بحرین از مسابقات فرمول یک برای بهبود چهره خود استفاده می‌کند

برخی نمایندگان و فعالان انگلیسی در مجلس عوام نسبت به رویکرد لندن درباره حقوق بشری مسابقات فرمول یک اعتراض کرده و در یک کنفرانس مطبوعاتی محاکمه ناقضان حقوق بشر در بحرین را خواستار شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری المیادین، اتهامات علیه بحرین به دلیل چشم‌پوشی از موارد نقض حقوق بشر در این کشور در حال افزایش است، نمایندگان، چهره‌های حقوقی و فعالان حقوق بشر انگلیس با حضور در کنفرانس مطبوعاتی در مجلس عوام این کشور که درباره اعطای مصونیت قضایی به ناقضان حقوق بشر تشکیل شد، این مساله را تایید کردند.

یک عضو اعیان انگلیس گفت: بارها در مجلس عوام گفتم که دولت فعلی بیشتر به عقد قراردادهای تجاری و فروش سلاح بر خلاف حقوق بشر اهمیت می‌دهد.

این فعالان با اشاره به وجود استانداردهای دوگانه در دولت انگلیس، اظهار کردند: بیش از ۱۳۰۰ زندانی سیاسی در بحرین وجود دارند و دولت انگلیس هیچ اقدامی نمی‌کند.

موسی سرور، خبرنگار المیادین در لندن اظهار کرد: بازداشتی‌های قبلی، مادران و شهروندانی که تابعیت بحرینی‌شان سلب شده، با حضور در کنفرانس مطبوعاتی از مدیریت مسابقات بین‌المللی فرمول یک خواستند اجازه ندهد بحرین از این مسابقات برای بهبود وجهه خود در حوزه حقوق بشر استفاده کند.

سرور تاکید کرد: بیش از ۱۲ نماینده  پارلمان از احزاب سیاسی مختلف انگلیس در نامه‌ای خطاب به میدیریت مسابقات فرمول یک نگرانی عمیق خود را از نقش آن در بهبود وجهه عربستان و بحرین ابراز داشته و تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب مستقل برای بررسی تاثیر مسابقات در استمرار نقض‌های حقوق بشر در بحرین را خواستار شدند.

خبرنگار المیادین در لندن افزود: فعالان تاکید کردند که مسابقات فرمول یک در بهبود چهره بحرین در حوزه حقوق بشر نقش بسزایی ایفا می‌کند ابتدا در موضوع تایید ادعاهای مقامات منامه با موافقت با طولانی‌ترین قرارداد به مدت بیش از ۱۴ سال برای مسابقات بزرگی که بیش از نیم میلیارد نفر در جهان آن را تماشا می‌کنند و دوم با مخالفت مدیریت آن با انجام تحقیقاتی مستقل با وجود درخواست‌ها و فراخوان‌های نمایندگان پارلمان انگلیس، فعالان حقوق بشر و یا جمعیت‌های حقوقی کمک بسزایی به منامه می‌کند.

او در ادامه گفت: دولت‌های غربی شعارهایی درباره حقوق بشر سر می‌دهند؛ اما زمانی که موضوع با منافعشان گره می‌خورد، از تمامی موارد نقض حقوق بشر چشم‌پوشی می‌کنند به عنوان مثال از جنایات عربستان در حق ملت یمن و نیز موارد نقض حقوق بشر در بحرین چشم‌پوشی کردند.

قاسم عزالدین، تحلیلگر مسایل سیاسی و بین‌المللی المیادین درباره کنترل کشورهای غربی بر مسابقات بین‌المللی ورزشی و فدراسیون‌های بین‌المللی از فرمول یک گرفته تا فوتبال و استفاده از آنها در راستای منافع و رویکردهای کشورهای غربی گفت: باید به تفاوت میان مسابقات ورزشی بین‌المللی و ورزش توجه کرد، ورزش هنوز در تمامی جوامع به ویژه در جنوب برای تفریح و سرگرمی است؛ اما مسابقات بین‌المللی مساله دیگری است و از زمان شکل‌گیری مسابقات، سیاسی بوده است.

ناصر اللحام، تحلیلگر مسایل فلسطین و منطقه المیادین گفت: آنچه در مسابقات جام جهانی قطر رخ داد، همه چیز را واژگون کرد، رژیم اشغالگر، صهیونیست‌ها و کسانی که بر روی عادی‌سازی حساب باز کرده بودند، شوکه شدند و طرفداران ورزش خودشان با به دست گرفتن ابتکارعمل و آوردن فلسطین به صحنه و بستن راه اسرائیل برای سوءاستفاده از مسابقات جهانی، مشکل را برطرف کردند.

اللحام افزود: موضوع بحرین با سایر موضوعات تفاوت دارد، در مورد مسایل دیگر کسانی وجود دارند که از آن با قدرت دفاع کنند؛ اما در مورد بحرین در حال حاضر به نظر می‌رسد نوعی تعارف وجود دارد و طرف‌های ذی‌نفع در مسابقات جهانی نمی‌خواهند کشورهای حوزه خلیج فارس شکست خورده و طرف قربانی پیروز شود.

این تحلیلگر المیادین ادامه داد: حاکمیت‌های دیکتاتور تلاش می‌کنند از ورزش و مسابقات به نفع خود استفاده کرده و آن را به عنوان جبران شکست خود در دیگر زمینه‌ها ارائه کنند، به همین می‌بینید که دیکتاتورترین دولت‌ها برای منحرف کردن افکار عمومی بزرگترین تشویق‌کنندگان به ورزش هستند.

او در پایان خواستار آن شد که طرفداران ورزش به مخاطبی پیشرفته تبدیل شوند و احمق نباشند، مخاطبی که فریب تحریف در مشکلات و رنج‌های دیگر ملت‌ها را نمی‌خورد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401121007558
  • خبرنگار : 71496