تولیدکنندگان گل در هشتمین نمایشگاه بابل مطرح کردند

گذر از گردنه ورشکستگی با تولید گل‌های کلاسیک و نوین

یک کارآفرین بابلسری در حوزه تولید گل و گیاه با اشاره به اینکه بازار در عرضه گل‌های معمولی اشباع شده است، گفت: برای گذر از گردنه ورشکستگی باید تولیدکنندگان خود را به روز کرده و تولید گل‌های خاص و کلاسیک را در برنامه خود داشته باشند.

محمد قرداشی در حاشیه هشتمین نمایشگاه گل و گیاه که در سایت نمایشگاهی مصلی بابل برگزار شد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای ورود در عرصه تولید باید آورده و سرمایه شخصی داشته باشیم اگر فعالیت خود را با وام و تسهیلات شروع کنیم جز ورشکستگی در انتظار ما نیست.

این کارآفرین بابلسری تصریح کرد: فعالیت خود را از سال۱۳۹۵ تاکنون در زمینی به مساحت ۳۰۰ متر مربع شروع کردم و تاکنون ریالی وام و تسهیلات به من تعلق نگرفت.

وی با اشاره به اینکه در زمان کرونا از طریق سایت و حضوری فروش محصول داشتم ادامه داد: بخشی از فروش ما از طریق شرکت در نمایشگاه‌ها بود که تاکنون در نمایشگاه محمودآباد، آمل، بابلسر، ساری، قائمشهر، یزد و چهاردوره در نمایشگاه بابل حضور داشتم.

قرداشی یادآور شد: گرچه توان مالی مردم در این شرایط سخت اقتصادی کاهش یافته اما علاقه من به حوزه گل و گیاه سبب شده با هدف آشنایی مردم با گیاهان کلاسیک و نوین در این نمایشگاه‌ها حضور یابم.

این کارآفرین بابلسری تصریح کرد: با توجه به اینکه در حوزه گل‌های خاص وکلاسیک کار می‌کنم اما تاکنون صادرات نداشتم که علت آن گذشته از محدودیت‌های صادراتی که در زمان تحریم برای کشور ایجاد شد می‌توان به گرانی ارسال و بسته بندی اشاره کرد.

وی محوری‌ترین مشکل را در گرانی و نوسان قیمت نهاده‌های کشاورزی، گلدان، خاک و همچنین نامرغوب بودن کود و سم ایرانی، گران بودن کود و سم خارجی و تاثیرنوسان قیمت دلار برشمرد و گفت: هزینه گاز برای تولیدکننده بسیار بالا است .

غبار دودلی در ذهن تولیدکنندگان گل و گیاه

فرزانه عزیزی نیز از دیگر کارآفرینان در حوزه پرورش گل و گیاه است که در این گفت‌وگو، اظهار کرد: فارغ التحصیل رشته کشاورزی است که از سال ۱۳۹۳ تاکنون در این عرصه فعالیت دارد، ابتدا کار خود را با خرید و فروش و سپس با تولید گل ادامه داد.

وی با اشاره به اینکه از نخستین دوره برگزاری نمایشگاه گل و گیاه بابل حضور دارد، افزود: در حال تولید گل باغچه‌ای، آپارتمانی و تولید گل‌های بنت قنسول، کالانکوآ وامپیشن است.

این کارآفرین محلاتی با اشاره به اینکه از ۲۳ سالگی تاکنون به مدت ۹ سال در کار تولید گل و گیاه است و تاکنون چنین بازار نامناسب را تجربه نکرد، تصریح کرد: درگلخانه سرپوشیده به مساحت یک هکتار و ۵۰۰ متر مربع به کار تولید مشغولم اما با شرایط نامناسب فعلی از ادامه فعالیت مطمئن نیستم.

وی با اشاره به اینکه در پنج سال اخیرشرایط اقتصادی کشور سبب شده تا گل از اقلام ضروری مردم نباشد، گفت: این امر سبب کاهش شدید قیمت در بازار شده است و توازن بین درآمد وهزینه را مختل کرده است.

عزیزی راه نجات صنعت گل و گیاه را در توجه به حوزه صادرات برشمرد و یادآور شد: تا دو سال گذشته گل و گیاه به کشور عراق و امارات صادر می‌شد اما در حال حاضر با تبلیغات سوء که علیه ایران انجام شد تمایلی به حضور در ایران ندارند و حتی تجار مناسبی برای واسطه ارتباطی نیست.

کاهش ۷۰ درصدی قیمت گل و گیاه

وی از کاهش ۷۰ درصدی قیمت گل و گیاه در کشور خبر داد و ادامه داد: حضور در نمایشگاه‌ها گرچه کمک بزرگی در معرفی و فروش کالا است اما به سبب کاهش ارزش پولی کشور قادر به حضور در نمایشگاه‌های خارجی نیستم و حضور در نمایشگاه‌های داخلی نیز به سبب کاهش توان خرید مردم نه تنها به صرفه نبوده بلکه بار مالی برای تولیدکننده بابت حمل و نقل و اجاره غرفه دارد.

وی با اشاره به اینکه انتظار داریم جهادکشاورزی با شناسایی تولیدکنندگان عمده و برند هر شهری با در اختیار دادن امکانات ویژه مقدمات حضور وی را در نمایشگاه‌ها فراهم کنند، گفت: نهادهای کشاورزی بسیار گران و قیمت‌ها  به روز شده است و این سبب شده که تمام نیازهای خود را به طور نقدی خریداری کنیم و دیگر کسی امانی با ما کار نمی‌کند.

این کارآفرین تصریح کرد: نوسان قیمت بیش از هرشغلی ۱۰۰ درصد به صنعت گل و گیاه آسیب می‌زند، افزود: برای تولید مداوم به سموم و کود، گلدان و خاک نیاز داریم و افزایش روزانه قیمت‌ها در هر لحظه امان از تولید کننده گرفته است و از آنجائیکه بازگشت سرمایه در این حوزه زمان براست این نوسان قیمت سبب ورشکستگی بسیاری از تولیدکنندگان شده است.

عزیزی با اشاره به اینکه اصلا از فروش در نمایشگاه امسال راضی نبودیم و تنها بار مالی برای ما داشته است، یادآور شد: امسال در نمایشگاه بندرعباس، دزفول، شوشتر، اهواز، ساری و بابل شرکت کردم.

وی با اشاره به اینکه گلخانه‌های شهرستان محلات پر از گل‌های دپو شده است که هنوز به فروش نرسید، خاطرنشان کرد: برای پنج نفر به شکل مستقیم و ۱۵ نفر غیرمستقیم اشتغالزایی کردم این درحالی است که نه تنها حمایت نمی‌شویم بلکه سالانه باید ۱۵۰ میلیون تومان پول گاز و هزینه‌های جانبی دیگر بپردازیم و در این میان وامی که در اختیار ما قرار می‌گیرد مناسب نیست.

نبود نمایشگاه دائمی گل و گیاه مهم‌ترین مشکل حوزه تولید در بابل

فاطمه رمضانی نیز از دیگر کارآفرینان عرصه گل و گیاه است که در این خصوص، اظهار کرد: گرانی نهاده‌های کشاورزی و نوسان قیمت چالش جدی تولیدکنندگان شده است.

وی با اشاره به اینکه نبود بازار مناسب برای فروش، دپوی گل‌ها در گلخانه‌ها را سبب شده است، گفت: اگر نمایشگاه یا بازار دائمی برای فروش گل و گیاه در بابل دایر شود در عرضه محصول دچار مشکل نخواهیم بود.

این کارآفرین بابلی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات ما بی کیفیتی نهاده‌های کشاورزی مثل کود، سم و خاک در بازار است که صدمه جدی به صنعت گل و گیاه می‌زند.

عزیزی خاطرنشان کرد: در گذشته که دچار چالش فروش بودیم بستر اینترنت فضای مناسبی برای فروش بود اما با فیلتر شدن این امکان هم از ما سلب شده است.

وی به لزوم برنامه ریزی مناسب در حوزه تولید گل و گیاه اشاره کرد و گفت: باید جلوی اشباع بازار گرفته شود تولید خانگی گل و گیاه توسط افراد مختلف سبب اشباع بازار و صدمه به تولیدکنندگان عمده است اگر جلوی اشباع بازار گرفته شود بخشی از مشکلات مرتفع می‌شود.

توجه مسئولان به کارآفرینان

مهدی گلکانی یکی از کارآفرینان بابلی که حامی هشتمین نمایشگاه گل و گیاه این شهرستان شده است نیز با اشاره به اینکه نیاز است مسئولان به کارآفرینان توجه ومشکلات پیش‌رو را در مسیر توسعه شهری بردارند، گفت: در چنین شرایط سختی که کشور با آن مواجه است توجه به کارفرماها از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا وجود شرکت‌های بزرگ در جذب نیروی کار و اشتغالزایی در گذر از بحران موجود گره‌گشا است هرچند چالش‌های مالی در مسیر فعالان اقتصادی است اما همیشه انتظار کارآفرینان از مدیران رفع چالش مالی نیست بلکه حمایت عاطفی هم می‌تواند موانع زیادی را حل کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401121409752
  • خبرنگار : 50490