به گزارش ایسنا، محمد مهدی فریدوند امروز در کارگاه تخصصی تعاملات سهگانه پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و صندوقهای پژوهش و فناوری کشور که در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به خدمات صندوقهای پژوهش و فناوری گفت: این صندوقها در سال ۱۴۰۰ رشد ۵۰ درصدی در صدور ضمانتنامه داشتهاند.
وی ادامه داد: تفاوت صدور ضمانتنامه در این صندوقها با بانکها در این است که صدور ضمانتنامه بانکها مختص شرکتهای بزرگ است، ولی صندوقها خدمات صدور ضمانتنامه برای شرکتهای کوچک و متوسط دارند.
فریدوند با اشاره به ارائه خدمات سرمایهگذاری خطرپذیر از سوی صندوقهای پژوهش و فناوری، تاکید کرد: ارائه این خدمات از سوی صندوقهای پژوهش و فناوری رشد داشته است.
رئیس انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر کشور یادآور شد: ماموریت اصلی صندوقهای پژوهش و فناوری حمایت از شرکتهای فناور است، ولی چالش مهم در این زمینه، سهامدار بودن پارکهای علم و فناوری در صندوقها است.
وی یکی از ابزارهای حمایتی این صندوقها را منابع اهرمی برای اعطای تسهیلات به شرکتها دانست و اظهار کرد: استفاده حداقلی از ظرفیتهای منابع صندوقهای پژوهش و فناوری توسط پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد از چالشهای این صندوقها به شمار میرود.
وی، نبود منابع مناسب در پارکها و مراکز رشد، عدم امکان مشارکت در افزایش سرمایه صندوقهای پژوهش و فناوری و تفاوت در رویکرد پارکها و صندوقها را از دیگر چالشهای صندوقها نام برد.
فریدوند اضافه کرد: رویکرد پارکها یک رویکرد حمایتی و رویکرد صندوقهای پژوهش و فناوری اقتصادی است.
وی با تاکید بر اینکه نیاز است از ظرفیتهای قانونی برای حمایت از صندوقهای پژوهش و فناوری بهرهگیری شود، خاطرنشان کرد: بندهای ت ماده ۱۲، بند ت ماده ۶، بند ت ماده ۱۱، بند ج ماده ۴ و بند الف ماده ۱۷ قانون جهش تولید دانشبنیان از جمله ظرفیتهای قانونی برای حمایت از صندوقهای پژوهش و فناوری است.
مدیر صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، نتیجه همکاری پارکهای علم و فناوری با صندوقهای پژوهش و فناوری را توانمندسازی صندوقها، ارائه خدمات مالی گستردهتر به شرکتها، افزایش درآمد مؤسسات مستقر در پارکها و افزایش درآمد پارکها ذکر کرد.
انتهای پیام