به گزارش ایسنا و به نقل از فست کمپانی، ناسا میتواند از شبیهساز در آمادهسازی فضانوردان برای سناریوهای گوناگونی استفاده کند که ممکن است در ماموریت به مقصد سیاره سرخ با آنها روبهرو شوند.
این آژانس فضایی به تازگی از برگزاری یک مسابقه جدید برای ساخت شبیهساز واقعیت مجازی مریخ خبر داد. در این مسابقه، به شرکتکنندگان اجازه داده میشود به یک جهان دیجیتالی از پیش ساختهشده دسترسی داشته باشند که زمین و شرایط گرانشی مشابه مریخ دارد. سپس، شرکتکنندگان باید ماموریتهای ویژهای را در این حوزه طراحی کنند.
مسابقه به دو مرحله زیر تقسیم میشود:
- فاز ۱ که استوریبُرد نام دارد و شرکتکنندگان باید سناریوهای آموزشی را طراحی و ترسیم کنند
- فاز ۲ که توسعه نام دارد و شرکتکنندگان باید قابلیت واقعیت مجازی را توسعه دهند تا سناریوی طراحیشده را زنده کنند
پاتریک استپ (Patrick Estep)، مهندس عملکرد انسانی ناسا گفت: این رویهها و سناریوها برای قرار دادن پژوهشگران و افراد تحت آزمایش در معرض شرایط سیاره سرخ ضروری هستند.
در حال حاضر ۲۳۰۰ نفر در مسابقه شرکت کردهاند و مبلغ ۷۰ هزار دلار بین چندین برنده توزیع میشود.
آمادهسازی برای حضور در مریخ
با برنامهریزی ناسا برای فرستادن یک ماموریت سرنشیندار به مریخ در اواسط دهه ۲۰۳۰، اقدامات اولیه برای افزایش آمادگی خدمه آغاز شدهاند.
ناسا تاکنون هزاران وظیفه را شناسایی کرده است که فضانوردان احتمالا در سیاره سرخ باید آنها را انجام دهند. این وظایف از نظر پیچیدگی متفاوت هستند؛ از بازرسیهای معمول مخزن سوخت گرفته تا ساخت و ساز پیچیده زیستگاه.
به منظور آمادهسازی فضانوردان برای فعالیت در فضا، ناسا به طور سنتی بر شبیهسازهای فیزیکی گرانقیمت مانند سانتریفیوژها، مأموریتهای آنالوگ و زمینهای ساختگی بزرگ تکیه داشته است. چرخش به سوی شرایط مجازی، انعطاف بسیار بیشتری را برای طراحی سناریوهای آموزشی پیچیده با کسری از هزینه به ناسا میدهد.
انتهای پیام