سید حسن جعفری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به لزوم توجه به اکوسیستم های طبیعی، اظهار کرد: وجود تالاب در بندرانزلی موجب به وجود آمدن اکوسیستم متنوعی برای حضور انواع ماهیان، پرندگان و حیوانات شده و علاوه بر گونه های گیاهی و جانوری دریایی، هر ساله با شروع فصل سرد، شهرستان بندرانزلی یکی از مناطقی است که پرندگان مهاجر شمال کره زمین برای قشلاق آن را انتخاب می کنند.
وی تصریح کرد: همزمان با روز جهانی حیات وحش، نمایشگاهی با عنوان «تالاب نفس میکشد با محوریت معرفی گونه های جانوری و پرندگان در معرض خطر انقراض دریای خزر و تالاب انزلی با استفاده از هنرهای دستی بانوان در شهرستان بندرانزلی برگزار شده است.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بندرانزلی هدف از برگزاری این نمایشگاه فرهنگی را ترویج فرهنگ محیط زیست و آشنایی با انواع مختلف گونه های جانوری و پرندگان حمایت شده اعلام کرد و افزود: این نمایشگاه به همت موسسه حافظان طبیعت پایدار که یکی از سمن های فعال این شهرستان است و با همکاری ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و حفاظت محیط زیست شهرستان به مدت یک هفته از ششم اسفند ماه سالجاری در سال اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت بازدید علاقه مندان دایر است.
جعفری تاکید کرد: عروسک شش گونه جانوری تالاب و دریا شامل فک کاسپین، اردک سرحنایی، اردک سرسفید، غاز پیشانی سفید کوچک، فلامینگو و کاکایی به همراه دست بافته های بانوان با استفاده از گیاهان تالاب در این نمایشگاه ارائه شده است.
لزوم معرفی شناسنامه و هویت بومی تالاب انزلی
نوشین نقوی، مجری برگزاری این نمایشگاه نیز در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه انجام این پروژه پس از موافقت SGP آغاز شد، اظهار کرد: برنامه کمک های کوچک(SGP) به عنوان بخشی از تسهیلات محیط زیست جهانی(GEF) در دفتر برنامه عمران سازمان ملل(UNDP) با هدف حفظ محیط زیست همراه با مردم و جوامع محلی انجام می شود.
وی ادامه داد: با توجه به تجربه موفق اقدامات قبلی موسسه حافظان طبیعت پایدار در رابطه با مشاغل مربوط به حاشیه تالاب از جمله حصیربافی و همچنین چاپ کتاب برای کودکان درباره اهمیت حفظ محیط زیست و بهداشت فردی و اجتماعی، طرح معرفی پرندگان و طبیعت تالاب انزلی با هنر دست بانوان ارائه شد.
وی با اشاره به اینکه تالاب انزلی به عنوان یک ثروت نه فقط برای منطقه و استان بلکه برای کشور مطرح است، تصریح کرد: هدف این بود علاوه بر ایجاد اشتغال برای بانوان جوامع محلی و معرفی صنایع دستی انزلی، شناسنامه و هویت بومی تالاب انزلی نیز معرفی شود و سوغاتی هایی که توسط گردشگران به نقاط مختلف برده می شود شناسنامه این ثروت ملی باشد.
نقوی خاطرنشان کرد: طبق طرح ارائه شده قرار بود دو گروه را فعال کرده و به آنان آموزش هایی در رابطه با ساخت عروسک هایی از این شش گونه جانوری که متعلق به گیلان و تالاب انزلی هستند را ارائه دهیم.
وی تاکید کرد: علاوه بر ساخت این شش گونه عروسک که با تکیه بر توانمندی بانوان هنرمند بود، معرفی لاله تالابی به عنوان نماد تالاب انزلی نیز در دستور کار قرار گرفت که بر روی کیف های دست ساز دوخته شد.
انتهای پیام