به گزارش ایسنا به نقل از ساوت چاینا مورنینگ پست، کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، قرار است در ماه آوریل با تسای اینگ ون، رهبر تایوان، در کالیفرنیا گفتگو کند، او قرار است در کتابخانه ریاست جمهوری رونالد ریگان سخنرانی کند.
گمانه زنیها درباره سفر احتمالی مک کارتی به تایوان خشم پکن را برانگیخت و به نظر می رسد به جای آن جلسهای در ایالات متحده ترتیب داده شد تا از تنشهای بیشتر با چین جلوگیری شود.
با این حال مک کارتی سفر به تایوان در اواخر سال جاری را رد نکرده و روز سه شنبه در پاسخ به خبرنگاران گفت: "چین نمیتواند به من بگوید کجا و چه زمانی میتوانم بروم."
مائو نینگ، سخنگویوزارت خارجه چین گفت: «ما نمایندگان رسمی به طرف آمریکایی فرستادیم و از آنها خواستهایم تا در این مورد توضیح دهند.» او گفت که پکن قاطعانه با هرگونه تبادل رسمی بین ایالات متحده و تایوان مخالف است و افزود: هیچکس نباید عزم قوی دولت و مردم چین را برای حفاظت از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی دست کم بگیرد.
رسانههای دولتی چین روز چهارشنبه هشدار دادند که چنین جلساتی، صرف نظر از اینکه کجا برگزار می شود، از سوی پکن یک توهین جدی تلقی خواهد شد و اقدامات مک کارتی "ناگزیر باعث ایجاد تنشهای جدید در سراسر تنگه تایوان شده و اقدامات متقابل چین ممکن است حتی قاطع تر از اقداماتی باشد که در آخرین بازدید نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا از این جزیره مشاهده شد."
چین در اوت گذشته، زمانی که پلوسی در تایپه به زمین نشست و با تسای ملاقات کرد، رزمایشهای نظامی گستردهای برگزار کرد، از جمله به منظور نمایش قدرت، موشکهایی را بر فراز جزیره شلیک کرد.
نشستهای مقامات تایوان و سایر کشورها همواره خشم دولت چین را برانگیخته است. پکن آنها را به عنوان یک چالش مستقیم برای ادعای حاکمیت خود می بیند، شی جینپینگ، رهبر چین، قول داده است به عنوان بخشی از طرح خود برای "جوان سازی ملی " سرزمین اصلی چین را با تایوان "یکپارچه" کند، حتی اگر این به معنای توسل به زور باشد،".
کوین گانگ، وزیر امور خارجه چین، طی روزهای گذشته گفت که موضوع تایوان «خط قرمزی است که نمیتوان از آن عبور کرد» و آمریکا را به تشدید تنشهای دوجانبه با به چالش کشیدن پکن بر سر این کشور جزیرهای سرزنش کرد.
انتهای پیام