به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، روز دوشنبه محققان چینی اعلام کردند فضانوردان ماموریت شنژو۱۵ چین در مدار با موفقیت تصاویر ساختاری سه بعدی سلولهای پوست خود را با میکروسکوپ دو فوتونی ساخته این کشور ثبت کردند.
این رویداد، اولین رویداد در نوع خود در سرتاسر جهان است و این آزمایش موفقیت آمیز نشان داد که این دستگاه، ابزاری امیدوارکننده برای نظارت بر سلامت فضانوردان در مدار است.
این میکروسکوپ دو فوتونی قابل حمل که برای فضانوردان در ایستگاه فضایی چین طراحی شده است، توسط یک تیم تحقیقاتی مشترک از دانشمندان دانشگاهها، مؤسسات و شرکتهای چینی از جمله دانشگاه پکن، مرکز فضانوردی چین و دانشگاه بیهانگ و پشتیبانی آژانس فضایی سرنشیندار چین ساخته شده است.
این میکروسکوپ دو فوتونی با مجهز بودن به یک فناوری تصویربرداری نوری غیرخطی مبتنی بر جذب دو فوتون و تحریک فلورسانس میتواند عمیقاً در بافتهای زنده نفوذ کند و با وضوح بالا، تصویربرداری و توموگرافی سهبعدی را از اعماق بافتها انجام دهد.
این میکروسکوپ مینیاتوری دو فوتونی با یک کاوشگر با وزن تنها ۲.۲ گرم در سال ۲۰۱۷ توسط چنگ هپینگ، مدیر مرکز ملی تصویربرداری زیست پزشکی در دانشگاه پکن و رئیس این تیم تحقیقاتی ساخته شد.
نوامبر گذشته، این میکروسکوپ دو فوتونی مورد استفاده فضانوردان شنژو۱۵ توسط فضاپیما باری تیانژو۵ به ایستگاه فضایی چین در فضا فرستاده شد.
وانگ جونجی، یکی از اعضای این تیم از کالج فناوری آینده در دانشگاه پکن، گفت که فضانوردان این ماموریت اخیراً قبل از گرفتن تصاویر ساختاری سه بعدی از اپیدرم پوست و درم سطحی آن را روی صورت و ساعد خود نصب کردند.
تصاویر ساختارهای سه بعدی شفاف لایههای پوست از جمله لایه شاخی، لایه گرانولوزوم، لایه خاردار، لایه پایه و درم سطحی را نشان میدهند که نشاندهنده موفقیت آزمایشهای میکروسکوپ دو فوتونی در مدار است. این موفقیت روشهای جدیدی را برای پایش سلامت فضانوردان در مدار در سطوح سلولی و مولکولی ارائه میکند.
انتهای پیام