به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، چهار سرنشین جدید «ایستگاه فضایی بینالمللی»(ISS) یک روز پس از پرتاب از زمین و تنها پس از یک مشکل فنی جزئی، به مقصد رسیدند.
کپسول سرنشیندار «دراگون»(Dragon) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) با نام «اندور»(Endeavour) روز جمعه ساعت ۰۱:۴۰ به وقت منطقه زمانی شرقی، پس از یک سفر ۲۴ ساعته به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شد.
ساکنان جدید ایستگاه فضایی بینالمللی، دو فضانورد آمریکایی، یک فضانورد روسی و دومین اماراتی هستند که به فضا سفر کرده است.
اعضای جدید مجبور شدند یک ساعت بیشتر منتظر بمانند زیرا مرکز کنترل ماموریت باید یک حسگر قلاب معیوب روی کپسول را عیبیابی میکرد.
این پرتاب پس از سه بار تعویق انجام شد زیرا فیلتری که مایع احتراق را برای روشن کردن موتورهای موشک تامین میکند، مسدود شده بود.
این ماموریت به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی، «کرو-۶»(Crew-۶) نام گرفت زیرا ششمین پرواز عملیاتی سرنشیندار یک کپسول دراگون تحت برنامه تجاری سرنشیندار ناسا به شمار میرود.
مرکز کنترل ماموریت اسپیس ایکس طی یک پیام رادیویی گفت: پس از یک مسیر انحرافی مختصر، به ایستگاه فضایی بینالمللی خوش آمدید.
«استفان بوون»(Stephen Bowen)، فرمانده کرو-۶ پاسخ داد: ما از حضور در اینجا خوشحال هستیم.
کپسول دراگون و چهار فضانورد آن مجبور شدند در فاصله ۲۰ متری از ایستگاه فضایی بینالمللی منتظر بمانند زیرا کنترلکنندههای پرواز در کالیفرنیا تلاش میکردند تا یک تعمیر نرمافزاری را برای برطرف کردن مشکل پیشبینینشده انجام دهند.
ناسا در بیانیهای اعلام کرد: به دلیل اینکه گروه ماموریت سعی داشتند عیبیابی حسگر قلاب معیوب را در کپسول دراگون تکمیل کنند، اتصال کمی به تعویق افتاد. گروههای ناسا و اسپیس ایکس تأیید کردند که همه قلابهای اتصال در پیکربندی مناسب هستند و اسپیسایکس یک نرمافزار را برای حسگر معیوب به کار گرفت که با موفقیت به روند اتصال ادامه داد.
مرکز کنترل ماموریت اسپیس ایکس به صبر و شکیبایی توصیه کرد و به فضانوردان گفت که ممکن است تا دو ساعت در این الگوی نگه داشتن بمانند. هنگامی که دستورات نرمافزاری جدید ارسال شد، فضانوردان مجوز ادامه کار را دریافت کردند.
در پایان، زمانی که کپسول و ایستگاه فضایی در فاصله ۴۲۰ کیلومتری بالاتر از سواحل سومالی اوج گرفتند، اتصال با یک ساعت تاخیر انجام شد.
همان مشکل در حسگر قلاب اتصال، در روز پنجشنبه نیز اندکی پس از پرتاب ظاهر شد اما اسپیس ایکس انتظار نداشت این مشکل دوباره تکرار شود. «بنجی رید»(Benji Reed)، مدیر ارشد برنامه پروازهای فضایی انسانی در اسپیس ایکس گفت: ما هیچ مشکلی را پیشبینی نمیکنیم و هیچ خطری را برای اتصال یا شش ماه پس از آن در مورد خدمه نمیبینیم.
از میان این ساکنان جدید، استفان بوون ۵۹ ساله، یک افسر بازنشسته نیروی دریایی و «وارن هوبرگ»(Warren Hoburg) ۳۷ ساله، دانشمند پژوهشی سابق در دانشگاه «امآیتی»(MIT)، نماینده ناسا هستند. «آندری فدیایف»(Andrey Fedyaev) ۴۲ ساله، دومین فضانورد روسی که با موشک اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بینالمللی پرواز کرده، همراه آنها است. «سلطان النیادی»(Sultan al-Neyadi)، ۴۱ ساله و فارغالتحصیل «دانشگاه برایتون»(University of Brighton)، چهارمین فضانورد از یک کشور عربی و دومین فضانورد از امارات است که به فضا سفر میکند.
چهار سرنشین ماموریت کرو-۶ در طول شش ماه اقامت خود در ایستگاه مداری، دهها آزمایش از جمله مطالعه چگونگی سوختن مواد در شرایط ریزگرانش و تحقیق در مورد عملکرد قلب، مغز و غضروف را انجام خواهند داد.
این چهار سرنشین قرار بود صبح روز دوشنبه هفته پیش به فضا پرتاب شوند اما در یک اطلاعیه که تنها دو دقیقه پیش از پرتاب منتشر شد، اعلام شد که ماموریت متوقف شده و به روز پنجشنبه موکول شده است.
در ویدئوی زیر، خوشآمدگویی سرنشینان پیشین ایستگاه فضایی بینالمللی را به سرنشینان جدید میبینید.
انتهای پیام