دکتر مژگان حسیننژاد در گفتوگو با ایسنا، درباره حیطه فعالیت تحقیقاتی خود توضیح داد: تخصص من در مورد سنتز مواد رنگزا و ترکیبات اپتیکی است. این مواد در سلولهای خورشیدی و ابزارهای نورتاب و ال ای دیها کاربرد دارد و میتواند برای توسعه فناوریهای اپتیکی در کشور به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه نیازمند روشهایی هستیم که از طریق آن بتوانیم قیمت تولید انرژی را در بخشهای صنعتی و خانگی کاهش دهیم، گفت: یکی از روشهایی که برای این کار انجام میشود، استفاده از سلولهای خورشیدی است که از نور خورشید برای تولید انرژی استفاده میکند.
برگزیده مهندسی کشور توسط فرهنگستان علوم در سال ۱۴۰۱ در مورد تحقیقات خود در این زمینه، توضیح داد: در سلولهای خورشیدی، بخشی که از نور خورشید برای تولید انرژی استفاده میکند و مسئول تولید برق است؛ ترکیبات رنگی هستند. این ترکیبات نور را جذب کرده و انرژی الکتریکی تولید میکنند.
وی ادامه داد: ما در کشور برای اولینبار ترکیباتی ساختیم که در برابر نور مقاومت خیلی بالا و بازده بالایی دارند و این نوید را میدهند که در آینده ما میتوانیم به صورت تجاری ابزارهایی با طول عمر بالا تولید کنیم.
دانشیار پژوهشگاه رنگ خاطر نشان کرد: مقالات این پژوهشها در مجلات با ضریب تاثیر بالا منتشر شده است.
حسیننژاد در مورد مهمترین مشکلاتی که بر سر راه پژوهشگران وجود دارد، گفت: پژوهشگران از عموم مردم جدا نیستند و همان مشکلات رفاهی که برای مردم وجود دارد، برای پژوهشگران هم وجود دارد.
این پژوهشگر در مورد مشکلاتی که تحریم برای پژوهشگران ایجاد کرده است، گفت: یکی از مشکلاتی که مختص پژوهشگران است، تحریمهایی است که علم را هدف گرفتهاند و هیچ ربطی هم به سیاست ندارد.
وی توضیح داد: ما برای تحقیقات خود نیازمند موادی هستیم که نمیتوانیم آنها را با خلوص مورد نیاز تهیه کنیم. همچنین تستهای قطعات دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز ما تحریم هستند. حتی مقالات ما که کاملاً خروجی علمی دارند و هیچ هدف سیاسی را دنبال نمیکنند هم تحریم میشوند.
انتهای پیام