حجتالاسلام محمد مسجدجامعی، امروز ۱۶ اسفند ماه، در اولین نشست از سلسله نشستهای سمپوزیوم ارتباطات زیارت با موضوع «زیارت و ارتباطات میانفرهنگی» که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در سالهای اخیر شاهد رشد شدید بیدینی هستیم که البته این موضوع در همه جا وجود دارد اما علیرغم رشد این موضوع شاهد رشد مراجعه به زیارتگاهها نیز هستیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر دنیا به سمت و سوی جدیدی در حال حرکت است. دنیای امروز و آینده، دنیای نخبگان و کسانی است که دارای معلومات و تخصص هستند و میتوانند کار کنند.
مسجدجامعی اظهار کرد: یکی از ویژگیهای این شرایط این است که کسانی که اعتقادات دینی دارند، هم در دنیای امروز و هم در آینده اعتقادات محکمتری از دنیای سنتی خواهند داشت که این موضوع بر روی گرایش به امر زیارت بسیار تاثیرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از گرایش به زیارتگاهها به دلیل توجه به آداب و رسوم و مناسک است و جاذبه مناسک است که در این میان موضوعیت دارد.
عضو هیات علمی دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه گفت: در حال حاضر مساله زیارت به مراتب بیش از زیارت دینی، خالصانه و دارای معانی مختلف است.
مسجدجامعی اظهار کرد: آستان قدس رضوی از غنیترین، پررفتوآمدترین و متنوعترین زیارتگاههایی است که در حال حاضر وجود دارد و ما جایی را نمیتوانیم پیدا کنیم که همانند حرم مطهر رضوی به صورت شبانهروزی فعال و مجموعهای کاملا بهداشتی باشد.
وی اظهار کرد: حرم مطهر رضوی یکی از مجموعههایی است که بینظیرترین آثار معماری، هنری و خطی در آن نهفته است، به گونهای که در این مجموعه میتوان آثار هزار ساله معماری و هنری را در قالبهای گوناگون شاهد بود.
عضو هیات علمی دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه بیان کرد: جایی نمیشناسیم که چنین کتابخانه، موزه، میراث خطی و مجموعه خدمات عظیمی مانند مجموعه حرم مطهر رضوی داشته باشد.
مسجدجامعی اضافه کرد: در واقع یکی از تفاوتهایی که مشهد با سایر مکانها دارد، این است که بخش مهمی از کسانی که به اینجا سفر میکنند، نیتی خالصانه دارند و نیایش هدف آنهاست؛ این در حالی است که در سایر اماکن شاهد چنین شرایطی نیستیم.
وی اضافه کرد: همچنین با توجه به اینکه ایران سرزمین مقدس است، میتوان آثار مختلفی از آشوریان، یهودیان، ارمنیها و... را شاهد بود که در هیچ کشوری نمیتوان این موارد را دید.
انتهای پیام