عباس شیخالاسلامی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به فرارسیدن هفتادمین سالروز استقلال کانون وکلا، اظهار کرد: کانون وکلا نهادی است که خدمت عمومی ارائه میکند و در پی احقاق حق دفاع مردم است. در قانون اساسی هم حق دفاع و داشتن وکیل، به عنوان یکی از حقوق ملت ذکر شده است.
وی با بیان اینکه کانون وکلا یک بازوی یاریدهنده به دادگستری برای اقامه عدالت است، افزود: به منظور اقامه کامل عدالت، استقلال کانون وکلا امری ضروری است، زیرا در پروندههای حقوقی، در یک سمت نهادهایی مانند دادسرا، دادگستری و کلانتری قرار دارند و در سمت دیگر مردم هستند که به یک وکیل مستقل نیاز دارند تا بدون هیچ ترسی، از حق آنان دفاع کند.
رئیس کانون وکلای خراسان ادامه داد: بنابراین باید کانون وکلا استقلال داشته باشد تا هم امور مربوطه صرفا بر عهده این نهاد باشد و هم ضمن حمایت از وکلا، اگر وکیلی تخلفی کرد، خود کانون با او برخورد کند.
شیخالاسلامی با بیان اینکه کانونهای وکلا با نظارت قوه قضائیه مشکلی ندارند، تصریح کرد: اما در آییننامه ۱۴۰۰ بحث دخالت مطرح و استقلال کانون در حال مخدوش شدن بود و همین باعث ایجاد چالش بین کانونهای وکلا با قوه قضائیه شد. خوشبختانه در جلساتی که امسال برگزار شد، نکات مد نظر کانونها پذیرفته و اصلاحات مورد نیاز انجام شد و اکنون منتظر ابلاغ آییننامه جدید هستیم.
انتهای پیام