مهدی قدیمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه این طرح در سراسر کشور طی چهار سال اجرا می شود، اظهار کرد: این طرح از امسال شروع شده و تا سال ۱۴۰۵ ادامه خواهد یافت.
وی گفت: برای اجرای این طرح باید سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید و کاشته شود.
قدیمی با بیان اینکه سهم خراسان شمالی از اجرای این طرح، ۱۶ میلیون اصله درخت است، افزود: سالانه باید ۴ میلیون نهال غرس شود.
وی با اشاره به اینکه این نهال ها شامل نهال های جنگلی و بیابانی است، ادامه داد: این ظرفیت در استان وجود دارد که تا حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار نهال در استان تولید شود و این امر در حال اجرا است.
این مقام مسئول تصریح کرد: علاوه بر آن طی امسال ۶۰۰ هزار نهال بیابانی در نهالستان جاجرم و ۳۰۰ هزار اصله نیز با همکاری شرکت تعاونی که طرح ترسیب کربن را اجرا میکند، تولید و کشت میشود.
به گفته وی نهال های تولید شده مذکور در عرصه ها کشت خواهد شد و مابقی نهالها نیز توسط بخش خصوصی، صنایع و دستگاه های اجرایی کاشته می شود.
رئیس اداره جنگل کاری و جنگل داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی همچنین در ادامه از توزیع ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار اصله نهال در این استان به مناسبت هفته درخت کاری خبر داد.
مهدی قدیمی اظهار کرد: تاکنون ۱۰ تا ۱۵ هزار اصله نهال در این استان به صورت رایگان توزیع شده و مابقی نیز به تدریج تا پایان ماه جاری توزیع خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پروژه های جنگل کاری در این استان به دو صورت دولتی و مشارکتی انجام می شود، گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار بر این است تا در سطح ۳۵ هکتار از جنگل های هیرکانی، نهال کاری انجام شود.
قدیمی به پروژه های مشارکتی نیز اشاره کرد و افزود: این پروژه نیز با مشارکت مردم و شرکت های تعاونی انجام می شود که یکی از پروژه هایی که در این راستا انجام می شود، زراعت چوب است.
وی ادامه داد: پیش بینی شده که ۵۰ تا ۶۰ هکتار زمین طی امسال برای اجرای این پروژه اختصاص یابد و از سوی دیگر در صورت تامین نهال، حدود ۵۰ هزار اصله نهال در اختیار بخش خصوصی برای تولید چوب قرار داده شود.
انتهای پیام