گفتگوی فضانورد اماراتی از ایستگاه فضایی با حاکم دوبی

«سلطان النیادی» (Sultan Al Neyadi) فضانورد امارات متحده عربی، دوم مارس به عنوان یکی از فضانوردان ماموریت «کرو-۶» اسپیس ایکس به فضا رفت و اخیرا نیز فیلمی از وی منتشر شده است که در آن در حال صحبت با «شیخ محمد بن راشد آل مکتوم»، حاکم دوبی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، در بیوگرافی النیادی که از سوی «فدراسیون بین‌المللی فضانوردی»(IAF) ارائه شده، آمده است: سلطان النیادی ۴۱ ساله، یکی از دو فضانوردی بود که در سال ۲۰۱۷ از سوی امارات متحده عربی انتخاب شد. النیادی پیش از اینکه فضانورد شود، مدرک دکتری خود را در رشته فناوری اطلاعات اخذ کرده است.

النیادی در یک تماس فضا به زمین با شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی به مدت ۱۰ دقیقه صحبت کرد و گفت: مردم به ماه و مریخ خواهند رفت.

النیادی به زبان عربی گفت: یادگیری در مورد شرایط ریزگرانش در مدار زمین مهم است، وی در ادامه اضافه کرد که هدف بزرگ ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام اقدامات متقابل برای کاهش اثرات منفی ماندن طولانی مدت در فضا(مانند ورزش) برای کمک به کاشفان ماه در آینده است.

سفر النیادی که باید حدود نیم سال طول بکشد، دومین سفر یک فضانورد اماراتی به ایستگاه فضایی بین‌المللی است. همکار او «هزاع علی المنصوری» در سال ۲۰۱۹ در یک سفر کوتاه با فضاپیمای سایوز روسیه، هشت روز را در فضا گذراند. النیادی سفر مداری خود را از طریق توافق نامه‌ای با شرکت «Axiom Space » مستقر در هیوستون انجام داد.

النیادی روز سه‌شنبه در صحبت با شیخ محمد بن راشد گفت که بدن او هنوز در ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) با شرایط ریزگرانش مقابله می‌کند. النیادی به شیخ محمد گفت که برنامه آنها در ایستگاه فضایی بین‌المللی از روز اول بسیار پرتنش بوده است. او همچنین از شیخ محمد به خاطر عمل به وعده خود مبنی بر اعزام فضانوردان بیشتر به فضا پس از رفتن «هزاع علی المنصوری» به مدت هشت روز در سپتامبر ۲۰۱۹ به ایستگاه فضایی بین‌المللی تشکر کرد.

سهیل

النیادی در طول این تماس ویدیویی تصویر «سهیل»(Suhail) اسباب‌بازی نجومی اماراتی که در داخل ایستگاه فضایی بین‌المللی شناور بود را نشان داد و افزود که به‌ اصطلاح پنجمین عضو کرو-۶(اشاره به سهیل) زندگی فوق‌العاده‌ای را در فضا می‌گذارند.

النیادی، نخستین فضانورد اماراتی است که در چرخش عادی نیم‌ساله ایستگاه فضایی بین‌المللی شرکت می‌کند. او در مصاحبه با اسپیس گفت که این یک پیشرفت طبیعی به دنبال پرواز هشت روزه به مقصد ایستگاه فضایی توسط «هزاع علی المنصوری» (Hazzaa Ali Almansoori) در سال ۲۰۱۹ است.

وی افزود: امارات متحده عربی، یکی از امضاکنندگان توافقنامه «آرتمیس» (Artemis) به رهبری ناسا است که علاوه بر هنجارهای جامعه برای کار مسالمت‌آمیز در فضا، قوانینی را برای اکتشاف آینده انسان در ماه نیز وضع می‌کند.

النیادی در مصاحبه‌ای که روز ۲۵ ژانویه درباره کار کردن با ناسا داشت، گفت: مسئله این است که به طور فعال در پروژه‌های آینده شریک باشیم. انتظار می‌رود که «کاوشگر راشد»(Rashid rover) امارات در ماه آوریل به عنوان گامی دیگر برای کمک کردن به اکتشافات آینده، روی ماه فرود بیاید.

ماموریت «کرو-۶»(Crew-۶) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) برای ناسا، بامداد دوم مارس همراه با چهار فضانورد به فضا پرتاب شد. یک موشک «فالکون۹»(Falcon ۹) از سکوی پرتاب ۳۹A در «مرکز فضایی کندی»(KSC) ناسا در فلوریدا در ساعت ۱۲:۳۴ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی بلند شد و نهمین پرواز سرنشین‌دار اسپیس ایکس تا به امروز و چهارمین پرواز کپسول «دراگون»(Dragon) موسوم به «اندور»(Endeavour) را انجام داد.

علاوه بر «سلطان النیادی»(Sultan Al-Neyadi)، فضانورد امارات متحده عربی، «وارن وودی هوبرگ»(Warren «Woody» Hoburg) و «استفن بوون»(Stephen Bowen)، فضانوردان ناسا و «آندری فدیایف»(Andrey Fedyaev) فضانورد «آژانس فضایی روسیه»(Roscosmos) نیز در این ماموریت حضور دارند.

اولین فضانورد اماراتی که قصد دارد ماه‌ها را در فضا سپری کرد، می‌گوید، سفر او آنها را برای اکتشاف آینده در ماه آماده خواهد کرد.

سلطان النیادی روز دوشنبه(۷ مارس) از ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) درباره چگونگی پیش‌روی اوضاع و سازگاری‌اش با شرایط ریزگرانش، پس از پرتاب در روز پنجشنبه گذشته(۲ مارس) در مأموریت کرو-۶ اسپیس ایکس صحبت کرد. ماموریت‌های ماه از جمله اولویت‌های اکتشافی بود که النیادی طی این صحبت‌ها بر آن تاکید کرد.

امارات متحده عربی یکی از امضاکنندگان توافقنامه آرتمیس به رهبری ناسا است. در حالی که امارات هنوز نام هیچ فضانوردی را برای اعزام به ماه اعلام نکرده است اما مریخ نورد «راشد» آن در ماه آوریل با کاوشگر فضایی ژاپنی بر روی ماه فرود خواهد آمد.

این فضانورد اماراتی ۱۹ آزمایش اختصاصی در موضوعاتی از جمله سلامت قلب و عروق، کمردرد، سیستم ایمنی، زیست‌شناسی گیاهی، علم مواد، خواب و تشعشع و مایعات انجام خواهد داد. در تلاشی فراگیر، دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت مرکز فضایی کالج «بیلور»(baylor) نیز دو آزمایش با دانشجویان اماراتی روی زمین انجام داده است. در یک آزمایش سلول‌های دندانی یا دهانی را در فضا در مقابل زمین بررسی می‌کند، در حالی که آزمایشی دیگر به «تداخلات قلبی و وضعیتی»(اشاره به چگونگی جریان خون در موقعیت‌های مختلف بدن، که به شدت تحت تأثیر ریزگرانش است) می‌پردازد.

النیادی در طول این رویداد مداری اضافه کرد که هنوز در حال تطبیق خود برای سازگار شدن با شرایط فضا است، اما از این روند لذت می‌برد. وی افزود: هنوز در حال کنار آمدن و یادگیری هستم اما امیدوارم در روزهای آینده مهارت‌هایم را افزایش دهم.
انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401121712567
  • خبرنگار : 71607