به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، بثینه شعبان مشاور ویژه ریاست جمهوری سوریه سهشنبه در سخنرانی خود در جلسه افتتاحیه مجمع گفتوگوی والدای در مسکو گفت: جنگ ویتنام آخرین جنگی بود که رسانههای غربی به نفع پایان دادن به جنگ در آن نقش داشتند، چون آن زمان رسانه آزاد بود، لکن پس از جنگ ویتنام، رسانهها به شرکتهای بزرگی وابسته شدند که تصمیم میگیرند چه چیزی در رسانهها گفته شود.
شعبان خاطرنشان کرد که غرب پس از جنگهای ویتنام، افغانستان و عراق، روشهای خود را تغییر داد؛ اما اهداف خود را تغییر نداد، زیرا دیگر از ارتشهای بزرگ برای اشغال کشورهای دیگر استفاده نمیکند، بلکه قصد دارد تصمیمات سیاسی این کشورها را اشغال و از عناصر محلی استفاده کند، یا تروریستها یا مزدوران را برای رسیدن به این اهداف به خدمت بگیرد. این همان کاری است که در عراق و لیبی انجام دادند. آنها سعی کردند این کار را در سوریه با بسیج هزاران تروریست برای رسیدن به اهداف خود و نابودی کشورها انجام دهند.
شعبان تاکید کرد که غرب در بحران اوکراین به ایجاد بلوکهای منطقهای در آفریقا، خاورمیانه و اقیانوس آرام متوسل شد تا بازوهای آن بتواند به مقابله با تبدیل جهان به جهانی چندقطبی شامل روسیه، چین، ایران، هند، بپردازند. گروه کشورهای بریکس، سازمان شانگهای و دیگر سازمانهای این کشورها از هژمونی غرب، هژمونی آن بر منابعشان، و تلاش آن برای کنترل تصمیم حاکمیتیشان رنج میبرند.
شعبان خاطرنشان کرد: غرب در حال حاضر از تمام توان نظامی و مالی خود برای حفظ هژمونی خود بر جهان و تک قطبی ماندن استفاده میکند؛ اما تغییر این جهان در گرو جدیت کشورهای دیگر است که میتوان آن را اردوگاه شرق نامید.
صرحت بثینة شعبان، مستشارة الرئیس السوری بشار الأسد، أن العالم کله الیوم یتغیر وکذلک التحالفات، والغرب یعتمد علی تحالفاته من أجل إبقاء هیمنته فی أی مکان.
مشاور اسد همچنین در گفتوگو با اسپوتنیک، اشاره کرد: به نظرم کل جهان امروز در حال تغییر است و غرب به ائتلافهایش برای ابقای هژمونی خود تکیه دارد از این رو کشورهای عربی امروز باید نقش فعالتری در کل جهان و نه فقط در منطقهمان ایفا کنند. این از اهمیت هماهنگی بین آنها و تلاش برای حضور منطقهای و جهانی درک میشود.
وی اظهار کرد: غرب از خاورمیانه خارج نشده و تاثیرش کم نشده است. اما ابزارها و راهکارهای غرب تغییر کرده و آن بر رژیم صهیونیستی به عنوان نوک پیکان تکیه کرده بعد از آن به تروریستها تکیه دارد. الان در حال تبلیغ طرح توافقات ابراهیم برای به دست آوردن آنچه در خاورمیانه باقی مانده، است. از زمان جنگ علیه عراق، غرب بر تروریسم و تروریستها تکیه داشت. لذا کشورهای عربی و کشورهای جهان باید این تغییرات را مد نظر قرار دهند.
وی افزود: هیئت پارلمانی عربی متشکل از ۱۴ پارلمان عربی از ۱۴ کشور به سوریه آمدند نه فقط برای تسلیت بابت زلزله بلکه آمدند که بگویند سوریه در قلب ماهیت زنده عربی است. سوریه باید به کشورهای عربی بازگردد. اعراب دریافتهاند سوریه باید در صف عربی و در راس این صف باشد. سوریه ماهیت عربی دارد میتواند نقش مثبت و کارآمد و نجات بخش در کل جهان عرب داشته باشد.
دکتر شعبان در حاشیه کنفرانس والدای با میخائیل بوگدانوف، نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه و کشورهای آفریقایی و معاون وزیر امور خارجه دیدار و گفتوگو کرد.
بوگدانوف از سوریه به خاطر حمایت از مواضع فدراسیون روسیه و حمایت از تلاشهای این کشور برای رسیدن به جهان چند قطبی و پایان دادن به هژمونی غرب تشکر کرد.
دکتر شعبان نیز بر حمایت بشار اسد رئیس جمهوری از موضع روسیه و حمایت سوریه از روسیه در عملیات نظامی خود در اوکراین تاکید و خاطرنشان کرد که پیروزی روسیه در عملیات نظامی خود پیروزی همه قدرتهای آزاد در جهان است.
بوگدانوف درباره نشست سران گروه ۲۰ صحبت و اشاره کرد که سازمان بریکس نشست بعدی خود را در هند با حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برگزار خواهد کرد و جهان به سمت تغییر به نفع همه مردم و به پایان هژمونی غرب پیش میرود.
بشار جعفری سفیر سوریه در مسکو در این دیدار حضور داشت.
انتهای پیام