به گزارش ایسنا و به نقل از روابطعمومی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، سیدحسن حسینی (۱۴ اسفندماه) در دیدار با امامجمعه زنجان به مناسبت فرارسیدن هفته منابعطبیعی و آبخیزداری و توجیه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با اشاره به بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری در ۱۵ اسفندماه سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: مقدمات طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت آغاز شده تا سال بعد تعهدات سال اول اجرای طرح را عملیاتی کنیم و در راستای این طرح که از اسفند سال ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد و در مدت زمان ۴ سال یک میلیارد درخت در سطح کشور کاشت خواهد شد.
وی با بیان اینکه بر ما تکلیف است که درخت بکاریم، افزود: دخالتهای بیجای بشر در طبیعت باعث شده در ۷۰ سال گذشته حداقل ۱۰۰۰ میلیارد درخت از کره زمین محو شود و کنوانسیون تغییر اقلیم و مقابله با بیابانزدایی نشستهایی را برای تغییر رفتار وتعامل با طبیعت داشتند که به این جمعبندی رسیدند که حداقل باید یک تریلیون درخت در سطح کره زمین کاشته شود و سهمیهای برای تکتک کشورها انتخاب شده است.
این مسئول با بیان اینکه درخت بارزترین سنبل فضای سبز و جا افتادهترین موضوع در حفظ و احیای فضای سبز است، تصریح کرد: تعهدات کشورهای مختلف متفاوت است و کشور ایران به دلیل تکلیف دینی و شرعی، به دلیل عقبهای که در توصیههای دینی از فضیلت درخت دارد و دوم در قبال وظیفهای که در مقابل نسل آینده داریم؛ برشی در قالب کاشت یک میلیارد درخت در ۴ سال برای کشور تعریف کرده که برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری در سال گذشته بود.
حسینی با بیان اینکه از اسفند سال ۱۴۰۱ کاشت نهال در ذیل طرح شروع خواهد شد، ادامه داد: از ۲۴۰ میلیون نهالی که سهمیه کشور است حدود ۷.۲ میلیون اصله، سهم استان زنجان خواهد بود. همچنین نهالستان کوشکن تنها نهالستان فعال در منابع طبیعی استان است که در چند ماه اخیر سطح مفید آن دو برابر شده است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال با سه چالش تولید نهال، کاشت نهال و مهمترین چالش نگهداری نهال مواجه هستیم که در بحث تولید نهال با همکاری انجمنها، شهرداری، معادن و ... اقداماتی صورت گرفته، در بحث کاشت هم به آن صورت در زنجان مشکلی نداریم چون اقبال به کاشت نهال در زنجان بالا است ولی مهمترین بحث بحث نگهداری و حفاطت از نهال است که باید تبیین شود.
انتهای پیام