کاکوتی گیاهی مفید برای بیماران دیابتی

کارشناس گیاهان دارویی گفت: کاکوتی موجب افزایش فشار خون می‌شود. افراد مبتلا به فشار خون نباید در مصرف کاکوتی زیاده‌روی کنند.

صالح گلناری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه گیاه کاکوتی دارای عطر و طعم فوق‌العاده‌ای است و از این گیاه دارویی برای تهیه چای و دم‌نوش استفاده می‌کنند. اظهار کرد: کاکوتی یک گیاه متعلق به خانواده نعناعیان است؛ خودرو بوده و در مناطق کوهستانی رشد می‌کند.

وی با بیان اینکه کاکوتی دارای برگ‌های کاکوتی ریز و سبز است، افزود: کاکوتی طبع گرم و خشک دارد. از کاکوتی برای متعادل کردن طبع برخی از لبنیات‌ها مانند دوغ و ماست استفاده می‌کنند.

گلناری با اشاره به اینکه از خواص کاکوتی می‌توان به تاثیر آن در کاهش قند خون اشاره کرد، ادامه داد: عصاره کاکوتی می‌تواند با اثر بر روی سلول‌های بتای پانکراس و افزایش ترشح انسولین، موجب کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شوند.

این کارشناس گیاهان دارویی، با اشاره به رشد این گیاه در مناطق سرد کوهستانی، اضافه کرد: در پیشگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی مصرف و دم‌نوش این گیاه پیشنهاد می‌شود.

گلناری با اشاره خاصیت ضدالتهابی و آرامش‌بخشی این گیاه بر روی معده، توصیه کرد: یک فنجان دمنوش کاکوتی را پس از وعده غذایی بنوشید چرا که با توجه به خاصیت ضدمیکروبی کاکوتی برای درمان و پیشگیری از زخم معده مفید و موثر است.

وی با اشاره به اینکه دم‌نوش و مصرف پودر این گیاه به شکل روزمره تاثیرات مطلوبی بر سیستم گوارشی بدن خواهد داشت، اذعان کرد: کاکوتی کوهی به عنوان یک گیاه قاعده‌آور شناخته می‌شود و می‌تواند به درمان قاعدگی نامنظم کمک کند.

این محقق گیاهان دارویی با بیان اینکه خانم‌های باردار نباید از این گیاه استفاده کنند، خاطرنشان کرد: به طور کلی گیاه کاکوتی نباید به صورت مداوم و زیاد مصرف شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401121813011
  • خبرنگار : 50534