آیت الله شیخ جواد مروی، امشب در نخستین مجمع عمومی انجمن علمی امامت حوزه، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، بر اهمیت پایه گذاری انجمن علمی امامت حوزههای علمیه تاکید کرد و گفت: انجمن های علمی حوزه که از امور تعلقیه ذات الاضافه هستند هر کدام متعلقی دارند و نسبت به اهمیت متعلق آن، آن انجمن هم اهمیت پیدا میکند؛ متعلق این انجمن علمی امامت است و اهمیت امامت سبب اهمیت این انجمن می شود.
وی به گستره اهمیت موضوع امامت اشاره و ابرازکرد: شیخ طوسی در وادی اهمیت موضوع امامت می فرماید، سزاوارترین و موکد ترین فرائیض دینی و شایسته ترین آنها برای مکلف بعد از تحصیل شناخت خداوند و توحید او مطلبی است که اگر در او انسان در او اخلال کند به توحید ضرر رسانده است و اگر در این مسئله سهل انگاری کند شرایط توحید را رعایت نکرده است و آن امر مهم امامت است.
وی در ادامه بر اهمیت مطالعه راهکارها و راهبردهای سلف صالح و علما و اندیشمندان بزرگ ما چگونه جمعیت طرفداران امامت را از یک صله قلیله به یک جمعیت بزرگ تبدیل نموده است که در همه جهان حرف برای گفتن دارد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان کرد: با چه روشی تفکر امامت از مجموعه اندک به یک مجموعه گسترده در جهان اسلام تبدیل شد، هم جهات علمی و هم دقت های علمی و هم روش شناسی را باید به کار برد و دقیقا احصا کرد که چگونه این مسیر سخت را پیمودند و جمعیت طرفدران امامت اینچنین در جهان گسترده شدند.
وی در ادامه تبیین سیره علمای سلف، شیخ مفید را معمار کلام شیعی دانست که با تمام آن عظمت خود در بازار به دنبال نوجوانان مستعد شیعیان می گشت، تا با جهت دهی به استعداد ایشان در مقابل هجمه های علمی به موضوع امامت ایستادگی کند.
وی به برخی از شواهد تاریخی استواری و پایداری علمای شیعه در صیانت از آرمان های امامت اشاره و ابرازکرد: یکی از وظایف بزرگ طلاب و حوزویان این است که مناهج سلف صالح شیعی را در بحث امامت بازیابی نمایند.
مروی با اشاره به بسط علمی تفکرات اندیشمندان غربی با بیان این که تنها برای روش ادبی ویهان گوته بیش از ۳ هزار کتاب و رساله تدوین شده است، اظهار داشت: نسبت به روش شیخ مفید، شیخ طوسی و علامه حلی و چگونگی طرح مباحث امامت که از کجا شروع کرده به کجا ختم شد و با چه سبک روشی کار را ادامه دادند، چندین رساله و مقاله نوشته شده است.
وی بر اهمیت بازیابی تاریخ سلف صالح امامت و روش شناسی روشمند نسبت به راهبردها و راهکارهای این عزیزان تاکید کرد و ابرازکرد: امروز تمام نحله های فکری ید واحده در مقابل مکتب دقیق و عمیق امامت شده اند.
وی به روشهای تبلیغ امامت اشاره و بر لزوم توجه به جاذبیت آن در عین صیانت از هویت مکتب تصریح و ابرازکرد: شیوه تبلیغ امامت در گستره تاریخ در کنار بهره مندی از روش های نوین تبلیغی باید مورد توجه امامت پژوهان قرار گیرد.
مروی در بخش پایانی سخنان خود به دفاع برخی از اندیشمندان اهل سنت از اندیشههای اهل بیتی و بنیان حدیثی تشیع اشاره و با بیان اینکه باید از برخی اندیشمندان عالم تسنن بهره مند شویم، اظهارکرد: برخی از اندیشمندان اسلامی در سیره و منش فهم قرآن و حدیث قرابت زیادی با معارف اهل بیتی دارند.
انتهای پیام