استاندار همدان:

کنگره سیدجمال‌الدین اسدآبادی و تجلیل از وی باید در سطح جهانی باشد

استاندار همدان گفت: در برنامه هایی که طراحی خواهد شد، باید از سیدجمال الدین اسدآبادی این مرد بزرگ در سطح جهانی تجلیل شود.

علیرضا قاسمی‌فرزاد پنجشنبه ۱۸ اسفندماه در همایش بیدارگر مشرق زمین پرچمدار بیداری اسلامی که با حضور وزیر میراث فرهنگی در اسدآباد برگزار شد، اظهار کرد:
یکی از اتفاقات خوب استان بحث بنیاد مفاخر بوده که در این رابطه همدان نخستین استان است که بنیاد مفاخر  آن شکل گرفت تا با این اقدام از بزرگان استان تجلیل شود و آنچه که بناست در این بنیاد از بزرگان تجلیل شود، یک هزاره است و به حفظ فرهنگ ما کمک خواهد کرد ضمن اینکه در این بنیاد به بزرگانی که در دوران معاصر و در بین ما هستند نیز می پردازد.

وی با بیان اینکه مفاخر و بزرگان از نقش موثری در توسعه فرهنگ و غنی سازی فرهنگ برخودار هستند، تصریح کرد: از راه اندازی و شکل گیری بنیاد سیدجمال پس از ۱۳ سال وقفه بسیار خرسندیم چراکه همه نهضت ها اسلامی مرهون سیدجمال الدین اسدآبادی  است.

قاسمی‌فرزاد خاطرنشان کرد: سیدجمال الدین اسدآبادی  در عمر پرخیر برکت خود آثار بزرگی به جا گذاشته و یکی از مهمترین مولفه‌های سیدجمال ایجاد وحدت و بیداری اسلامی در جامعه اسلامی بوده است.

وی یادآور شد: کارهایی که سیدجمال الدین اسدآبادی در طول عمر پرخیر برکت خود نتوانست به آن برسد و محقق کند، امام راحل با ایجاد جمهوری اسلامی این آمال سیدجمال الدین اسدآبادی را محقق کرد.

نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبری هم با بیان اینکه سیدجمال الدین اسدآبادی هیچ گونه چشم داشتی به نعمت های دنیوی نداشت، گفت: سیدجمال الدین اسدآبادی دغدغه مند دین اسلام بود و به خاطر دفاع از دین اسلام در هیچ جای دنیا آرام و قرار نداشت.

آیت الله غیاث الدین طه محمدی افزود: در مکتب تشیع انسان‌های بزرگی چون امام راحل(ره) و سیدجمال الدین اسدآبادی رشد کرده اند.

وی ادامه داد: شهرستان اسدآباد دارای انسان بزرگتری از سیدجمال الدین اسدآبادی به نام عبدالله راشد بوده که این مرد بزرگ دروازه استان همدان را به مکتب تشیع باز کرده و نخستین بار نور شیعه گری به برکت این انسان بزرگ در استان همدان جرقه زده است.

وی با اشاره به مزار مطهر عبدالله راشد در شهر اسدآباد تصریح کرد: از وزیر میراث فرهنگی و مسئولان ذیربط درخواست داریم برای مزار این عالم و مرد بزرگ شیخ بنی راشد یک المان و یادمان مناسب و آبرومند احداث شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز از راه اندازی انجمن مفاخر استان همدان خبر داد و گفت: یکی از موضوعات مهمی که در دولت سیزدهم در مسیر گام دوم انقلاب و سند تحول بنیادین در دستور کار قرار داده شده، گرامیداشت مفاخر و بزرگان کشور است چراکه این مفاخر و بزرگان از نقش ارزنده ای به عنوان الگوی نسل جوانان برخودار بوده و هستند.

مسعود ویژه افزود: به همین‌منظور با حمایت استاندار همدان انجمن مفاخر استان همدان راه اندازی شد و امروز شاهد آغاز به کار بنیاد علمی فرهنگی سیدجمال جمال الدین اسدآبادی بعد از ۱۴ سال انتظار و وقفه در کار هستیم. 

وی اظهار کرد: این بنیاد حدود ۱۳ سال پیش به تایید شورای عالی فرهنگی کشور رسیده بود و طی این سال‌ها به عنوان یکی از مطالبات مهم مردم اسدآباد بود و امروز با تحقق این امر، این بنیاد آغازی برای بست و نشر اندیشه مفاخر بزرگ استان به ویژه سیدجمال الدین اسدآبادی خواهد بود.

انتظار است همایش سیدجمال الدین سال آینده یک کنگره عظیم جهانی شود

امام جمعه اسدآباد نیز گفت: از استاندار همدان انتظار و توقع داریم که سال آینده کنگره و همایش سیدجمال به یک کنگره جهانی تبدیل و شخصیت های جهانی چون سیدحسن نصرالله در ابعاد سیدجمال در این کنگره سخنرانی و میراث داری داشته باشند ضمن اینکه موزه سیدجمال نیز باید به یک موزه جهانی مبدل شود. 

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی موحدی اظهار کرد: با راه اندازی و آغاز فعالیت بنیاد سیدجمال در شهرستان انتظار است که جهانی شدن کنگره سیدجمال با جدیت پیگیری شده و برای این اقدام مهم همت کنند.

وی با بیان اینکه امروز سیدحسن نصرالله میراث دار سیدجمال است، تصریح کرد: شخصیت سیدجمال شخصیت عجیبی بوده و کهن دیار سیدجمال نیز از نظر میراثی دیاری با عظمت است.

موحدی با انتقاد از اینکه آنقدر کم کاری کردیم که سیدجمال الدین اسدآبادی را افغانی‌ها به نام خود مصادره کردند، یادآور شد: سیدجمال الدین اسدآبادی ایرانی و اسدآبادی بود و هر جا را وطن خود می دانست و در حصار نمی گنجید و وقتی می‌دید نسبت به شیعه ایرانی گارد دارند به هر جا که وارد می‌شد خود را اهل همانجا معرفی می‌کرد.

وی با تاکید بر اینکه سیدجمال الدین اسدآبادی بیقرار برای اصلاح جامعه بشری و اسلامی بود، خاطرنشان کرد: سیدجمال الدین شاگرد حوزه و افتخار حوزه است، حوزه این هنر را دارد که یک کودک را در طول ۱۲ سال به یک شخصیت کشوری و حتی جهانی تبدیل کند و سیدجمال در سن ۱۲ سالگی در بسیاری از علوم مختلف صاحب نظر بود.

موحدی با تاکید بر اینکه ندای اتحاد اسلامی در برابر عرب را نخستین بار سیدجمال بلند کرد و سیدجمال فیلسوف سیاسی و اجتماعی بزرگی است، گفت: شخصیت سیدجمال یک شخصیت حقیقتا علامه و نخبه بوده و سخنان استاد شهید مطهری نیز حاکی از این امر بوده است.

فرماندار شهرستان اسدآباد هم با بیان اینکه سیدجمال‌الدین‌اسدآبادی از تفرقه جهان اسلام رنج می‌برد، گفت: این بیدارگر مشرق زمین تمامی مشقت، دردها، تبعیدها و آوارگی‌ها را تنها به واسطه پیام بیداری اسلامی به جان خود خرید. 

حسین‌علی شرکائی با اشاره به اینکه در زمان سیدجمال‌الدین‌اسدآبادی جهان اسلام دچار بیماری استبداد حکومت‌های داخلی و خارجی شده بود، اظهار کرد: سیدجمال بر مبنای پیام اتحاد جهان اسلام نظرات خود را ارائه داده و حرکت خود را در جامعه اسلامی بر این مبنا آغاز کرد.

وی بیدارگری، هوشیاری، بصیرت و دشمن‌شناسی را از جمله ویژگی‌های سیدجمال عنوان کرد و یادآور شد: شناخت عمیق او نسبت به اوضاع جهان و جامعه و با انتخاب راه هوشیارانه موجب آن شد تا بیدارگر مشرق زمین در راه ایده‌های اسلام حرکت کند.

شرکائی نهضت سیدجمال‌الدین‌اسدآبادی را یک نهضت فکری و اجتماعی برشمرد و تصریح کرد: او می‌خواست انقلابی با اندیشه‌ای اسلامی به وجود آورد که در نظامات عمده زندگی مردم اثرگذار باشد. 

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401121812972
  • خبرنگار : 50037