مدیر سلامت خانواده مرکز بهداشت استان عنوان کرد

فعالیت مراکز مشاوره ازدواج در ۲۰ شهرستان خوزستان

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به فعالیت مراکز مشاوره ازدواج در ۲۰ شهرستان، از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی این مراکز در دیگر شهرستان‌های تحت پوشش خبر داد.

دکتر مژگان قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پس از تشکیل خانواده، حفظ کیان خانواده مهم‌ترین وظیفه و مسئولیت زوجین و جامعه است بنابراین پرداختن ویژه به این امر به منظور کاهش آمار طلاق ضروری است.

وی افزود: با توجه به اینکه عوامل متعدد مرتبط با کاهش تحکیم بنیان خانواده مشکلاتی  از جمله مشکلات اقتصادی، اجتماعی و به ویژه فقدان مهارت‌های لازم زندگی زناشویی هستند لزوم پرداختن به این مهم و توانمندسازی زوجین با آموزش مهارت‌های زندگی در حیطه‌های مهارت ارتباطی در زوجین، مهارت کاهش استرس در خانواده، مهارت فرزندپروری و سلامت معنوی از اولویت‌های برنامه‌ریزی برای مشاوره قبل، حین و پس از ازدواج است.

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به روند انجام مشاوره هنگام ازدواج گفت: برنامه آموزش هنگام ازدواج با هدف ارتقای آگاهی زوجین نسبت به اهم مسائل زندگی مشترک اجرا می‌شود و هر فرد پس از گذراندن دوره آموزشی حداقل شش ساعته، گواهی دریافت می‌کند؛ زوجین در آستانه ازدواج پس از مراجعه به دفاتر ثبت، برای دریافت خدمات به مراکز خدمات سلامت معرفی می‌شوند و بعد از دریافت گواهی مربوط، مجاز به دریافت سند ازدواج هستند.

قاسمی بیان کرد: دوره آموزش ازدواج نیز مطابق با موضوعات چهارگانه و سرفصل‌های مصوب کمیته علمی و فرهنگی در خصوص آموزش زوجین شامل سلامت جنسی و باروری، عوارض پیشگیری از بارداری، اخلاق، احکام و حقوق زوجین، حرمت و قبح سقط جنین، مهارت‌های زندگی خانوادگی و فرزندآوری و فواید بارداری است که در مراکز مجری مشاوره هنگام ازدواج اجرا می‌شود و گذراندن این آموزش‌ها الزامی است.

وی عنوان کرد: این برنامه‌ها توسط کارشناسان سلامت جنسی مرکز بهداشت، روانشناسان معرفی شده توسط سازمان بهزیستی، روحانیون و کارشناسان معرفی شده از سازمان تبلیغات اسلامی و کارشناسان حقوق از دادگستری ارائه می‌شوند.

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اهداف ارائه این آموزش‌ها گفت: تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری و کاهش طلاق، افزایش فرزندآوری و آموزش مهارت‌های زندگی، افزایش سلامت جسمی، روانی، اخلاقی و اجتماعی فرد و خانواده و پیشگیری و کاهش ناباروری و سقط عمدی جنین برخی از اهداف ارائه این آموزش‌ها هستند.

وی عنوان کرد: از ۲۳ شهرستان در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ۲۰ شهرستان دارای مراکز مشاوره ازدواج هستند و این مراکز در سه شهرستان دیگر نیز در حال راه‌اندازی هستند. آموزش‌های مورد نیاز زوجین در حیطه‌های مهارت‌های جنسی، روانشناسی، حقوق، احکام و اخلاق در خانواده به زوجین متقاضی ازدواج در این مراکز، ارائه و این برنامه به منظور تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از طلاق و جوانی جمعیت اجرا می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401121309286
  • خبرنگار : 50225