سید ابوالفضل محمدی، امروز(سوم اسفند) در همایش یک روزه کرمانشاه هوشمند با موضوع کاربرد هوش مصنوعی در شرکتهای تعاونی، با بیان اینکه اشتغال یکی از موضوعات مهم کشور است، اظهارکرد: وزارت ارتباطات و فناوری به منظور کمک به اشتغالزایی، راه اندازی کارگروه اقتصاد دیجیتال را با هدف شناسایی موانع توسعه اقتصاد دیجیتال و تدوین قوانین تسهیل کننده پیش روی آن در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد: برای اینکه اقتصاد دیجیتال در یک مجموعه توسعه پیدا کند، طبق مدلهای جهانی که برای آن طراحی شده و در کشورهای پیشرفته هم به اجرا درآمده، در ابتدا باید در مباحث زیرساختی کارهایی انجام شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه اعلام کرد: در این راستا دو پروژه کلان در کشور تعریف شده که یکی از آنها پروژه فیبرنوری منازل، کسب و کارها و ادارات است که در ابتدا موانعی پیش روی اجرای این پروژه بود که با برداشته شدن این موانع، این پروژه عملیاتی شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه گفت: در بخش سیار هم طبق بررسی هایی که انجام دادیم یکی از نیازها راه اندازی سایتهای 5G در استان بود که در دهه فجر اولین سایت را راه اندازی کردیم و برنامه توسعه آن در دستور کار قرار گرفته است.
وی در ادامه گفت: در فاز بعدی برای پیاده سازی اقتصاد دیجیتال و توسعه آن در استان نیازمند یک مدل و زیرساخت قانونی بودیم که طبق رایزنی هایی که با استانداری داشتیم، کارگروه اقتصاد دیجیتال را تشکیل دادیم و از مجموعه بازیگران این عرصه مانند دانشگاهها، پارک علم و فناوری و دستگاههای ذیربط درخواست کردیم در این کارگروه حضور داشته باشند.
محمدی تصریح کرد: یکی از خروجی های این کارگروه این خواهد بود که هرکدام از دستگاههای اجرایی استان که نیازمندی هایی در حوزه دیجیتال داشته باشند، آن را مطرح خواهند کرد و شرکتهای این حوزه در استان آن نیازها را رفع میکنند.
وی یادآورشد: علیرغم اینکه پتانسیل های خوبی در استان در حوزه اقتصاد دیجیتال دارند و باید روی بازار خود حساسیت داشته باشیم، اما متاسفانه در حال حاضر بازار ما در اختیار بسیاری از استانهای دیگر قرار دارد و پروژههای نرم افزاری ما را آنها انجام می دهند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه افزود: در تلاشیم با برگزاری منظم این کارگروه، زمینهای فراهم کنیم که ارتباطات دو سویه بین فعالین حوزه اقتصاد دیجیتال استان و دستگاههای اجرایی برقرار شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش از پیگیری برای تحت پوشش درآمدن شرکت های مرتبط با اقتصاد دیجیتال استان در پارک فاوا خبرداد و گفت: شرکت هایی مرتبط با این حوزه که از نظر گردش مالی و اعتبار دارای سطح بالایی هستند، تحت پوشش پارک فاوا در خواهند آمد و از حمایت هایی برخوردار می شوند.
محمدی یادآورشد: گاها که وزیر ارتباطات و فناوری به کشورهای خارجی سفر می کند، در هر سفر تعدادی از این شرکتها را با هزینه وزارتخانه به همراه خود خواهد برد تا در آنجا با شرکت های حوزه اقتصاد دیجیتال کشور مقابل آشنا شوند و قراردادهایی بین آنها منعقد شود که این مسئله فرصت خوبی است که ما می توانیم برای شرکت های استان از آن استفاده کنیم.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه در ادامه از اعطای "هاب" گیم و انیمیشن غرب کشور به کرمانشاه هم خبرداد و گفت: خوشبختانه پارک علم و فناوری استان کرمانشاه در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده که قابل تقدیر است.
وی در بخش دیگری از سخنانش درخواستی هم از بخش خصوصی و دانشگاهی استان داشت و گفت: انتظار داریم بخش خصوصی ما در حوزه اقتصاد دیجیتال بحث آینده پژوهشی را هم در نظر بگیرند، چراکه دنیا به سرعت در این عرصه پیش میرود.
محمدی اضافه کرد: سهم اقتصاد دیجیتال کشور از کل تولید ناخالص داخلی ایران تا حدود یک ماه پیش حدود 6.7 درصد بود که این سهم در کشورهای توسعه یافته حدود 39 درصد و در کشور چین روی 60 درصد است.
وی افزود: طبق برنامه ریزیهای انجام شده قرار است این سهم در ایران به 10 درصد برسد که البته این زمانی محقق میشود که مجموعههای دولتی و خصوصی در کنار هم باشند.
انتهای پیام