دکتر محمد جواد تشکری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجاییکه بعد از تعطیلات عید نوروز سبزه های تولید شده، دور ریخته می شوند، بهتر است به منظور جلوگیری از اسراف، سبزه هایی کاشته شود که بعد مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته وی، بذوری همچون شاهی رشد سریعی دارند و می توان برای کاشت سبزه عید از آن استفاده و بعد از پایان تعطیلات نیز آن را به عنوان سبزی خوردنی استفاده کرد.
تشکری افزود: علاوه بر آن بذوری همچون گشنیز، خرفه، خاکشیر و شنبلیله از دیگر بذرهایی هستند که می توان استفاده کرد.
وی ادامه داد: اگر برای کاشت سبزه از بذرهای حبوباتی همچون عدس، و یا گندم و جو استفاده شد از آنجایی که نمی توان این سبزه را به عنوان خوراکی استفاده کرد بهتر است در اختیار دامداری ها قرار گیرد تا به مصرف دام برسد.
این مقام مسئول از مصرف حدود ۳۰ تن بذر در این استان برای تولید سبزه عید نوروز خبر داد و گفت: معمولا ۷۰ درصد از این بذور، بذر گندم هستند که برای کاشت سبزه گندم استفاده می شود.
به گفته وی مابقی نیز حبوباتی همچون عدس هستند که برای گذاشتن سبزه عدس مصرف می شود.
تشکری افزود: این مقدار بذر استفاده شده می تواند غذای تقریبا ۷۷ هزار نفر در روز را تامین کند. علاوه بر آن تقریبا این مقدار از بذر، زمینی معادل ۱۰ هکتار از کشتزارهای آبی را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام