اثری که در دل این شهر قرار دارد را نه تنها مردم ایران، بلکه بسیاری از علاقمندان به تاریخ در سراسر جهان میشناسند و سالانه گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند.
کتیبه جهانی بیستون، اثری مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش است که به سه زبان پارسی باستان، اکدی و عیلامی، پیروزیهای داریوش اول بر گئومات مغ و به بند کشیدن یاغیان در آن شرح داده شده است.
کتیبه بیستون یکی از مهمترین کتیبههای باستانی است که در ارتفاع چند ده متری از سطح زمین و بر سر یک راه مهم باستانی در دل کوهی به همین نام که آن را مقدس میدانستهاند، خلق شده است.
این کتیبه بزرگترین سنگ نبشته جهان و یکی از مشهورترین سندهای تاریخ بشریت است که به واسطه اهمیت بسیار زیادی که دارد آن را به عنوان ملکه کتیبههای شرق باستان و لوح روزتای آسیا لقب دادهاند.
جایی که این کتیبه ارزشمند و جهانی در آن قرار گرفته، محوطهای باستانی است که در آن جاذبههای مهم دیگری همچون سراب تاریخی بیستون، غارهای باستانی شکارچیان و مرخیل از دوره پارینه سنگی، نیاشگاه مادی، پیکره هرکول، سنگ بلاش، سنگ نگاره گودرز، نقش مهرداد اشکانی، ویرانههای کاخ بیستون، فرهاد تراش، کاروانسرای شاه عباس صفوی و پل ساسانی و ... را نیز میتوان دید.
در این محوطه باستانی میتوان سیری تاریخی از ایران گذشته و قدرت نمایی پادشاهانی از ادوار مختلف از هخامنشیان و ساسانیان گرفته تا اشکانیان و صفویان را دید.
محوطه میراث جهانی بیستون به دلیل جذابیتهایی بسیاری که دارد، همواره میزبان خیل زیادی از گردشگران بویژه در ایام نوروز است و امسال هم آنطور که مسئولان میراث فرهنگی کرمانشاه می گویند، همه چیز برای یک میزبانی شایسته از گردشگران در این محوطه شاخص تاریخی فراهم شده است.
برگزاری "نوروز ملی در بیستون"
سرپرست میراث فرهنگی استان کرمانشاه در این رابطه در گفت و گو با ایسنا، از تلاش برای رقم زدن نوروزی متفاوت در مجموعه جهانی بیستون خبرداد و اظهار کرد: در این راستا مقرر شده تا با همکاری بخش خصوصی اقدامات خوبی را در این مجموعه انجام دهیم تا گردشگران با رضایت کامل از آن خارج شوند.
داریوش فرمانی ادامه داد: برنامه اصلی تدارک دیده شده برای این مجموعه جهانی در ایام نوروز، برپایی "نوروز ملی در بیستون" است که در قالب آن برنامههای متعددی قرار است، اجرا شود.
وی تصریح کرد: برپایی جشنواره صخره نوردی، استفاده از بالنها، برپایی نمایشگاه صنایع دستی، برپایی سیاه چادرهای پخت و عرضه غذاها و شیرینی های محلی، راه اندازی غرفه عکاسی با پوشش اقوام، غرفههای فرهنگی و بازی کودکان و... از جمله این برنامههاست.
سرپرست میراث فرهنگی کرمانشاه افزود: همچینن بنا داریم برای اولین بار کمپ اسکان گردشگران با چادرهای ویژه که همانند سوئیت هستند را در این محوطه برپا کنیم.
وی از نصب دوربینهایی برای رصد مسابقات صخره نوردی و پرواز بالنها هم بر فراز محوطه خبرداد و گفت: با اجرای این برنامهها میخواهیم خاطره نوروزی شاد را برای گردشگران در مجموعه جهانی بیستون به یادگار بگذاریم.
کتیبه بیستون در تاریخ ۲۲ تیر سال ۱۳۸۵ به عنوان هشتمین اثر در ایران به ثبت جهانی رسید.
انتهای پیام