به گزارش ایسنا، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی که در نخستین «یادواره شهدای رسانه مقاومت» در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صدا و سیما سخن میگفت، یادآور شد: فرهنگ مقاومت به عنوان یک موتور پیشران با جان و دل ملت مسلمان در کشورهای اسلامی تنیده شده است. فرهنگ مقاومت ریشه در انقلاب اسلامی ایران دارد. این فرهنگ را اگر جمیع ارزشها بدانیم آن وقت به نقش ایثار و شهادت در رستگاری جامعه و اصلاح آن پی خواهیم برد. خون شهید، خوبیها را ترویج میکند و کجرویها را از بین میبرد و نقش مهمی در ظلمستیزی ایفا میکند.
وی گفت: در شرایط کنونی هم در مقابل امپریالیسم جهانی، با گسترش رسانه و سیطره غرب بر رسانهها، ساخت یک روایت حقیقی از رخدادها اولویت دارد. باید از ظرفیت تمام رسانهها از جمله شبکه ملی و دیگر شبکههای اجتماعی برای ترویج فرهنگ ایثار شهادت و مقاومت استفاده کنیم و با استفاده از تجربه کارشناسان به روایتهای حوزه ایثار و شهادت عمق ببخشیم.
در بخش دیگر این یادواره، «محمد وسام المرتضی»، وزیر فرهنگ کشور لبنان یاد شهدای رسانه مقاومت لبنانی و شیرین ابوعاقله را در سخنانی گرامیداشت.
همچنین اسماعیل رضوان، وزیر پیشین اوقاف فلسطین در سخنانی با نام بردن شهدای رسانه در این کشور بیان کرد: اسراییل و دشمنان ما با تمام توان رسانههای ما را هدف قرار دادهاند اما رسانههای فلسطینی مقاوم کار خود را ادامه دادهاند و تا تحقق آرمان فلسطین یعنی آزادی آن، راه ما ادامه خواهد داشت.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا امت اسلامی از آرمان قدس حمایت کنند. حمایتها برای مقاومت قدس، فلسطین و الاقصی باید مسمر باشد. پیام رسانه مقاومت از تفنگ و توپ و تانک دشمنان قوی تر است. با نشست «عقبه» برای محدود کردن مقاومت مخالفت میکنیم. مقاومت همچنان ادامه خواهد یافت. قدس پایتخت ابدی فلسطین و ملتهای عربی و مسلمان بوده هست و خواهد ماند.
رضوان گفت: جنایتهای اشغالگران به واسطه نشست عقبه همچنان ادامه دارد و به تازگی هم فرزندان ما را شهید کردهاند و بیحرمتی میکنند. جنگ رسانهای همپای مقاومت با فشنگ و و تفنگ ادامه خواهد یافت. از حمایت پیوسته جمهوری اسلامی ایران از مقاومت فلسطین تشکر میکنم. توصیه میکنم یک کمیته دائمی برای نظارت بر رسانه مقاومت شکل بگیرد.
مریم رخشانی همسر خبرنگار شهید محسن خزایی هم گفت:باید به فرهنگ ایثار و شهادت توجه ویژه داشته باشیم چرا که ضامن بیمه شدن کشور در برابر دسیسه دشمنان است. باید فرمایشات مقام معظم رهبری را در تمامی حوزهها به طور ویژه در حوزه ایثار و شهادت اجرا کنیم.
همچنین احمد ضوا، معاون وزیر ارتباطات سوریه گفت:از ملت ایران و تمام ملتهایی که کمکهای انسان دوستانه خود را به زلزلهزدگان ما ارسال کردهاند تشکر میکنم. شهادت زندگی است. این خلاصهای از کلام مرحوم حافظ اسد است. حدود ۸۳ کشور علیه سوریه اقدام کردند. اکثر شهدای رسانه سوریه دوستان من بودند.
وی ادامه داد: یک با شهید سلیمانی تلفنی صحبت کردم و و در یکی از دیدارها، از نزدیک شاهد فداکاری این شهید بزرگوار بودم. دست کسانی را که از رسانههای مقاومت حمایت میکنند میفشارم. دشمنان تلاش میکنند به مقاصد شوم خود برسند اما به برکت تلاش شهدای مقاومت به این مقاصد نخواهند رسید.
در نخستین یادواره شهدای رسانه محور مقاومت، تعدادی از خانوادههای شهدا به همراه مسئولان کشوری و لشکری و همچنین چند تن از خانوادههای شهدای رسانه از ایران عراق، یمن، سوریه، افغانستان، فلسطین و لبنان حضور داشتند.
در بخش دیگر این یادواره، حجتالاسلام سیدعیسی حسینی مزاری مدیر خبرگزاری صدای افغانستان ضمن گرامیداشت شهدای محور مقاومت، ادامه داد: محور مقاومت همزاد با شروع و آغاز انقلاب اسلامی و پیروزی آن با رهبری امام خمینی (ره) است و تمام شکوهش در منطقه و دنیا با راهبرد خردمندانه امام خامنهای محقق شده است. همچنین افغانستان و مردم آن نخستین بازوی مقاومت پس از پیروزی انقلاب اسلامی بودند. مردم مقاوم کشور در طول این چهار دهه به عنوان یکی از کشورهای محور مقاومت توانستند جهاد و مقاومت کنند. آنها در برابر دو کشور آمریکا و شوری جهاد کردند و پیروز شدند.
مزاری گفت: مردم افغانستان برای دنیای اسلام با برچیدن بینش کمونیسم شوروی افتخار آفریدند و شکست سختی به آمریکا در این کشور تحمیل کردند. اکنون آمریکا در سطح جهان با مشکلات فراوانی روبرو است. اگرچه قبلا رسانههای پیشرفته اکنون وجود نداشت اما در طول جهاد اصحاب رسانه ارزشی افغانستان نقش مهمی با دادن بهای جانی ایفا کردند. آنها توانستند به عنوان هادیان و جهت دهندگان مردم ضداستکبار افغانستان کار خود را انجام بدهند. تجاوز آمریکا و غرب و اشغال کشورمان به این دلیل بود تا بازوی مقاومت را بشکنند و افغانستان اسلامی را غیراسلامی و وابسته کنند برای همین ارتش خود را در کشور ما مستقر کردند و هزاران رسانه را ایجاد کردند تا هجمه فراوانی علیه ملت ما شکل بدهند اما ملت افغانستان مبارزه جانانهای در سنگرهای نظامی آغاز کردند و در عرصه نرم و سرد هم فعالیتهای رسانهای انجام دادند. اگرچه این رسانهها محدود بودند اما در مقابل فعالیتهای آمریکا اثر گذار بودند.
مدیر خبرگزاری صدای افغانستان باد آور شد: در انفجار دفتر خبرگزاری ما تعداد بسیاری خبرنگار و طلبه به شهادت رسیدند. خون این شهدا باعث افول آمریکا و شکستش در کشور شد. در شرایط کنونی هم رسانههای افغانستان در برابر دسیسههای غرب کار جدی و حرفهای خود را انجام میدهند.استکبار تلاش میکند تا به کشورهای اسلامی از طریق رسانه ضربه هولناک وارد کنند که این تلاش دشمنان را در ایران و سایر کشورها شاهد بودیم اما به نظر میرسد همگرایی، هماهنگی و همسویی و همکاری رسانههای محور مقاومت راهی برای برون رفت از این شرایط و مبارزه تأثیرگذار است.
حجتالاسلام سیدحمید حسینی مسئول اتحادیه شبکههای عراقی نیز در این یادواره بیان کرد: اگرچه جنگ سخت در حال فروکش کردن است اما جنگ رسانهای در همه جبههها ادامه خواهد داشت. جنگ با اسلحه، بدون جنگ رسانهای ناقص خواهد ماند. بنابراین خانواده شهدای رسانه، هم رزمندگان جبهه جنگ سخت و هم جنگ نرم هستند. اگر خانواده شهدا نبودند حقیقت جبهه مفقود میشد. شما خانواده شهدا پیشاپیش کاروان شهدا هستید. سردار سلیمانی را فراموش نمیکنیم. بسیاری تصور میکنند که حاج قاسم فقط در جبهه سخت فعالیت میکرد، اما معتقدم حاج قاسم سلیمانی و ابومهندس المهندس یک پیشقدم و پیشرو در عرصه جنگ رسانهای بودند. پیکر هزاران شهید زیر خاک است و اطلاعاتی درباره آنها نداریم و وظیفه داریم که شهدا را پیدا کنیم و میخواهیم از تجربیات ایران برای کاوش پیکرهای شهدا استفاده کنیم.
عمارالحمزی مدیرکل شبکه تلویزیونی المسیره کشور یمن گفت: امروزه اعمال و گفته شهدا را که تأثیر شگرفی داشتهاند گرامی میداریم که در صفوف مقابله با طاغوت بودند. آنها حافظ دستاوردها و حقایق هستند. در یمن شاهد شهادت بسیاری از اصحاب رسانه بودیم که توسط دشمنان از جمله امریکا، اسراییل، انگلیس و عربستان به شهادت رسیدند. این دشمنان جنایتهای زیادی را در یمن رقم زدند و رسانههای ما در نوک پیکان این نبرد برای روشنگری واقعیتها قرار داشتند.
در پایان این مراسم از نمایندگان خانواده شهدای رسانه مقاومت ایران، عراق، یمن، سوریه، افغانستان، فلسطین و لبنان تقدیر شد.
انتهای پیام