به گزارش ایسنا، شهرام عبدلی بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر .که هفته گذشته بر اثر عارضه خونریزی مغزی در یکی از بیمارستانهای مشهد بستری شده بود، روز شنبه ششم اسفند ۱۴۰۱، در سن ۴۶ سالگی درگذشت و مراسم تشییع این بازیگر روز یکشنبه هفتم اسفند (١۴٠١) با حضور خانواده و جمعی از هنرمندان برگزار شد.
از شهرام عبدلی بیشتر بخوانید:
حسرت جای خالی شهرام عبدلی برای صحنه
قول شهرام عبدلی که هیچگاه عملی نشد
شهرام عبدلی از ضبط صحنههای مرگش فراری بود
روایتی از آخرین روزهای زندگی شهرام عبدلی/ کدام نقش ناتمام ماند؟
نگرانی برای فرزندان شهرام عبدلی
پویا امینی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگویی با ایسنا به مرور خاطرات مشترکشان با زنده یاد شهرام عبدلی در سریال «خط قرمز» که اوایل دهه ۸۰ ساخته شد، پرداخت. او ضمن ابراز تاسف از درگذشت شهرام عبدلی ادامه می دهد: دست تقدیر خیلی زودتر از آنچه فکرش را می کردیم شهرام را برد و همه ما داغدار از دست دادنش هستیم اما چه کنیم پیمانه شهرام تا همین جا بود و کاری هم از کسی ساخته نبود. من فقط خیلی دل نگران و غصه دار فرزندان و همسرش هستم. امیدوارم خداوند به آنها صبر زیاد عطا کند چون اخیراً هم شهرام پدرش را از دست داده بود و طبیعتاً برای فرزندانش این روزها دشوارتر خواهد شد.
همچنین یادمان شهرام عبدلی همزمان با هفتمین روز درگذشت این بازیگر، روز شنبه ۱۳ اسفند ماه برگزار میشود.
از اکران «قاتل و وحشی» تا داوری بهروز افخمی در جشنواره مقاومت
در حوزه سینما، مجوز نمایش بینالمللی فیلم سینمایی «قاتل و وحشی» به نویسندگی و کارگردانی حمید نعمت الله صادر شد و فیلمنامههای سه فیلم«شبی که ماه کامل شد»،«نفس» و«ابلق» از «نرگس آبیار» درگنجینه موزه سینما ثبت شد.
نشست خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ نیز روز شنبه برگزار شد که دبیر این جشنواره تاکید کرد: سینمای نئولیبرالیستی ایتالیا در جشنواره ما جایی ندارد، سینمایی که در ایران به عنوان سیاهنما شناخته میشود. حتی اگر اثری با شعار جشنواره همراه بود، در جشنواره ما جایی نداشت.
همچنین در آستانه برپایی هفدهمین جشنواره فیلم «مقاومت»، نشست خبری این رویداد روز یکشنبه با اعلام اینکه بهروز افخمی رییس هیات داوران بخش اصلی است و با تاکید براینکه "این جشنواره، جای فیگور سیاسی نیست" برگزار شد.
مراسم اعطای گواهینامه فیلمسازان مورد تایید شورای تایید صلاحیت فیلماولیها پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
موزه سینما فروخته میشود؟
در پی برخی گمانهزنیها درباره فروش موزه سینما براساس فهرست مصوبه مولدسازی داراییهای دولت، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی، با رد این موضوع اعلام کرد که مالک این مکان سازمان سینمایی است.
محمد مهدی اسماعیلی ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره فروش موزه ملی سینما در ارتباط با طرح مولد سازی گفت: موزه ملی سینما از مفاخر فرهنگی هنری کشور است، این خبر صحت ندارد، طی یک سال و نیم اخیر کارهایی برای به روزآوری انجام دادیم.
«صبح اعدام» به تعویق افتاد
بهروز افخمی ساخت فیلم جدیدش را به تعویق انداخت، او که اوایل بهمنماه امسال از برنامهریزی برای ساخت جدیدترین فیلمش با نام «صبح اعدام» خبر داد و تاکید کرد که با توجه به زمان روایت داستان، فیلمبرداری باید حتما در زمستان انجام شود، حالا به ایسنا گفته است: فیلمبرداری «صبح اعدام» پس از پایان ماه رمضان شروع میشود. برای فیلم به جز فضاهای سرپوشیده یک میدان تیر داریم که برای کار در آنجا بر فصل زمستان تاکید داشتیم ولی الان درختی در آن دیده نخواهد شد و فیلمبرداری را اوایل اردیبهشت آغاز میکنیم.
بلیت سینما باید چند دلار باشد؟
گفتوگویی هم با علی سرتیپی که علاوه بر مدیریت چند پردیس سینمایی، در عرصه تهیهکنندگی سینما نیز فعال است، درباره تصمیم به افزایش قیمت بلیت سینماها داشتیم، او معتقد است، که با تورمی که این روزها با آن مواجه هستیم قیمت معقول برای بلیت سینما ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است ولی نمیتوان چنین قیمتگذاری را انجام داد. با این حال دولت باید کمک کند تا با تعیین قیمتی مناسب، سالنهای سینمایی به حیات خود ادامه دهند.
چند خبر کوتاه از سینما
در ادامه اعلام شد که فیلم سینمایی «دوار» به کارگردانی میثم حسنزاده و تهیهکنندگی علیرضا علویان از ۱۷ اسفند در گروه سینمایی هنر تجربه با رده بندی سنی اکران میشود.
دبیر شورای صنفی نمایش نیز با بیان اینکه سه فیلم از فیلمهای روی پرده سینما به اکران نوروز راه پیدا می کنند، ۱۴ اسفندماه را آخرین مهلت متقاضیان اکران نوروزی اعلام کرد.
محمد حاجحسینی، بازیگر با سابقه سینما و تلویزیون به دلیل نارسایی ریه در بیمارستان درگذشت.
از سینمای جهان چه خبر؟
چهل و هشتمین دوره جوایز «سزار» موسوم به اسکار سینمای فرانسه برگزار شد و فیلم «شب دوازدهم» ۶ جایزه از جمله بهترین فیلم و کارگرانی را به خود اختصاص داد.
در ادامه، برندگان بخش نسل و چشمانداز سینمای آلمان در جشنواره بینالمللی فیلم برلین معرفی شدند و «من خود، من هم میرقصم» به کارگردانی محمد ولیزادگان محصول مشترک ایران، آلمان و چک برنده خرس بلورین بهترین فیلم کوتاه این بخش شد.
همچنین هیات داوران فیپرشی (منتقدان بینالمللی فیلم) فیلمهای برگزیده خود در بخشهای مختلف، هفتاد و سومین جشنواره برلین را معرفی کردند و مراسم اختتامیه جشنواره فیلم برلین ۲۰۲۳ برگزار شد و برندگان بخشهای اصلی معرفی شدند. همچنین مستند فرانسوی «در اَدمان» به کارگردانی «نیکلاس فیلیبر» برنده جایزه خرس طلایی بهترین فیلم از هفتاد و سومین جشنواره فیلم برلین شد. بر این اساس در گزارشی تاریخچه برندگان خرس طلای برلین بررسی کردیم که میتوانید در این لینک آن را بخوانید.
«روبن اوستلوند» فیلمساز سوئدی نیز برنده دو نخل طلا، به عنوان رئیس هیات داوران هفتاد و ششمین جشنواره فیلم کن در ماه آینده میلادی، انتخاب شد.
افزون بر این، «پینوکیوی گیرمو دل تورو» موفق به کسب پنج جایزه از جمله بهترین فیلم از پنجاهمین دوره جوایز سالانه انیمیشن «آنی» شد.
همچنین مراسم اهدای جوایز انجمن بازیگران آمریکا (SAG) سال ۲۰۲۳ با سلطه فیلم «همهچیز همهجا به یکباره» به پایان رسید.
درخواست جبلی از حاجقاسم
نخستین «یادواره شهدای رسانه مقاومت» در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صدا و سیما روز دوشنبه برگزار شد و رییس سازمان صدا و سیما در این مراسم، گفت: چند ماه پیش از شهادت سردار سلیمانی، خدمت ایشان عرض کردم که شهدای بینالمللی سازمان صدا و سیما مستحق برگزاری یک مراسم هستند. قبل از اینکه از ایشان تقاضا کنم، گفتند چون اسم شهدا را آوردید، من هستم. برنامه را چیدیم اما ایشان به شهادت رسیدند. شهدای رسانه ملی از انقلاب اسلامی تا کنون تعدادشان بیش از ۱۶۰ شهید است.
چالشهای صداوسیما «همیشگی» است
همچنین نخستین نمایشگاه رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) صبح پنجشنبه ـ یازدهم اسفندماه ۱۴۰۱ ـ با حضور پیمان جبلی (رئیس سازمان صداوسیما) و سعید مقیسه (رئیس ساترا) در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح شد.
رییس صداوسیما در این مراسم، در پاسخ به خبرنگار ایسنا درباره چالشهای این سازمان در سال ۱۴۰۱ و برنامهریزی و سیاستگذاری برای سال ۱۴۰۲، چالشهای این سازمان در سالی که گذشت را «همیشگی» خواند و از آمادگی بخشهای مختلف این رسانه برای تولید برنامههای همزمان نوروز و رمضان خبر داد. .
مجریان تحویل سال در غیاب رشیدپور و علیخانی
اجرای ویژهبرنامه تحویل سال در سالهای اخیر به تناوب برعهده رضا رشیدپور، احسان علیخانی و علی ضیاء و در ادامه با ویژه برنامه «دورهمی» مهران مدبری و همچنین «خندوانه» رامبد جوان همراه بوده که با توجه به غیبت احتمالی این مجریان، تلویزیون گزینه هایش را به سمت مجریانی از جمله حامد سلطانی، المیرا شریفی مقدم، وحید رونقی، مصطفی امامی، مهران رجبی و سیدبشیر حسینی برده است. طبق پیگری های خبرنگار ایسنا تا لحظه انتشار این گزارش، حامد سلطانی و سیدبشیر حسینی از گزینه های اصلی اجرای ویژهبرنامه تحویل سال شبکه سه هستند.
مستقل شدن حمید معصومینژاد
یکی دیگر از اخبار جالب هفته در حوزه رسانه مربوط به حمید معصومینژاد، خبرنگار شناخته شده صدا و سیما بود که همگی او را با این جمله باد میآورند:«حمید معصومینژاد، رُم»، او که سالها خبرنگار صداوسیما بود حالا بعد از قطع همکاری با صداوسیما به صورت مستقل خبررسانی میکند.
نمایش فصل سوم «پوست شیر»/«نون خ» را بشنوید
علاوه بر این، محسن سوهانی، مدیرکل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش از تولیدات نوروز ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان شبکه رادیویی نمایش خبر داد و اینکه فصل سوم و پایانی سریال «پوست شیر» که این روزها از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، از چهارشنبه (دهم اسفندماه) منتشر شد.
همچنین اعلام شد که علاقهمندان به سریالهای نوروزی که خارج از منزل هستند و امکان تماشای تلویزیون را ندارند، میتوانند هر شب پیگیر قسمتهای جدید سریال «نون خ» از رادیو باشند.
قول وزیر ارشاد به بانوان
مراسم تقدیر از بانوان در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه با عنوان «ضیافت بانوان عرصه فرهنگ، هنر و رسانه» با حضور محمدمهدی اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از بانوان فعال در حوزههای مختلف فرهنگی و هنری از استانهای مختلف صبح امروز پنجشنبه، ۱۱ اسفند ماه در تالار رودکی برگزار شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم بر حفظ جایگاه زنان در عرصههای مختلف جامعه تاکید کرد. محمدمهدی اسماعیلی گفت: قبول داریم که تا الان به خوبی از بانوان در عرصههای مختلف استفاده نشده اما قول جبران و دفاع از حقوق بانوان را میدهیم.
از تئاتر چه خبر؟
تالارهای نمایشی تهران در روزهای پایانی سال، کار خود را با اجرای چند نمایش گوناگون ادامه میدهند.تالار اصلی مجموعه تئاترشهر همچنان پذیرای هیچ نمایشی نیست اما تالار «چهارسو» این مجموعه شاهد اجرای نمایش «در و گبر و یک قرص نان» به نویسندگی و کارگردانی داوود فتحعلی بیگی است، این نمایش هر شب راس ساعت ۱۹ اجرا دارد. درباره اجراهای دیگر اسفند ماه در اینجا بخوانید.
در ادامه، برنامه آثار نمایشی تالارهای «چهارسو»، «قشقایی»، «سایه» و «کارگاه نمایش» مجموعه تئاتر شهر تا پایان سال ۱۴۰۱ اعلام شد.
حال اکبر زنجانپور چطور است؟
اکبر زنجانپور که این روزها بیشتر در خانه است و گاهی هم برای فیزیوتراپی از منزل بیرون میرود، درباره حال و احوال خود به ایسنا گفت: فعلا در حال فیزیوتراپی کمرم هستم. در جوانی همزمان با اجرای نمایش از ارتفاع زیادی زمین خوردم و مهره کمرم شکست. مدتی بعد که دردش آرام گرفت، دیگر توجهی نکردم و مدام و بدون ملاحظه از این تئاتر به آن تئاتر رفتم و کار کردم و کار کردم تا اینکه ناگهان پارسال یقهام را گرفت. البته خوشبختانه فیزیوتراپی خوب جواب داده است و خیلی تغییر کردهام. به هر حال روزگار است دیگر. باید دست به عصا شویم ولی من اهلش نیستم!
نامزدهای بخشهای مختلف پنجمین دوره جشنواره ملی تئاتر کمدی خندستان اعلام شدند.
از استعفای رهبر ارکستر سمفونیک صداوسیما تا کنسرت رضا صادقی و سیروان خسروی
همچنین رهبر ارکستر سمفونیک صداوسیما در این هفته استعفا داد. آرش امینی، موزیسین و رهبر ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما علت این استفعا را دخالتهای نابهجای مسئول اداری جدیدالانتصاب ارکستر در مسائل حرفهای و هنری مانند تعیین و انتصاب نوازنده، نحوه تمرین کردن با ارکستر، چیدن نت و قطعات در پوشه تمرینی نوازندگان بدون مشورت با رهبر و ... عنوان کرد.
سیروان خسروی و رضا صادقی از برگزاری کنسرت در روزهای باقیمانده تا نوروز خبر دادند. رضا صادقی قرار است ۱۵ اسفند ماه و سیروان خسروی ۱۷ اسفند ماه هر دو در سالن رویال هال اسپیناس پالاس به روی صحنه بروند.
حاشیههای اجرای گروه موسیقی بوشهری در تالار وحدت
اجرای گروه موسیقی بوشهری در تالار وحدت که پس از مدتها انجام شد، مخاطبانش را گاه چنان به وجد آورد که مسؤولان انتظامات کنسرت در این تالار، عملا شب سختی را از نظر رعایت ضوابط منشوری از جانب مردم، سپری کردند.
تازههایی از «بنکسی» در اوکراین
تابلوهای نقاشی که به دلیل جنگ در اوکراین امنیت نداشتند اکنون در سوئیس به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین بر روی چهار مورد از گرافیتیهایی که «بنکسی» چندی پیش بر دیوار ساختمانهای جنگزده اوکراین خلق کرده بود، شیشههای ضدضربه نصب شد.
اوکراین نیز به مناسبت نخستین سالگرد حمله روسیه به این کشور، تمبرهای پستی را با تصویر یکی از گرافیتیهایی تولید کرد که «بنکسی» ناشناس و مشهور بر روی ویرانههای جنگزده این کشور خلق کرده است.
همچنین ۹ عضو مراکز فرهنگیهنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بیستودومین مسابقه بینالمللی نقاشی محیط زیست «جی کیو ای» (JQA) کشور ژاپن که در سال ۲۰۲۲ برگزار شد موفق به کسب جایزه و دیپلم افتخار شدند.
سامانه جامع رسانههای کشور غیرفعال میشود
در ادامه، ادارهکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی اطلاعیهای از تسهیل و تسریع روند ثبت نام و درخواست ارزیابی رتبه روزنامهنگاری برای اصحاب رسانه خبر داد.
شوک معاونت فرهنگی به انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان
همچنین معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سهشنبه و چند ساعت مانده به دوره جدید انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، اعلام کرد: به زودی اتحادیه مستقل کتابفروشان در تهران تشکیل میشود؛ اقدامی که همزمانی آن با انتخابات، در محفلهای نشر، پرسشبرانگیز شده که آیا حاوی پیام خاصی بوده است؟
بیشتر بخوانید:
در انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان دعوا بر سر چیست؟
درگذشت فیلسوف ایرانی در آمریکا
سیدجواد طباطبایی، فیلسوف و نویسنده ایرانی، در سن ۷۷ سالگی در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت.
جنجالهای «رولد دال» و «جیمز باند»
پس از اینکه نشریه «تلگراف» گزارش داد که انتشارات «پافین» گروهی از مخاطبان نکتهسنج را برای بازنویسی بخشهای نامناسب کتابهای «رولد دال»، بکار گرفته است، این انتشارات در هفته اخیر هدف موجی از انتقادات قرار گرفت. در پاسخ به این انتقادات، انتشارات «پافین» تصمیم گرفته که درکنار نسخههای جدید، مجموعهای از ۱۷ کتاب «دال» را در قالب «مجموعه کتابهای کلاسیک رولد دال» در سال جاری میلادی منتشر کند تا به این ترتیب مخاطبان بتوانند آزادانه نسخهای که ترجیح میدهند را انتخاب کنند.
پس از جنجالهای مربوط به ایجاد تغییراتی در نسخه داستانهای نوشته «رولد دال» که در روزهای اخیر بالا گرفت، اکنون نوبت به بازنویسی رمانهای «جیمز باند» اثر «ایان فلمینگ» رسیده است. گزارشی در روزنامه بریتانیایی تلگراف نشان میدهد که پیش از انتشار مجدد رمانهای «جیمز باند» در آوریل به مناسبت ۷۰ سالگی «کازینو رویال»(اولین کتاب از این مجموعه)، انتشارات «ایان فلمینگ»، درخواست بررسی این کتابها را داده است.
از سویی، مجسمهای از جسم بیجان پیکاسو، نقاش مشهور اسپانیایی در نمایشگاه هنر معاصر مادرید به نمایش گذاشته شد.
روایت ضرغامی از «جنگیر» و اظهاراتش درباره سیمکارت بدون فیلتر
عزتالله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در بیستمین همایش سالانه باستانشناسی که یکشنبه هفتم اسفندماه در موزه ملی برگزار شد، از هشدارهایی که به او درباره استفاده از نام «کوروش» و «داریوش» پس از تحویل پست وزارت میراث فرهنگی داده شده بود و واکنشهایی که پس از شرح وضعیت معماری پس از انقلاب دریافت کرده بود، سخن گفت و درباره استفاده از غربیها در مطالعات باستانشناسی، داستانی از «جنگیر» را در اینباره تفسیر کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران روز چهارشنبه با اعلام اینکه سیم کارت بدون فیلتر برای گردشگران پیشنهاد من بود، تصریح کرد که گردشگران خارجی باید حداقل خدمات را دریافت کنند.
همایشی از ۱۳۰ شی تاریخی و گردنبندی ۱۲هزار ساله
این همایش، با نمایش ۱۳۰ شیء تاریخی یافتهشده از کاوشهای سال ۱۴۰۰ و با مقدمهای از اندرزها و مطالبات باستانشناسان پیشکسوت آغاز به کار کرد.
۱۳۰ شیء تاریخی از دوره فراپارینه سنگی تا سلجوقی در موزه ملی ایران برای نخستینبار در نمایشگاه «گزیدهای از یافتههای پژوهشهای باستانشناسی ایران در سال ۱۴۰۰»رونمایی شدند که در میان آنها گردنبد ۱۲ هزار ساله که با دندانهای گرگ زینت داده شده، در کنار زیورآلات زرین ۲۵۰۰ ساله خودنمایی میکند. این نمایشگاه از یکشنبه هفتم اسفندماه در موزه ملی ایران افتتاح شد و تا دوم اردیبهشتماه سال ۱۴۰۲ برپا خواهد بود.
از وام سفر چه خبر؟
همچنین مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی درباره پرداخت «وام سفر» و سرانجام پروژه «سرویسهای بهداشتی» و «مولدسازی» در میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به ایسنا توضیحاتی داد.
هشدار به مسافران ترکیه
در ادامه مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری به مسافران ترکیه هشدار داد که «با توجه به وقوع زلزلههای اخیر در کشور ترکیه و تصمیم مقامات این کشور برای اسکان اضطراری زلزلهزدگان در هتلها، هموطنانی که قصد سفر به این کشور را دارند، پیش از انجام سفر از قطعیت در تامین محل اقامت خود اطمینان کامل حاصل کنند.»
در عین حال، مقامات کشور ترکیه اعلام کردند فعالیت حوزه گردشگری و فرودگاههای بینالمللی ترکیه در شرایط عادی به سر میبرند.
تحقیقات درباره محوطههای باستانشناسی و بناهای تاریخی سوریه و ترکیه ابعاد جدیدی درباره میزان خسارتهای ناشی از زمینلرزههای ویرانگر اخیر را مشخص کرده است. این رویدادهای فاجعهبار ساختارهای میراثهای تاریخی بیشمار، مناطق باستانشناسی و مکانهای مذهبی که بسیاری از آنها همچنان برای فعالیت مورد استفاده قرار میگیرند را در سراسر منطقهای به وسعت ۱۰ استان ترکیه ویران کرده است.
شاهکارهای معمار روس در ایران
«مدرسه البرز»، «ساختمان اداره پست ایران»، «مدرسه ژاندارک»، «کارخانه قند ورامین»، «زندان قصر»، «مدرسه جدید دارالفنون»، «مسجد فخرالدوله امینالدوله»، «مدرسه انوشیروان دادگر» و «کلیسای حضرت مریم»، از جمله بناهای تاریخی تهران هستند که با معماری شاخص و منحصر به فردی ساخته شدهاند و حتی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاند، اما تمام این بناها یک وجه مشترک دارند و آن هم این است که یک معمار روستبار به نام «نیکولای مارکُف» آنها را پدید آورده است. در این گزارش میتوانید درباره این آثار تاریخی بخوانید.
نکات ضروری درباره حج و زیارت
سازمان حج و زیارت با ارائه توضیحاتی درباره ممنوعالخروجی، کارت واکسن کرونا و تفاوت هزینهها در حج، به متقاضیان این سفر هشدار داد: در صورت پرداخت نکردن هزینه سفر حج در مهلت تعیینشده و یا طی نکردن مراحل پزشکی، انصرافی تلقی شده و نوبتشان باطل خواهد شد.
کشفهای تاریخی در ارمنستان، بریتانیا و جزیره ایستر
باستانشناسان با کاوش در یکی از محوطههای باستانی ارمنستان به بقایای به جای مانده از مقبره ۳۲۰۰ ساله یک زوج دست پیدا کردند. همچنین باستانشناسان با کاوش در نزدیک یک رودخانه در بریتانیا به اثری تاریخی دست پیدا کردند که قدیمیترین کفشی است که تاکنون در این کشور کشف شده است و اینکه یک مجسمه دیگر از مجموعه مجسمههای «موآی» در جزیره «ایستر» کشف شد.
اعلام ساعت کار موزهها و اماکن تاریخی در نوروز و ماه رمضان
قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ساعت کار موزهها و مجموعههای تاریخی در نوروز ۱۴۰۲ و ماه رمضان را اعلام کرد.
سرنوشت تهتغاری فجر
با بسته شدن پرونده جشنواره های فجر در سال ۱۴۰۱، علاقمندان و فعالان حوزه های سینما، تئاتر، موسیقی و تجسمی برگزیدگانشان را شناختند و تا سال آینده فرصت دارند تا برای رویدادهای آتی خیزی دوباره بردارند؛ در این میان اما برگزاری یک جشنواره از سلسله رویدادهای هنری سال ۱۴۰۱ باقی است؛ «جشنواره مد و لباس فجر» که به لحاظ قدمت برگزاری، به تعبیری «تهتغاری» جشنوارههای فجر محسوب میشود و بر اساس قولهای داده شده از سوی مسوولان، برگزاری آن به بهار ۱۴۰۲ موکول شده است. این در حالی است که تاکنون خبر رسمی جدیدی درباره زمان برگزاری جشنواره مد و لباس فجر در سال آینده اعلام نشده است و صرفا عنوان کرده اند که تقویمِ زمانبندی و فراخوان این رویداد متعاقباً اعلام خواهد شد.
در نهایت اینکه هنرمندان پیشکسوت متولد اسفند ماه، روز چهارشنبه ـ دهم اسفند ماه ۱۴۰۱ در مجموعه باغ هنر تولد خود را جشن گرفتند.
پیشنهادهایی برای خواندن:
«کاخ مروارید» را در اختیار گروه فیلمساز گذاشتیم جشن عروسی که برگزار نکردیم
چه شد که دهخدا به نوشتن لغتنامه رو آورد؟
آدمکهایی با ساقهای لاغر که خالقشان را ابدی کردند
با قیمت یک "پرشیا" میتوان "کمپر" خرید!
خیزش تماشاگران به احترام کودک زبالهگرد
بسترهای اکران فیلم باید تغییر کند؟
پیشبینی اصغر فرهادی که در عمل خلافش اتفاق افتاد
«پاییز صحرا»؛ سریالی که خطقرمز پوشش بازیگران زن را جابهجا کرد
خانههای کاهگلیِ چند هزار دلاری!
خط قرمز افزایش قیمت کنسرتها کجاست؟
برای زهره فکورصبور و مرگ ناگهانیاش
انتهای پیام