آرش نبی زاده در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه امسال حدود ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تن ماهی قزل آلا در کشور تولید شده است، گفت: پیشبینی میشود سال آینده حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تولید افزایش یابد، زیرا بازارهای صادراتی خوبی ایجاد شده و انگیزه تولیدکنندگان نیز بالا رفته است.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم بازارهای صادراتی را حفظ کنیم و آنها را توسعه دهیم میزان تولید ماهی قزل آلا تا ۱۴۰ هزار تن هم خواهد رسید. البته بارندگی های امسال نیز در بسیاری از مزارع امیدواری ایجاد کرده است، زیرا مشکل کم آبی وجود ندارد.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی اضافه کرد: سال گذشته بیشترین صادرات ماهی قزل آلا به روسیه بود ولی امسال کشورهای جنوب خلیج فارس و عراق نیز بازارهای هدف صادراتی ما شده اند.
وی با بیان اینکه تقاضای خرید ماهی قزل آلا در داخل بسیار کم است و بازار داخلی جذاب نیست، گفت: قیمت این ماهی در توان خرید مردم نیست. همچنین قیمت ماهی قزل آلا در بازار داخلی نیز حتی به اندازه قیمت تمام شده تولید نیست، به همین دلیل تولیدکنندگان تمایل دارند محصولات خود را صادر کنند.
به گفته وی، حتی هیچ حرکت فرهنگی برای مصرف ماهی نمی شود.
نبی زاده در پاسخ به اینکه چرا قیمت ماهی قزل آلا متناسب با توان خرید مصرف کنندگان نمی شود، گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد قیمت تمام شده تولید مربوط به خوراک است. وقتی خوراک بر اساس نوسانات ارز تغییر می کند و حمایتی از این بخش نمیشود تولیدکنندگان مجبور می شوند خوراک آبزیان خود را از بازار آزاد خریداری کنند که طبیعتاً قیمت محصول نهایی نیز بالا می رود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شیلات کمکی به تولیدکنندگان در راستای کاهش هزینه های آنها نمی کند، گفت: یک مزرعه ۱۰۰ تنی که مزرعه متوسطی هم حساب می شود حدود پنج میلیارد تومان هزینه خوراک دارد. شیلات کارتی که برای آبزی پروران در نظر گرفته شده نمی تواند حتی بخش کوچکی از این هزینه ها را هم تامین کند و مختص به مزارع کوچک و خانگی است.
وی در پایان گفت: در حال حاضر قیمت عمده فروشی سر مزارع ماهی قزل آلای معمولی بسته به نوع و اندازه آن حدود ۱۰۸ تا ۱۱۲ هزار تومان و قیمت عمده فروشی در تهران ۱۱۵ تا ۱۱۷ هزار تومان است. قزل آلای سالمون نیز سر مزرعه با وزن کمتر از ۱.۵ کیلو، ۱۲۰ تا ۱۲۳ هزار تومان و قیمت عمده فروشی در تهران نیز حدود ۱۳۰ هزار تومان است.
انتهای پیام