هفته گذشته کلنگ پروژه تصفیهخانه فاضلاب شهر قاین به زمین زده شد. اجرای این پروژه یکی از مهمترین دغدغههای مردم شهرستان قاینات درخصوص احداث تصفیه خانه و تأمین آب کارخانه فولاد قاین، برطرف میشود.
به گزارش ایسنا، توسعه و پیشرفت در استانهای مانند خراسان جنوبی زمانی حاصل میشود که به منابع آبی توجه کنیم؛ امری که همواره مورد تاکید مسئولان استانی و نمایندگان مجلس بوده است. جمعآوری فاضلاب نیز از دهههای گذشته همواره مورد تاکید و جزء دغدغهها بوده است. در این راستا توافقنامه واگذاری امتیاز استفاده از پساب مدول اول تصفیه خانه فاضلاب شهر قاین به کارخانه فولاد، در راستای تکمیل پروژه اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب شهر قاین و تأمین آب کارخانه فولاد امضا شد.
به گزارش ایسنا، مبلغ این تفاهمنامه که شامل احداث تصفیه خانه و خط انتقال بوده که بالغ بر ۹ هزار میلیارد ریال است. این توافقنامه در راستای تکمیل پروژه اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب شهر قاین، اتصال انشعابات و ساخت تصفیه خانه فاضلاب این شهر توسط فولاد و واگذاری امتیاز استفاده از پساب مدول اول تصفیه خانه فاضلاب این شهر به کارخانه فولاد قاین انجام گرفت.
اجرای تصفیه خانه فاضلاب و انتقال پساب به مجتمع فولاد از ضروریات است
محمد محمدی، فرماندار شهرستان قاینات به رسانههای گروهی گفت: اجرای تصفیه خانه فاضلاب و انتقال پساب آن به مجتمع فولاد از ضروریات شهرستان است.
وی با بیان اینکه بیلان آب در استان و شهرستان قاینات منفی است، افزود: حکمرانی، قلمرو داری و مدیریت سرزمین نیازمند توجه سه گانه زیست اجتماعی پایدار، تعامل بهینه فضایی و ادراک محیطی است، لذا ما با پیوستار در هم تنیده در رابطه با مسائل آبی روبرو هستیم.
فرماندار شهرستان قاینات با تأکید بر اینکه شهرستان قاینات در ۲۰ سال گذشته با کسری مخازن آبی روبرو شده، تصریح کرد: گزارشاتی مبنی بر فرونشست زمین در برخی از نقاط داریم، میزان نزولات آسمانی کاهش چشمگیری داشته و طرحهای کشاورزی و صنعتی نیز نیازمند آب است.
محمدی با بیان اینکه دشت خضری و نیمبلوک، دشت ممنوعه بحرانی هستند، افزود: دو شرکت سهامی زراعی خضری و نیمبلوک در شهرستان وجود دارد که مردم در این شرکتها به کار کشاورزی مشغولند، لذا ما نیازمند بازچرخانی آب برای ادامه فعالیتها در شهرستان هستیم.
وی با اشاره به اینکه موضوع فاضلاب شهر قاین، مشکلات زیست محیطی در پی داشته، اظهار کرد: ۷۲ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب شهر در فاصله سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۳ اجرا شده و ۷۰ کیلومتر آن باقیمانده است.
محمدی با بیان اینکه با پیگیری استاندار، شاهد کلنگزنی آغاز عملیات اجرایی احداث تصفیه خانه و انتقال آب به مجتمع فولاد بودیم، ادامه داد: با توجه به تأکیدات رئیس جمهور و در راستای رسالت اجتماعی مجتمع فولاد، کمک به اجرای پروژههای عمرانی از قبیل بیمارستانهای در حال احداث، مدارس، مساجد را درخواست داریم.
وی با بیان اینکه قسمت احیای مجتمع فولاد در سفر رئیس جمهور افتتاح شده است، گفت: قسمت فولاد سازی ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت بهرهبرداری از فولادسازی حدود ۷۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد، لذا در خواست تأمین اعتبار لازم برای تکمیل فولادسازی و افتتاح آن را نیز داریم.
فرماندار شهرستان قاینات با بیان اینکه دولت سیزدهم رسالت اصلی خود را بر باز سازی انقلابی، عقلانی، عدالتمحور و دانشبنیان گذاشته است، افزود: استاندار بهعنوان نماینده عالی دولت از فرمانداران خواسته مشاهدات، قضاوتها، تصمیمگیریها، تصمیمسازیها و همه روندهای اجرایی و عملیاتی باید استدلالی، مسئلهمحور، منطقی و ناشی از تجربه موفق باشد.
خشکسالیهای منطقه و احداث یک پروژه
سلمان اسحاقی، نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به خشکسالیهای منطقه، گفت: در منطقه قاینات نگرانیهایی از حیث نگهداشت ذخایر آبی نیز وجود دارد که در این حوزه احداث تصفیه خانه فاضلاب میتواند آرامش روحی برای مردم را از لحاظ تأمین آب فولاد به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه به عنوان نماینده قاینات از طرف مردم استان بابت سرمایه گذاری و توجه ایمیدرو به این نطقه توجه ویژه میکنیم، افزود: قریب به یک دهه گذشته با ساخت مجتمع هزار واحدی مسکن مهر در قاین، به فاضلاب این مجموعه بی توجهی شده بود که به دلیل رهاسازی فاضلاب در سطح شهر چالش بزرگی داشتیم.
نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر با این رویه بی توجهی به پیش میرفتیم در سالهای آینده با بحرانی مواجه بودیم که در قاین محلی برای سکونت وجود نداشت؛ براین اساس عملیات احداث تصفیه خانه فاضلاب در شهر قاین جزء تحولات اجتماعی بزرگ است که میتواند در حوزه سلامت و زیست محیطی کمک بزرگی به شهرستان کند.
اسحاقی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم زیرساختهای لازم را ایجاد کرده و با تسریع در اجرای پروژه فاضلاب قاین شاهد افتتاح بخش فولادسازی در این منطقه با حضور رئیس جمهور باشیم.
نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه میزان ۷۹ میلیون متر مکعب آب در بازه ۳۰ ساله باید از طریق پساب فاضلاب تحویل فولاد قاین شود که میتواند اتفاق بزرگی را رقم بزند، تصریح کرد: یکی از تعهدات اجتماعی ایمیدرو اتصال معادن و صنایع مرتبط، به فولاد است؛ بنابراین با توجه به اراده موجود امیدواریم زیرساختهای لازم فراهم شود.
رفع نگرانیهای مردم
جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی نیز در دیدار مدیران عامل ایمیدرو و فولاد ایران با اشاره به نگاه خاص ایمیدرو به این استان، گفت: تعهد برای تأمین ۳۰ درصد منابع مالی احداث پست ۴۰۰ نهبندان، گرچه جزء وظایف این شرکت نبوده، یک اقدام اساسی است.
وی اظهار کرد: آغاز عملیات اجرایی احداث تصفیه خانه و انتقال پساب فاضلاب قاین به فولاد پروژه بزرگی است که از وجوه مختلف دارای اهمیت بوده و ارزشمند است که با اجرای آن، آب مورد نیاز کارخانه فولاد قاین تأمین میشود و نگرانی مردم از برداشت آبهای زیرزمینی نیز رفع خواهد شد.
قناعت با بیان اینکه با اجرای این پروژه، مشکل فاضلاب قاین حل خواهد شد و از تبعات یک معضل اجتماعی جلوگیری میکند، افزود: اجرای این پروژه با مشارکت ایمیدرو نیز همچون مشارکت در احداث پست ۴۰۰ نهبندان دارای اهمیت است.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: خراسان جنوبی در زمینه گاز انتهای خط انتقال قرار دارد و اکنون از طریق خراسان رضوی تغذیه میشود که دومین استان پر مصرف کشور است؛ بنابراین با برودت هوا و افزایش مصرف، حجم گاز کمتری به خراسان جنوبی میرسد.
قناعت اظهار کرد: از سویی دیگر تأمین گاز به شرکتهای بزرگ از جمله نیروگاه برق، فولاد، سیمان قاین و سیمان باقران از سوی استان نیست و مصرف گاز این واحدها به صورت ملی مدیریت میشود.
زیرساختهایی که با سرمایه گذاری التیام مییابد
وجیه الله جعفری، مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) نیز در سفر به خراسان جنوبی گفت: با پیگیریهای استاندار، خراسان جنوبی اولویت نخست این شرکت در تأمین زیرساختهاست و برای تأمین اقلام مورد نیاز در راستای اجرای خط انتقال تصفیه خانه فاضلاب مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص مییابد و برای ادامه برنامههای توسعهای در کارخانه فولاد ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص میدهیم که ۳۰۰ میلیارد آن تا پایان سال تخصیص مییابد.
وی با اشاره به پیگیریهای استاندار برای تأمین زیرساختهای خراسان جنوبی با استفاده از ظرفیتهای ایمیدرو، افزود: اجرای خط انتقال مزینو در طبس نیز در برنامههای ایمیدرو دیده شده است.
مدیرعامل ایمیدرو با اشاره به برنامه ریزی ایمیدرو برای سرمایه گذاری هزار میلیاردی در پروژه فولاد سازی کارخانه فولاد، اظهار کرد: طرح توسعه فولاد آلیاژی دنبال میشود و در نیمه دوم سال آینده اجرایی خواهد شد.
جعفری با بیان اینکه باید بتوانیم زنجیره تولید را برای اشتغالزایی در مجموعه فولاد کامل کرده و با تولید بیشتر، منافع بیشتری را برای مردم ایجاد کنیم، یادآور شد: سرمایه گذاری برای اشتغالزایی و افزایش تولید که زمینه ساز اشتغال است، از مهمترین وظایف ماست.
انتهای پیام