یوسف یوسفی در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: با شروع فصل سرما در ماههای پاییز و زمستان پرندگان مهاجرت زمستانه خود را از عرضهای جغرافیایی بالا به سمت عرضهای جنوبی آغاز کرده و در امتداد مسیر مهاجرت خود وارد تالابها و آبگیرهای استان میشوند.
وی با اشاره به اینکه سرشماری زمستانه پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی با هدف آگاهی از وضعیت کنونی جمعیت پرندگان مهاجر زمستان گذران، شناسایی و رکورد گونههای جدید صورت میگیرد، بیان کرد: در سرشماری امسال بیش از ۲۳ هزار پرنده آبزی و کنار آبزی در ۶۹ گونه مشاهده شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۰ درصد افزایش یافته است.
یوسفی اظهار کرد: اطلاعات و نتایج حاصل از سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر به عنوان پایه و اساس بررسی اندازه و تغییرات جمعیتی در برنامههای حفاظتی و مدیریتی جمعیتهای پرندگان مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. و نهایتا به مدیریت زیستبوم کمک میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: علاوه بر برنامه سرشماری پرندگان، بررسی احتمال وجود بیماری آنفلوآنزای پرندگان و نظارت بر پهنههای آبی به جهت ممنوعیت صید و شکار پرندگان مهاجرآبزی نیز در دستور کار سرشماران قرار دارد و خوشبختانه تا این لحظه پایشهای دقیق حاکی از نبود نمونه مشکوک بیماری یا لاشه در استان است.
گفتنی است هر سال هزاران قطعه پرنده حمایت شده از جمله درنای خاکستری، غاز خاکستری، فلامینگو، خروس کولی، خوتکا، عروس غاز، انواع اردک، فاخته و ...برای زمستان گذرانی به استان مرکزی مهاجرت میکنند.
انتهای پیام