رئیس سازمان امور مالیاتی خبر داد

شناسایی دو پرونده فرار مالیاتی ۷ هزار میلیارد تومانی در کشور

معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: ۷۰۰ هزار میلیارد تومان مالیات در لایحه بودجه برای سال آینده پیش‌بینی شده است.

داود منظور پیش از ظهر امروز (۱۵ اسفندماه) در حاشیه سفر به استان زنجان در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه امسال شاهد رشد ۵۵ درصدی مالیات نسبت به گذشته بودیم، اظهار کرد: رشد سال آینده نیز حدود همین رقم تعیین شده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه به همت مسئولان، استان زنجان عملکرد خوبی در وصول درآمدهای مالیاتی داشته است، افزود: استان زنجان ۷۰ درصد رشد وصول مالیاتی را در سال‌جاری داشته است و این میزان بیش از رشد کشوری است.

این مسئول با تاکید بر اینکه منابع مازادی که ایجاد می‌شود به‌عنوان درآمد مازاد به خود استان اختصاص می‌یابد، ادامه داد: ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان از این محل به استان اختصاص پیدا می‌کند که امیدواریم سال آینده با یک شیب ملایم مالیات شناسایی و وصول شود و در این رابطه نگرانی نداریم. 

وی با اشاره به اینکه ابتدای سال‌‎ تاکنون ۴۴۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است، ابراز کرد: این مقدار تا پایان امسال به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

منظور با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود که ۴۵۴ هزار میلیارد تومان بتوانیم وصول کنیم، بیان کرد: با افزایش این رقم و با تحقق ۱۰۵ درصدی سال را تمام خواهیم کرد. 

معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به به بیشترین سهم مستقیم مالیات در کشور، تشریح کرد: حدود ۶۰ درصد از مالیات‌ها مستقیم و ۴۰ درصد غیرمستقیم است که در غیرمستقیم‌ها مالیات ارزش افزوده بیشترین سهم را دارد.

رئیس سازمان امور مالیاتی یکی از اقدامات مهم سازمان را شناسایی فرارهای مالیاتی خواند و گفت: واحدهای مقاوم به فرار را شناسایی کردیم و این کارگروه‌ها دائما در حال شناسایی سوژه‌های فرار هستند، موارد متعدد با کمک پلیس امنیت اقتصادی، وزارت اطلاعات، قوه قضائیه و دادستان‌ها شناسایی کردیم و تشکیل پرونده دادیم.

وی به نمونه پرونده‌های فرار مالیاتی اشاره کرد و افزود: اخیرا در آذربایجان شرقی بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داشتیم، همین‌طور پرونده مشابهی در همدان با ۴ هزار میلیارد تومان شناسایی شد که سرشاخه در همدان و زنجیره در کل کشور پخش بود.

منظور اذعان کرد: یک مورد فرار مالیاتی بزرگ داشتیم که بالغ بر ۱۴ سال مالیات نداده بود و ۲۴ شرکت را در مالکیت داشت؛ مالیات و جریمه‌ آن را محاسبه کردیم و ۱۲۰۰ میلیارد تومان اموال در حال فروش است و یک فرار مالیاتی هم در حوزه نساجی شناسایی کردیم.

وی ادامه داد: یک فرار مالیاتی در حوزه خودرو داشتیم که خودروها را توقیف کردیم و به مزایده و فروش گذاشتیم که ۹۰۰ میلیارد تومان به خزانه واریز شد. 

رئیس سازمان امور مالیاتی در مورد برآورد سرجمع فرارهای مالیاتی، اظهار کرد: باید آمار کل شبکه احصا شود و آمار پایان سال را جمع‌آوری کرد تا در پایان سال به رقم میزان فرار مالیاتی دست یابیم.

وی با بیان اینکه در بین مالیات مستقیم هم مالیات شرکت‌ها و اشخاص حقوقی سهم اصلی را دارد، افزود: حدودا هر ماه ۸ هزار میلیارد تومان مالیات چهار درصد داریم که به همین منوال ترتیب سهم ارزش‌افزوده در مالیات‌های غیرمستقیم امسال مطابق پیس‌بینی‌ها به بدین حالت است که هر ماه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان و حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در کل سال تحقق پیدا می‌کند.

این مسئول با اشاره به اینکه علاوه بر مالیات افزوده پرداختی به دولت، چهار واحد درصد از ۹ درصد را به شهرداری‌ها تخصیص می‌دهیم، ادامه داد: میزان مالیات ارزش‌افزوده شهرداری‌ها امسال حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد شد.

منظور با بیان اینکه تا به امروز در این زمینه، هشت مرحله فراخوان داده‌ایم و هنوز برخی مشاغل وارد زنجیره ارزش‌افزوده نشده‌اند، ابراز کرد: نقش مالیات ارزش‌افزوده در تامین مالی دولت به تدریج بالا می‌رود و اعتقاد داریم در مالیات ارزش‌افزوده عقب‌ماندگی زیادی هست و خیلی از مشاغل فراخوان نشده‌اند و تلاش می‌کنیم آن را تکمیل کنیم.

این مسئول با اشاره به انتقال پرونده ۲۲۵۰ واحد تولیدی از تهران به استان‌ها، تشریح کرد: تعداد واحدهایی که پرونده آنها به زنجان انتقال پیدا کرده حدود ۲۱ واحد است و پرونده‌ای برای انتقال به استان‌ها باقی نمانده است. 

وی با اشاره به ۲۲۵۰ واحد تولیدی و صنعتی در کشور، تشریح کرد: براساس تبصره ۶ قانون بودجه این واحدها شناسایی شده است که باید پرونده‌های آنها طبق محل فعالیت به همان استان منتقل شود که این کار انجام شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401121511058
  • خبرنگار : 50534