به گزارش ایسنا، تیمهای ملی صحرانوردی جوانان و بزرگسالان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی کشور نپال شرکت کردند که در پایان در بخش جوانان سمیرا اقبالی نخستین طلای صحرانوردی جوانان ایران در قهرمانی آسیا را به دست آورد و پوریا اسحاقی به مدال برنز رسید. در بخش تیمی هم جوانان و بزرگسالان در جایگاه دوم قرار گرفتند.
هاشم صیامی، رئیس فدراسیون دوومیدانی در گفتوگو با ایسنا به عملکرد تیم ملی در مسابقات صحرانوردی اشاره و بیان کرد: به ردههای پایه توجه میکنیم. در مسابقات قهرمانی آسیا از سه مدال انفرادی توزیع شده دو مدال را ایران گرفت، در مسابقات آسیای میانه تیم بزرگی را فرستادیم و ورزشکاران ما شاهکار کردند در مسابقات کوت هم اتفاقات خوبی را رقم زدیم. این نشان میدهد در ردههای پایه فعالیتهایی میکنیم اما نقدها و مشکلاتی هم داریم.
او با بیان اینکه اگر دوومیدانی رشته پایه و اول المپیک است نیازمند توجه بیشتری است، ادامه داد: اگر وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و مجلس شورای اسلامی به این رشته توجه نکنند، حفظ و نگهداری استعدادهایی که در ردههای پایه وجود دارند، بسیار سخت خواهد بود. این افراد باید حمایت شوند. مدالها و عملکردشان در مسابقات ارزشمند است اما باید بتوانیم آنها را به خوبی حفظ و نگهداری کنیم. در ردههای پایه شناسایی خوبی انجام دادهایم اما برای اینکه به بخش بزرگسالان برسند و مدال آفرینی و افتخارآفرینی کنند به حمایت های ممتد مالی نیاز دارند.
صیامی در مورد بودجه فدراسیون دوومیدانی گفت: بودجه ما نزدیک ۱۰ میلیارد تومان بود و در جلساتی که با نمایندههای مجلس داشتم، موفق شدم هشت میلیارد دیگر اعتبار بگیرم اما وزارت ورزش این هشت میلیارد را لحاظ قرار نداد و به طور کلی بودجه فدراسیون را ۱۱ میلیارد در نظر گرفت. از این مبلغ تا الان حدود هشت میلیارد را دریافت کردهایم که سه میلیارد برای مالیات رفته و چیز زیادی زیادی برای حمایت نمانده است. از طرفی ما چند اسپانسر هم به لیگ آوردهایم و از اسپانسرها برای اعزام و خرید تجهیزات کمک گرفتهایم اما اسپانسر هم برای تبلیغات میآید، در حالی که دوومیدانی در مقایسه با فوتبال، والیبال و بسکتبال کمتر دیده میشود.
رئیس فدراسیون دوومیدانی ادامه داد: کشورهای خارجی لیگهای طلایی برگزار و از این طریق درآمدزایی میکنند اما در کشور ما چنین شرایطی فراهم نیست و تا حد زیادی به حمایتهای دولتی وابسته هستیم. مادههای زیاد و مسابقات مختلفی داریم که هزینه رسیدگی به آنها از نظر اردو، مربی، نجهیزات و اعزامها بسیار زیاد است و خواستار توجه بیشتر به این رشته هستیم. فدراسیون، هیاتها، ورزشکاران و مربیان این رشته تلاش زیادی میکنند و برای موفقیت نیاز به حمایتهای بیشتری دارند.
انتهای پیام