به گزارش ایسنا، دکتر فرهاد اقطار در مورد معتادان متجاهر با بیان اینکه مطالعات نشان میدهد کمتر از ۱۰ درصد معتادان متجاهر تا ۶ ماه اول، پایداری در درمان دارند اما مابقی شان دوباره عود میکنند، افزود: پایه درمان معتادین باید بر روی درمان در مراکز ماده ۱۵ قرار گیرد و فرد برای درمان خود متقاعد شود، بر اساس آمارها ۳۰ تا ۴۰ درصد افرادی که در مراکز ماده ۱۵ درمان میشوند تا یک سال پاک میمانند.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر ۸۰ هزار معتاد متجاهر در کشور وجود دارند، اظهار کرد: ضروری است با توجه به بالا رفتن هزینههای درمان و نگهداری معتادین متجاهر در مراکز ماده ۱۶ ، مطالعه و پژوهشی با توجه به صرف بیت المال برای بررسی کارکرد این مراکز انجام شود تا از تکرار و انجام چرخه باطل ترک معتادین در این مراکز و صرف هزینه جلوگیری شود.
مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد کشور خاطرنشان کرد: بر اساس قوانین قرار بود ۶ تا ۷ مرکز بزرگ ترک اعتیاد در کشور راهاندازی شود که استانداردهای درمانی را از مرکز بهداشت و استانداردهای مددکاری را از سازمان بهزیستی و استانداردهای امنیتی را از اداره زندانها داشته باشند و افراد در آن مراکز درمان شوند ولی اکنون ۸۳ مرکز ترک اعتیاد وجود دارد که چرخه ترک اعتیاد در آنها معیوب است.
وی که در برنامهای رادیویی سخن میگفت با تاکید بر اینکه در درمان معتادین توانمندسازی و جامعهپذیری از اهمیت ویژهای برخوردار است گفت: در شیوه ترک و درمان فعلی سیکل باطلی است که معتادان بازداشت و دوباره رها میشوند.
تلاش بر اجرای طرح «مدیریت مورد» برای معتادان بیبضاعت
روح الله محبی آشتیانی، مسئول دفتر پیشگیری و درمان بهزیستی نیز توضیح داد که درمان اعتیاد به دو شکل دارویی و غیر دارویی انجام میشود که درمان دارویی به جامعه پزشکی مربوط میشود و درمان غیر دارویی و روان درمانی توسط بهزیستی انجام میشود که در این راستا بهزیستی به منظور توانمندسازی و روان درمانی معتادان اقدام به اجرای طرح «مدیریت مورد» برای درمان معتادان بی بضاعت و کنترل این موضوع کرده است.
وی افزود: در اجرای طرح مدیریت مورد درمان و کاهش آسیب معتادان بیبضاعت به صورت تخصصی در همه حوزههای اجتماعی، اقتصادی، اشتغال، درمان و مددکاری به معتادان خدمات ارائه میشود.
آشتیانی ادامه داد: در سازمان بهزیستی تلاش بر اجرای طرح مدیریت مورد و توانمندی بیمارانی است که از چرخه درمان اجباری خارج شدهاند تا با پیوسته بودن درمان افراد به سمت توانمند سازی بروند.
انتهای پیام