یک کارشناس مسائل بین‌الملل مطرح کرد

«FATF» دست‌مایه‌ای برای مقاصد سیاسی اردوگاه غرب

یک کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: اگر قرار باشد اف ای تی اف از اهداف و ساز و کار خود فاصله بگیرد و جنبه سیاسی داشته باشد، کارایی خود را از دست می‌دهد.

حمید صالحی در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از تاثیر اخراج روسیه از FATF بر تحولات منطقه ای و بین المللی گفت: به نظر می رسد FATF ابزاری در اختیار اردوگاه غرب به سرکردگی ایالات متحده بوده و این یک اصل است. در واقع این که تا چه اندازه موثر بوده و بر اقتصاد روسیه اثر دارد باید گفت روسیه کمتر آسیب می بیند.
وی تصریح کرد: آن اندازه که نپیوستن ایران به FATF موجب شده تا آسیب هایی متوجه کشور شود با درجات کمتری این اتفاقات برای روسیه رخ می دهد، اما غرب تا چه زمانی می خواهد از این اهرم استفاده کند.
این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: روسیه دارای منابع متعدد نفت و گاز است، یک زمانی لیدر جریان شرق بوده بنابراین با توجه شرایط اقتصادی و قدرتی که روسیه دارد طبیعتا اثرات اخراج از FATF کمتر خواهد بود اما بی تاثیر هم نیست.
این کارشناس مسائل روابط خارجی با بیان این که غرب تا کی می خواهد از ابزارهایی مانند اف ای تی اف استفاده سیاسی کند، گفت: FATF دست مایه ای برای مقاصد سیاسی اردوگاه غرب شده است اما زمان تغییر کرده و حنای آنها رنگی نخواهد داشت.
صالحی افزود: اگر قرار باشد اف ای تی اف از ساز و کار خود فاصله بگیرد و جنبه سیاسی داشته باشد روزی می رسد که کارایی خود را از دست می دهد، لذا سیاسی برخورد کردن و استفاده ابزاری از اف ای تی اف هم قطعا تاریخ مصرفی دارد و بعد از آن دیگر اعتباری نخواهد داشت.
این استاد دانشگاه درباره این آیا غرب می خواهد با چنین اقداماتی از ادامه جنگ روسیه و اوکراین جلوگیری کند، گفت: این اقدامات تاثیری در روند جنگ ندارد زیرا اگر به شکست منجر شود هیمنه روس ها فرو می ریزد. پوتین اگر لازم باشد حتی دست به سلاح های خطرناک هم می زند اجازه نمی دهد بیش از این آبرویش از دست برود. بنابراین عزم روس ها بر این است که پیروز میدان نبرد با اوکراین باشند.

به گزارش ایسنا ،  روز جمعه کارگروه ویژه اقدام مالی» (FATF) عضویت روسیه را به حالت تعلیق در آورد و اعلام کرد که مسکو در جنگ اوکراین، اصول این سازمان را نقض کرده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، اف‌ای‌تی‌اف یک سازمان بین دولتی است که هدف خود را مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم می‌داند که این کار را از طریق وضع استانداردهای جهانی و بررسی پایبندی کشورها به این استانداردها انجام می‌دهد.

این سازمان مستقر در پاریس در بیانیه‌ای مدعی شد: اقدامات فدراسیون روسیه به شکلی غیر قابل قبول با اصول اساسی اف‌ای‌تی‌اف که با هدف حمایت از امنیت سلامت و یکپارچگی نظام مالی جهانی وضع شده، در تضاد هستند.
اوکراین در یک سال گذشته از آغاز جنگ تا امروز، بارها از این نهاد خواسته بود روسیه را اخراج کند. با وجود این، علی‌رغم تعلیق عضویت، روسیه هنوز در اف‌ای‌تی‌اف عضو محسوب می‌شود.

در بیانیه گروه ویژه اقدام مالی آمده است: فدراسیون روسیه هنوز هم باید نسبت به تعهداتش به اجرای استانداردهای اف‌ای‌تی‌اف پایبند باشد. مسکو باید به رعایت تعهدات مالی خود ادامه دهد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401120704499
  • خبرنگار : 71290