آنچه نبض زندگی یوزپلنگ آسیایی را می‌گیرد

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: طبق بررسی‌ها مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده زندگی یوزپلنگ آسیایی، تصادفات جاده‌ای، کاهش طعمه‌ها، تخریب زیستگاه‌ها برای معادن و طرح‌های توسعه‌ای است.

اسدالله حاتمی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پناهگاه حیات‌وحش نای بندان طبس با یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مساحت  در استان خراسان جنوبی ، بزرگ‌ترین پناهگاه وحش ایران است.

وی با بیان اینکه این پناهگاه یکی از مهم‌ترین زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی بوده و باید توجه ویژه‌ای به این منطقه شود، افزود: ویژگی خاص نایبندان دورافتادگی کامل آن و محاصره شدن از هر سو با دشت کویر است.  

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه به نظر می‌رسد بیشترین جمعیت یوزپلنگ آسیایی در این منطقه زندگی می‌کند که این امر بر خاص بودن این منطقه از نظر محیط زیستی افزوده است، یادآور شد: پناهگاه حیات وحش نایبندان بکرترین و کم تعارض‌ترین منطقه حفاظت شده کشور است و دام‌های اهلی در این منطقه وجود ندارد.

حاتمی با اشاره به شکار غیرمجاز و حمله سگ‌های گله به یوزپلنگ به عنوان مهم ترین چالش، بیان کرد: در زمان‌های قدیم که سطح آگاهی مردم کمتر بوده است در برخی از مناطق کشور شکار یوزپلنگ توسط برخی از دامداران صورت می‌گرفت، اما اکنون آگاهی رسانی‌هایی انجام شده است.

وی با بیان اینکه ما برای پایش یوزپلنگ در پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس و همچنین نگهبانی از آن نیازمند دوربین تله‌ای هستیم، تصریح کرد: در نشست مدیران کل حفاظت محیط زیست استان‌های یوزخیز کشور  با  معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان، مقرر شد برنامه آموزشی ویژه جوامع محلی حاشیه پناه گاه و همچنین  برنامه  نصب دوربین تله‌ای در کریدورهای غرب پناهگاه در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401120906319
  • خبرنگار :