سیدصمد ضیائی عصر امروز دوشنبه ۸ اسفندماه ۱۴۰۱ در گفتوگو با ایسنا از برگزاری همایش آموزشی ترویجی محصولات سبد کودی با حضور شرکتهای تولید کننده کود از اقصی نقاط کشور و کارگزاران توزیع و فروش نهادههای کشاورزی در گرگان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اینکه سالجاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین" نامگذاری شده، در همین راستا همایش مذکور در واپسین روزهای سال ۱۴۰۱ در استان گلستان به میزبانی گرگان برگزار شد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با بیان اینکه در این همایش ۱۴ شرکت تولیدی استان و شرکتهای سایر استانها مشارکت و تولیدات خود را عرضه کردند، ادامه داد: کشاورزان و کارگزاران با حضور در همایش مذکور با محصولات تولیدی جدید آشنا شدند.
وی با تأکید بر اینکه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به عنوان یک شرکت پشتیبان در تولید محصولات زراعی و باغی در استان گلستان فعالیت میکند، افزود: در حال حاضر ۱۲۸ کارگزار شرکت در ۱۴ شهرستان گلستان فعال هستند و کودهای شیمیایی را در اختیار کشاورزان قرار میدهند.
ضیائی تعداد کودهای تکلیفی و غیرتکلیفی قرار گرفته در سبد شرکت خدمات حمایتی را ۶۳ نوع برشمرد و خاطرنشان کرد: از این تعداد ۱۱ نوع کود تکلیفی و ۵۲ نوع کود غیرتکلیفی بوده که از مهمترین نهادههای مصرفی بخش تولید است.
وی پیشرفت صنعت کشاورزی در ۵۰ سال اخیر را مدیون رعایت چهار اصل کود، بذر، سموم و مکانیزاسیون دانست و اضافه کرد: در اینگونه همایشها، شرکتها محصولات تولیدی خود را معرفی میکنند تا کشاورزان و کارگزاران برای تهیه هر نوع کودی که برای تولید محصولات زراعی و باغی لازم دارند حق انتخاب داشته باشند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان میانگین مصرف کود در برخی کشورهای جهان از قبیل هند، چین و پاکستان را بالای ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار عنوان کرد و گفت: این رقم در کشور ما ۸۸ کیلوگرم در هکتار و در استان گلستان بالای ۱۲۵ کیلوگرم در هکتار است.
وی با تأکید بر اینکه کودها بر اساس آزمون خاک و نوع محصول زراعی استفاده میشوند، تصریح کرد: مصرف کود باید به گونهای باشد که به منابع آب و خاک آسیب وارد نشود و تولید از نظر کمیت و کیفیت وضعیت خوبی را داشته باشد.
انتهای پیام