استاندار گیلان:

حتی یک ریال از بودجه پژوهشی صرف کارهای دیگر نشود

استاندار گیلان با بیان اینکه باید به دانشجویان فرصت گفتمان، خلاقیت و نوآوری بدهیم، گفت: حتی یک ریال از بودجه پژوهشی نباید برای کارهای دیگر هزینه شود.

اسدالله عباسی امروز در آئین افتتاحیه سومین دوره رویداد ملی کرسی های آزاد اندیشی استان گیلان در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی رشت با تبریک اعیاد شعبانیه و ولادت باسعادت حضرت امام زین العابدین(ع) و ابراز خرسندی از حضور در جمع بانشاط و پرشور دانشجویان، افزود: به دانشجویان در دانشگاه‌ها باید فرصت داده و بستری را برای آنان فراهم کرد تا بتوانند با به کارگیری فکر و اندیشه شان، نوآوری داشته باشند؛ از این‌رو باید به این مهم توجه جدی شود.

وی با اشاره به ضرورت توجه به تحقیق و پژوهش و موضوع اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاه‌ها به امور پژوهشی و با تاکید بر اینکه این مهم باید صد درصد محقق شود، گفت: حتی یک ریال از بودجه پژوهشی نباید برای کارهای دیگر هزینه شود.

استاندار گیلان افزود: علاوه بر اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاه‌ها به امور پژوهشی، در صورت نیاز بودجه و اعتبار در نظر گرفته می‌شود و این اختیار وجود دارد.

عباسی با اشاره به موضوعات تهدیدی در گیلان اعم از پیری جمعیت و معضلات زیست محیطی و نیاز به انجام کارهای پژوهشی در این بخش ها و سایر موارد از جمله اقتصاد دریا محور و دانش بنیان اظهار کرد: پژوهش موجب کاهش ضریب خطا، طی کردن راه صحیح و رسیدن به هدف درست می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت توجه بیش از پیش به کارهای پژوهشی در دانشگاه ها و با اشاره به موفقیت‌های کشور در بخش پژوهش خاطرنشان کرد: ما برای تسهیل در کارها نیاز به فعالیت‌های پژوهشی داریم از این‌رو باید به این مهم توجه شود.

استاندار گیلان در ادامه سخنانش با اشاره به جایگاه دانشگاه و تاثیرگذاری دانشجویان بیان کرد: دانشجویان را نباید تنها در کلاس‌های درس محفوظ و خلاصه کنیم، دانشجو باید جستجو، اندیشه و تولید کند و با تحقیق و مطالعه مطالبی را به دست آورد که برای جامعه و زندگی او مفید باشد.

وی با تشریح نسل اول تا سوم دانشگاه ها شامل آموزش محور، پژوهش محور و اختراعات و نوآوری و تاکید بر اینکه اکنون نگاه دانشگاه ها باید به سمت دانشگاه های نسل چهارم و کارآفرین باشد، اضافه کرد: نگاه کارآفرینی در دانشگاه‌ها موجب تحقیق و پژوهش در دانشگاه‌ها و بروز خلاقیت دانشجویان می‌شود.

عباسی با بیان اینکه ما باید به دانشجویان فرصت گفتمان، خلاقیت و نوآوری بدهیم، اظهار کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب باید به جوانان فرصت دهیم و بسترهای لازم برای نوآوری و خلاقیت آنان را فراهم کنیم.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به دستاوردهای جوانان در بخش‌های دانش‌بنیان افزود: در نشست با افراد فعال در این بخش، آنان به دنبال استخدام و کارهای اداری نیستند بلکه نیاز آنان دریافت تسهیلات برای پیشبرد کارشان در حوزه دانش بنیان است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه همه مدیران در استان گیلان باید پاسخگوی دانشجویان باشند، اظهار کرد: با برگزاری جلسه، بنده به عنوان مدیر امور استانی جوابگوی سوالات دانشجویان در آن جلسه خواهم بود؛ ضمن اینکه پاسخگویی از طریق سامانه ۱۱۱ سامد نیز به صورت مدون در حال انجام است.

عباسی با بیان اینکه نقد دانشجویان باید منصفانه و مطالبه‌گری آنان نیز باید در چارچوب باشد و با اشاره به برگزاری مراسم امروز در جمع دانشجویان خاطرنشان کرد: به همه روسای  انشگاه‌ها تاکید کرده‌ام که براساس تاکیدات و منویات مقام معظم رهبری و تاکید رئیس جمهوری در دانشگاه ها حضور داشته باشیم و دانشجویان به صورت مسئله محور مسائل را بحث و بررسی کنند.

کرسی های آزاداندیشی؛ تمرین حل مسائل

محمد دوستار، رئیس دانشگاه آزاد گیلان نیز، ترویج کرسی های آزاداندیشی را زمینه ساز گسترش خلاقیت و ارتقای علمی دانشجویان دانست و اظهار کرد: هدف از برگزاری چنین رویدادی فرهنگ سازی نگاه علمی و منطقی به مسائل و مشکلات است.

وی برگزاری کرسی های آزاداندیشی دانشگاهی را از مطالبات رهبر انقلاب دانست و متذکر شد: دانشگاه با سایر نهادها و دستگاه ها متفاوت است، زیرا رویکرد آموزشی و پژوهشی و فناوری، علمی و منطقی دارد.

رئیس دانشگاه آزاد گیلان با بیان اینکه برای حل مشکلات باید راهکارهای علمی، عملی و مبتنی بر واقعیت ارائه شود، افزود: دانشگاه‌ها با ارائه راهکارهای علمی و عملی در صدد حل مشکلات کشور باشند که نقش دانشجویان در این بخش تاثیرگذار است.

دوستار با بیان اینکه دانشجویان می توانند در کرسی های آزاداندیشی حل مسائل را تمرین کنند، گفت: رویداد ملی کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه آزاد استان از سال ۹۹  آغاز شده است.

وی به راهیابی ۳۱ تیم استانی به مرحله کشوری کرسی های آزاداندیشی اشاره و بیان کرد: در رویداد امسال نیز ۲۸۰ تیم اعلام آمادگی کردند که پس از بررسی های انجام گرفته، ۲۳۱ تیم به مرحله رقابت راه یافتند.

رئیس دانشگاه آزاد گیلان با اشاره به رقابت تیم ها در بخش های فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی تا ۲۰ اسفند، اضافه کرد: در کنار کرسی های آزاداندیشی، رویداد حل مسئله استان را نیز در دستور کار داریم که با حضور دانشجویان و اساتید دنبال می شود و قطعا نتایج این رویدادها در اختیار مدیران استانی جهت بهره برداری قرار می گیرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1401120705038
  • خبرنگار :