به گزارش ایسنا، دکتر سیروس زینلی امروز در نشست قانون ایمنی زیستی که در حاشیه هفدهمین کنگره ملی و پنجمین کنگره بینالمللی ژنتیک در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: چند سال گذشته این شائبه در گروهی از افراد ایجاد شد که بعد از توقف تراریخته، میتوانند بیوتکنولوژی را هم متوقف کنند، در این راستا تدوین پیشنویس قانون ایمنی زیستی جدید، تاییدی برای این شائبه است.
وی با انتقاد نسبت به محدودیتهای ایجاد شده برای فعالان حوزه بیوتکنولوژی، اظهار کرد: تدوین این سند نشان میدهد که ظاهرا طاقت مسئولان کم شده و بیان کمترین حرفی، موجب عواقبی خواهد شد.
زینلی ادامه داد: این پیشنویس از سوی اعضای مرکز پژوهشهای مجلس که هدایتگر نمایندگان مجلس هستند، تدوین شده است و در حالی این سند تدوین شده که بر اساس آمارهای منتشر شده تا ۳۰ سال آینده بیوتکنولوژی و AI جزو اولویتهای جهانی قرار میگیرند و ما نگران گسترش چنین تفکرات محدودکننده هستیم.
رییس انجمن بیوتکنولوژی ایران، خاطر نشان کرد: ما از دست اندرکاران انتظار داشتیم تا قانون موجود ایمنی زیستی را اصلاح کنند و حال با صنعتی مخالفت میشود که نگذاشتند در کشور رشد کند. مجموع این موارد این تصور را ایجاد میکند که جسارتی برای جلوگیری از رشد فناوری ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: با تصویب پیشنویس جدید ایمنی زیستی، فاتحه بیوتکنولوژی کشور خوانده میشود.
انتهای پیام