به گزارش ایسنا، در حال حاضر اشتغال خانگی سهم بسزایی در تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورهای توسعه یافته داشته و از ارزش افزوده بالایی برخوردار است. شیوه اشتغال خانگی و زنجیره اتصال تولیدات خانگی در کشورهای توسعه یافته از درون خانهها و در قالب انعقاد قرارداد کار میان واحدهای بزرگ و متوسط تولیدی جریان می یابد.
مطابق آمارها در حالی که ۱۵ تا ۲۳ درصد اشتغال در کشورهای توسعه یافته متعلق به مشاغل خانگی است، این سهم در ایران بین ۳ تا ۴ درصد برآورد می شود. کارشناسان بر این باورند که با تغییر رویکرد به مشاغل خانگی می توان این سهم را در اقتصاد افزایش داد.
برابر گزارشها در دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۱۲۱ هزار مجوز مشاغل خانگی صادر شده و حذف امضاهای طلایی و بهبود کسب و کار اقدام مهمی در راستای اشتغالزایی بوده است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه اشتغال تلاش کرده مشاغل خانگی را توسعه دهد و در این زمینه ۹۵ درصد صدور مجوزها آنی شده است. همچنین پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی نسبت به دولتهای گذشته ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
در حال حاضر تمرکز بر موضوع اشتغال خانگی یکی از برنامههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه ایجاد اشتغال به شمار میرود و امسال ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد اشتغال خانگی در بودجه ۱۴۰۱ اختصاص پیدا کرد.
براساس گزارشها در دولت سیزدهم بیش از ۱۲۱ هزار مجوز مشاغل خانگی صادر شده و پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی نسبت به دولتهای گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
به اعتقاد کارشناسان، هزینه پایین و بهره وری بالا، از مزیتهای مهم مشاغل خانگی به شمار میرود و این امر موجب شده تا مشاغل خانگی در گرایش و تنوع بسیار قابلیت انجام داشته باشند و سریعتر به درآمد و سودآوری برسند.
پیشتر محمود کریمی بیرانوند - معاون اشتغال وزیر کار در گفتوگویی با ایسنا، برنامه اصلی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار در سال ۱۴۰۲ را تمرکز بر افزایش فروش و توسعه محصولات مشاغل خانوادگی عنوان کرده بود.
همچین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران از صدور ۴۰۰۰ مجوز مشاغل خانگی در شش ماهه نخست امسال خبر داده و گفته بود: صدور این میزان مجوز در مقایسه با آمار شش ماهه نخست سال گذشته رشد ۱۲۲۰ درصدی داشته است.
بر اساس گزارش مرکز برنامهریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار، میزان تعهد اشتغال اجرای قانون مشاغل خانگی در کشور طی سال ۱۴۰۰ برابر با ۲۲ هزار و ۴۰۰ نفر و تعداد طرحهای ارسالی به بانک ۴۴ هزار و ۹۹۳ مورد بوده است.
همچنین در سال گذشته میزان تسهیلات مصوب از محل اجرای طرح مشاغل خانگی ۲۰ هزار میلیارد ریال بوده که از این میزان، مبلغ ۱۳ هزار و ۴۴۶ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
امروزه کسب و کارهای خانگی از جمله بخشهای حیاتی و ضرورتی فعالیتهای اقتصادی در کشورهای پیشرفته محسوب می شوند که از نظر ایجاد شغل، نوآوری در عرضه محصول یا خدمات موجب تنوع بسیاری در جوامع و اقتصادهای جهان شده اند.
وزارت کار در سال جاری سقف تسهیلات برای مشاغل خانگی مستقل را به ۱۵۰ میلیون تومان و برای مشاغل پشتیبان به ۴ میلیارد تومان افزایش داده که سود آن ۴ درصد است.
به گزارش ایسنا، رشد مجوزهای مشاغل خانگی در راستای سیاستهای دولت مردمی مبنی بر تسهیل راه اندازی کسب و کار صورت گرفته و تلاش شده با ایجاد زیر ساختها و فراهم کردن مشوقهای لازم، متقاضیان در کمترین زمان ممکن مجوز خود را دریافت کنند.
انتهای پیام