به گزارش ایسنا، عبدالحسین روحالامینی امروز در مراسم آغاز فاز کارآزمایی بالینی اولین واکسن ایرانی مبتنی بر mRNA که در بیمارستان امام خمینی برگزار شد، با اشاره به چالشهای تولید و اخذ مجوز برای این واکسن، تاکید کرد: در حال حاضر کشور کره جنوبی یکی از پیشتازان بایوتک است، هر چند که کشور ایران نیز طی سالهای گذشته با تلاش و مجاهدت دانشمندان، دستاوردهای خوبی در زمینه بایوتک بهدست آورده است.
وی با بیان اینکه محققان این حوزه در مرز دانش حرکت میکنند، اظهار کرد: اما هنوز با صنعتیشدن خیلی فاصله داریم و نیاز است در این زمینه چارهای اندیشیده شود و تجدیدنظرهای جدی در این زمینه داشته باشیم.
روحالامینی با اشاره به سرمایهگذاری میلیارد دلاری برخی از شرکتها در حوزههای نوین فناوری، خاطر نشان کرد: نمونه آن شرکت سامسونگ است، از حدود ۸ سال پیش علاوه بر ساخت تلفنهای هوشمند در حوزههای سلولهای بنیادی و ژندرمانی خیز برداشته و گامهای اساسی در این زمینه انجام داده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در ایران نیز با حمایتهای مقام معظم رهبری گام نخست این مهم تحقق یافته است، اما باید وارد فاز دوم نیمه صنعتی، صنعتی و صادرات آن شویم.
وی خاطرنشان کرد: با دستیابی به این تکنولوژی ضمن رونق صادرات از مهاجرت نخبگان پیشگیری میکنیم.
روحالامینی یادآور شد: موتور پیشران توسعه در کشور نوآوری و فناوری است که به لحاظ اقتصادی کارگشاست و ارزش افزوده بسیاری به همراه دارد.
وی با اشاره به برخی مانعتراشیها برای فناوران کشور، گفت: در برخی از شرکتها استعدادهای زیادی وجود دارد و اگر ما برای آنها کاری انجام نمیدهیم، مانعتراشی برای آنها نشود.
انتهای پیام