به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار نارنجیرنگ از افزایش سرعت وزش باد به حداکثر ۲۸ نات و ارتفاع امواج در سواحل۱.۵تا ۲ متر و در فرا سواحل ۲ تا ۳ متر خبر داد.
این وضعیت جوی از بعدازظهر پنجشنبه تا بعدازظهر شنبه (۴ تا ۶ اسفند) در دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان و مازندران و گلستان مورد انتظار است.
براثر این مخاطرات احتمال غرق شدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای صیادی، خسارت به شناورهای سبک تفریحی و نیمهسنگین، اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاهها و احتمال آسیب به تاسیسات دریایی در سواحل و فراسواحل وجود دارد.
سازمان هواشناسی کشور برای کاهش آسیبهای احتمالی اجتناب از عملیات تفریحی بهویژه غواصی و شنا، محدودیت در تردد با شناورهای سبک، نیمه سنگین و قایقهای صیادی و تفریحی، اتخاذ تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت، جمعآوری تورهای صیادی و محدودیت در فعالیتهای دریایی در ساحل و دور از ساحل را توصیه میکند.
همچنین این سازمان با صدور هشدار زردرنگ از افزایش گرادیان فشاری، رخداد وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و در مناطق مستعد همراه با خیزش گردوخاک خبر داد.
این مخاطرات جوی روز پنجشنبه (۴ اسفند) در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، البرز، سمنان، تهران، شمال فارس، مرکزی، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد و جنوب اصفهان، روز جمعه (۵ اسفند) در البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، یزد، فارس، شمال سیستان و بلوچستان و روز شنبه (۶ اسفند) در شرق سمنان، شرق خراسان جنوبی، جنوب خراسان رضوی، شرق کرمان، جنوب تهران، شمال قم و شمال شرق اصفهان پیشبینی میشود.
براثر این وضعیت جوی احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازههای موقت، احتمال سقوط تابلوهای تبلیغاتی، احتمال شکستن درختان کهنسال و نهالها، احتمال کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید، احتمال تاخیر در پرواز و در نقاط کوهستانی و برفگیر احتمال سقوط بهمن وجود دارد.
این سازمان احتیاط در تردد، پرهیز از صعود به ارتفاعات، خودداری از توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمه کاره، استحکام سازههای موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانهها، محدودیت و احتیاط در فعالیت کوهنوردی و کویرپیمایی را لازم میداند.
به گزارش ایسنا، در هشدار نارنجیرنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
انتهای پیام