به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، مقامهای حوزه باستانشناسی مصر در روز پنجشنبه کشف یک دالان مخفی ۹ متری در نزدیکی ورودی اصلی هرم بزرگ ۴,۵۰۰ ساله خبر دادند که میتواند به اکتشافات بیشتری منجر شود.
کشف درون هرم بزرگ جیزه، آخرین عجایب هفتگانه جهان باستان که هنوز پابرجاست، در قالب بخشی از پروژه «Scan Pyramids» انجام شد که از سال ۲۰۱۵ از فناوری غیرتهاجمی شامل ترموگرافی مادون قرمز، شبیهسازیهای سه بعدی و تصویربرداری پرتو کیهانی برای مشاهده درون آن استفاده کرده است.
مقالهای که روز پنجشنبه در مجله «نیچر» منتشر شد، میگوید این کشف میتواند به دانش درباره ساخت هرم و هدف از بنا کردن ساختار آهکی شیروانی مقابل راهرو کمک کند.
هرم بزرگ در حدود ۲۵۶۰ سال قبل از میلاد در زمان سلطنت فرعون خوفو یا خئوپس به عنوان یک مقبره تاریخی ساخته شد. این بنا که به ارتفاع ۱۴۶ متر ساخته شده است، اکنون ۱۳۹ متر است و تا پیش از ساخت برج ایفل در پاریس در سال ۱۸۸۹، بلندترین سازه ساخته شده توسط بشر بود.
مصطفی وزیری، رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر، گفت که راهروی ناتمام احتمالاً برای تقسیم مجدد وزن هرم در اطراف ورودی اصلی که اکنون توسط گردشگران استفاده میشود یا اطراف اتاق یا فضای دیگری که هنوز کشف نشده است، ایجاد شده بود.
او پس از یک کنفرانس مطبوعاتی به خبرنگاران گفت: «ما به اسکن کردن ادامه میدهیم تا ببینیم چه کاری می توانیم انجام دهیم ... تا بفهمیم چه چیزی میتوانیم در زیر آن یا تا انتهای این راهرو پیدا کنیم.»
در سال ۲۰۱۷، محققان «Scan Pyramids» از کشف یک فضای خالی به طول حداقل ۳۰ متر در داخل هرم بزرگ خبر دادند که اولین ساختار داخلی بزرگ کشف شده از قرن نوزدهم تاکنون است.
انتهای پیام