به گزارش ایسنا به نقل از انتخاب نو، ما در این متن سعی داریم شما را با راههای مختف رسیدن به شادکامی و زندگی شادتر آشنا کنیم.
افراد با مراجعه به مرکز مشاوره روانشناسی و کمک گرفتن از مشاور روانشناس به خودشناسی و راههای منحصر به فرد شادکامی در زندگی خود دست مییابند. مثلا مشکلات خانوادگی که گاهی دردسرساز شده و افراد با کمک مشاوره خانواده می توانند آنها را حل کرده و به احساس شادکامی دست پیدا کنند.
1- توجه به نیازهای پنجگانه
از نظر دکتر نسرین باقری متخصص روانشناسی توجه به نیازهای پنج گانه راهی برای رسیدن به شادکامی است.
نیاز انسان شامل نیاز به آزادی، نیاز به بقا، نیاز به تفریح، نیاز به عشق و تعلق و نیاز به قدرت است.
- نیاز به آزادی
داشتن قدرت انتخاب و آزادی یکی از نیازهای پنجگانه انسانهاست که خود عاملی برای رضایت از زندگی و شادکامی است. در واقع حس آزادی در افراد باعث ایجاد حال خوب و انگیزه میشود.
- نیاز به بقا
همانطور که در ابتدای متن گفتیم داشتن شرایط مالی مناسب برای عدهای میتواند یکی از راههای شادکامی باشد. نیاز به بقا نیز شامل نیازهای اولیه انسانها و همچنین نیازهای مادی است که رفع این نیاز خود میتواند عاملی شادی بخش در زندگی افراد باشد.
- نیاز به تفریح
تفریح برای انسانها اصلی ضروری و منحصر به فرد است و برای هر فرد متفاوت است. بعضی از افراد کتابخوانی را تفریح تلقی میکنند و بعضی تماشای فیلم برایشان لذتبخش است. به هر حال تفریح برای همه انسانها شادی بخش است و اصل مهمی برای شادکامی به حساب میآید.
- عشق اکسیر شادکامی در زندگی
دومین نیاز انسان ها نیاز به عشق و تعلق است. انسانهای شاد از برقراری ارتباط با دیگران و رابطه عاطفی و مراقبت از افرادی که دوست دارند لذت میبرند و برای این افراد عشق ورزیدن راهی برای رسیدن به شادکامی است. همچنین وقتی فردی مورد توجه و علاقه اطرافیان قرار میگیرد باعث ایجاد حس شادی در درونش میشود و گویی یکی از نیازهای اساسی روانیاش تامین میشود و ازدواج عاشقانه و درست، وسیلهای برای رسیدن به نوعی از این عشق به حساب میآید که با کمک مشاوره ازدواج این اصل محقق میشود.
- نیاز به قدرت
موفیقت، مهارت، توانمندی و برتری نسبت به سایرین نیاز به قدرت تلقی میشود و بعضی از افراد با کسب مهارت و موفقیت و برتری داشتن نسبت به دیگران احساس رضایت و خوشحالی میکنند و این راهی برای رسیدن به شادکامی برای این افراد به حساب میآید.
2- داشتن هدف در زندگی
تحقیقات ثابت کرده است که داشتن هدف و برنامه باعث ایجاد انگیزه در افراد میشود و این انگیزه خود می تواند عاملی برای بالا بردن سطح شادی باشد.
3- رضایت از زندگی زناشویی
از نظر دکتر محمدرضا تابع جماعت متخصص روانشناسی ازدواج و تشکیل خانواده اگر ازدواج با انتخاب درست صورت گرفته باشد می تواند یک عامل موثر در رضایت از زندگی و بالا بودن سطح شادکامی افراد باشد. این امر به کمک مشاوره روانشناسی محقق میشود یعنی مشاوره پیش از ازدواج میتواند به انتخاب افراد کمک کند تا در آینده به مشکل برنخورند و زندگی زناشویی با کیفیت بالایی داشته باشند.
4- انجام دادن فعالیتهای لذتبخش
این امر برای هر کس متفاوت است و هر کسی با یک نوع فعالیت خاص میتواند شادی کند اما در هر صورت انجام این فعالیتها مثل کتابخوانی، دوچرخه سواری، کوهنوردی، گوش دادن به موسیقی، آشپزی کردن و … چه به صورت فردی چه دستهجمعی میتواند باعث افزایش شادی در افراد شود.
5- سازگاری با محیط و اطرافیان
مشاهدات نشان داده است که زندگی برای انسانهایی که روحیه سازگاردارند سخت نیست چرا که به علت روحیه انعطاف پذیری که دارند در همه جا و همه مکانها خود را با شرایط وفق میدهند و در هر شرایطی از زندگی لذت میبرند. بنابراین سازگاری و انعطافپذیری یکی از شروط شادکامی است.
6- ریسک پذیری
گاهی ریسک پذیری باعث ایجاد هیجان می شود و این هیجان گاهی میتواند شادی بخش باشد. در واقع حس ماجراجویی و ریسک کردن از لحاظ فیزیولوژیک هم باعث افزایش آدرنالین میشود که نوعی شادیبخش به حساب میآید. اما لازم به ذکر است که ریسکپذیری و ماجراجویی خارج از عرف نیز میتواند آسیبزا باشد و راه برگشتی نداشته باشد پس باید دقت کنیم برای ایجاد شادی در چه زمینهای ریسک میکنیم.
7- معنویت
افرادی که سطح معنوی بالایی دارند از میزان شادی بالایی نیز برخوردار هستند آنها با انجام فعالیتهای معنوی مثل ادای نماز و دعا خواندن به آرامش روانی دست مییابند و همین آرامش باعث افزایش رضایت از زندگی و احساس شادکامی میشود.
کلام آخر :
همانطور که دیدید عوامل مختلفی می تواند در زندگی باعث شادکامی شود که این باعث افزایش احساس رضایت فردی، کیفیت زندگی و طول عمر میشود. ما در بهترین کلینیک روانشناسی یعنی مطب روانشناسی انتخاب نو میتوانیم به شما در بالا بردن سطح کیفیت زندگی کمک کنیم و شما را با راههای موثر شادکامی آشنا سازیم تا بتوانید از زندگی لذت بیشتری ببرید.
انتهای رپرتاژ آگهی