برنامه کوهورت؛ بستری مناسب برای مطالعات پیشگیرانه مصرف دخانیات

معاونت تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: مطالعات علمی برای مقابله با تهدیدات ناشی از مصرف دخانیات نیازمند برنامه‌های پیشگیرانه، پایش‌های بلندمدت و مستمر در بستر یک برنامه کوهورت است.

به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی با بیان این مطلب تصریح کرد: دخانیات یک تهدید جدی سلامت است که اگر در پیشگیری و کنترل آن برنامه‌های علمی قوی نداشته باشیم، عوارض آن در سطوح مختلف از فرد گرفته تا اجتماع و حتی اقتصاد ملی را دچار بحران می‌کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، بیان کرد: در حیطه تحقیقات زیر ساخت‌های کافی وجود دارد، ولی دغدغه ارائه طرح‌های کلان جهت کاهش مصرف دخانیات به طور جدی وجود ندارد. مراکز تحقیقاتی موجود بیشتر به دنبال یافتن راهی برای درمان هستند تا اینکه طرحی چند مرکزی برای کاهش یا پیشگیری از دخانیات داشته باشند.

پناهی با بیان اینکه ما در دنیای امروز برای تصمیم‌گیری نیاز به پایش‌های بلندمدت و مستمر داریم، خاطرنشان کرد: این امر میسر نمی‌شود، مگر اینکه یک برنامه کوهورت‌ در این زمینه فعال باشد. برنامه‌های کاهش دخانیات را می‌توان به دو صورت برنامه‌های کلان اجرایی و علمی تقسیم کرد.

وی ادامه داد: در برنامه‌های کلان اجرایی می‌توان به افزایش قیمت دخانیات، محدودیت فروش برای سنین خاص، ایجاد نواحی از شهر که ممنوعیت مصرف داشته باشد، آموزش برنامه‌های عمومی در مدارس، سرای محلات و همچنین تشکیل کمپین‌هایی در نقاط مختلف شهر جهت آگاهی بخشی ایجاد کرد.

پناهی همچنین به تشریح برنامه‌های علمی پرداخت و اظهار کرد: برای برنامه‌های علمی ضروری است در تمامی مداخلات و رصدهای بهداشتی - درمانی وضعیت دخانیات به خوبی ثبت شود و خطرات احتمالی به بیماران آگاهی‌رسانی شود. از طرفی درمانگاه‌های توانبخشی جهت کاهش دخانیات نیز در سیستم‌های بهداشت و درمان تعریف شود.

به نقل از معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، وی در نهایت به مقوله فرهنگ‌سازی اشاره کرد و افزود: با فرهنگ‌سازی و انجام تحقیقات در تدوین روش‌های پیشگیرانه تلاش کنیم که از دانشگاه بدون دخانیات به جهانی بدون دخانیات برسیم.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401120503330
  • خبرنگار :