تانکی اروپا شده و از ناوگان انگلیس که ۲۲۷ تانک دارد فراتر خواهد رفت.
از سوی دیگر نیروی توپخانهای آن هم قرار است ۶۰۰ دستگاه توپ K۹s، هجده راکتانداز هیمارس با ۹۰۰۰ راکت مخصوص و ۲۸۸ دستگاه سامانه K۲۳۹ Chunmoo از کره جنوبی دریافت کند.
لهستان برنامهریزی کرده تا بیش از ۱۰۰۰ دستگاه خودروی رزمی پیاده نظام لهستانی Borsuk و ۹۶ دستگاه بالگرد آپاچی AH-۶۴E آمریکایی را به همراه ۴۸ جنگنده FA-۵۰ که به کره جنوبی سفارش داده را دریافت کند.
مارک آدامیاک، رئیس واحد توپخانهای یازدهم ارتش لهستان که یگان تحت امرش در فاصله کمی از مرز با روسیه قرار دارد، بیان کرد: "ما داریم تجهیزاتمان را خیلی سریع تغییر میدهیم. این یک تحول نیست بلکه یک انقلاب است."
در کنار همه این برنامهها، لهستان همچنین به دنبال دو برابر کردن تعداد نیروهای ارتشش و رساندنش به ۳۰۰۰۰۰ نیروست. در صورت تحقق این هدف، لهستان تبدیل به بزرگترین قدرت نظامی اروپا از جنبه نیروی جنگی در غرب اوکراین میشود.
مقامهای لهستانی همچنین در حال انجام مذاکراتی بر سر ساخت "یک کارخانه تسلیحاتسازی عظیم" با همکاری انگلیس هستند و بخشی از ماموریت این برنامه کمک به تولید و ترمیم تجهیزات و تسلیحات در نظر گرفته شده برای اوکراین است.
این تجهیزات با این وجود قرار است هزینه زیادی داشته باشند. لهستان سالهاست که رشد اقتصادی را تجربه کرده و پیشبینی شده که تولید ناخالص داخلی این کشور در سال جاری میلادی نیز همچنان به رغم تبعات جنگ در اوکراین افزایش پیدا کند اما هزینه ریختوپاش نظامی افراطی این کشور چشمگیر خواهد بود.
لهستان برنامهریزی کرده که تا سال ۲۰۳۵ بالغ بر ۸۵ میلیارد پوند برای تسلیحات هزینه کند و رقم بودجه نظامی سال ۲۰۲۳ این کشور به رکورد ۱۸ میلیارد پوند رسیده است. اما نشریه لهستانی Dziennik Gazeta Prawna برآورد کرد که حجم واقعی هزینههای نظامی لهستان در سال ۲۰۲۳ با در نظر گرفتن اعتبارات خارج از بودجه به ۲۴ میلیارد پوند میرسد.
انتهای پیام